Nie jesteś zalogowany.
prosze pomuzcie mam taki temat z fizyki i nieweim co tam napisac jak ktos ma jakies pomysły to prosze o pomoc
prosze pomuzcie mam taki temat z fizyki i nieweim co tam napisac jak ktos ma jakies pomysły to prosze o pomoc
Jeśli masz to napisać po polsku, wyjdzie realny hardkor. Nie omieszkaj opublikować tu efektu Twoich wysiłków, gdy już będzie po wszystkim.
Poszukaj materiałow o "strunach".
Takze dolaczam sie do prozby o umieszczenie tu wyniku twojej pracy
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
A co na to pan gogluś?
Cytat: "RACJONALIZACJA- to rozwój nauki, nowoczesnej techniki i biurokracji pospołu."
Tyle co narazie znalazłam:D
Ostatnio edytowany przez Shinma86 (2007-04-23 18:20:36)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Proponowałbym skorzystać z jakiegoś uczelnianego skryptu. Na przykład temat ten został dosyć dobrze ujety w Wykładach z Fizyki K.Lichsztelda. Jest to ksiażka wydana przez Politechnikę Szczecińską, właśnie trzymam ją w ręku...
Ale to Ci chyba nie pomoże
a moze ci co niechca mi pomoc by sie tutaj nie udzielali co ?? .......
a moze ci co niechca mi pomoc by sie tutaj nie udzielali co ?? .......
A może pisać po polsku się naucz, zanim wypowiesz się publicznie?
[gwizdze]No właśnie cicho tam
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
co zamiast ó napisałem u i przaecinka nie napisałem i o to tyle halasu ty sie lepiej na głowe człowieku idź leczyc oraz nie odzywaj sie tam gdzie cie nikt nie prosi
co zamiast ó napisałem u i przaecinka nie napisałem i o to tyle halasu ty sie lepiej na głowe człowieku idź leczyc oraz nie odzywaj sie tam gdzie cie nikt nie prosi
W rezultacie Twoje enuncjacje sprawiają wrażenie dzieła osoby niedouczonej, bądź upośledzonej. Tobie powinno zależeć, żeby potraktowano Twą prośbę poważnie, a nie odniosłem wrażenia, że Ci na tym zależy.
BeAsTMaStEr napisał:co zamiast ó napisałem u i przaecinka nie napisałem i o to tyle halasu ty sie lepiej na głowe człowieku idź leczyc oraz nie odzywaj sie tam gdzie cie nikt nie prosi
W rezultacie Twoje enuncjacje sprawiają wrażenie dzieła osoby niedouczonej, bądź upośledzonej. Tobie powinno zależeć, żeby potraktowano Twą prośbę poważnie, a nie odniosłem wrażenia, że Ci na tym zależy.
Ja tam jego prośbę potraktowałem całkiem poważnie. W skrypcie, o którym powiedziałem, jest ten temat omówiony, niestety jest tam za dużo informacji, by móc to przepisać, a skanera nie mam.
Warto jednak zwrócić uwagę na zasadę nieoznaczoności [również zjawiska kwantowe], fizykę relatywistyczną i analizę wymiarową.
Obiwanshinobi zdecydowanie zasługuje na zaszczytne miano ortofaszysty i miejsce w loży honorowej, które zwolnił, odchodząc w stan spoczynku, szanowny kolega Yang
~BeAsTMaStEr
W sieci masz mnóstwo informacji, wystarczy poszukać (względność, kwanty, struny itp). A jak nie przeszkadza ci angielski, to już w ogóle, jak to mówi mój znajomy, majorka
Chyba najlepiej zrobisz pytając tego kto ci to zlecił, co konkretnie powinno się znaleźć w tej pracy/referacie/eseju?
Jeśli szukasz źródeł polecam Hawking'a, no ewentualnie skocz do biblioteki i przejrzyj "Świat Nauki" tak z ostatnich dwóch lat:) na pewno coś znajdziesz.
Zachęcam do lektury książki pana Jacka Dukaja zatytułowanej "Perfekcyjna niedoskonałość" - nieco związana z tematem - celem raczej rekreacyjnym
Ostatnio edytowany przez Kane (2007-04-23 20:30:28)
Imperare sibi maximum est imperium
Kane Dukaja czytałem tylko Extense, nieźle zeschizowane Zaraz poszukam ebooka ^^
Ej BeAsTMaStEr to Liceum czy studia?? Jak liceum to może coś wymyśle ale jeśli to poziom akademicki to ni ma szans
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-04-23 21:35:35)
Proponuję "Feynmana wykłady z fizyki" Richarda Feynmana - takie kilka tomów do poduszki
Na studiach możesz liczyć na przychylny uśmiech wykładowcy/ćwiczeniowcy, za to, jeżeli jesteś w liceum, to powinieneś powalić nauczyciela
technikom :p
Nie jestem zbyt pewny boś mało wyjaśnił o co chodzi. Jak na poziom szkoły do której uczęszczasz to rozumiem to tak:
Racjonalizm to rzeczy jakie są jak najbardziej możliwe do zrobienia. I teraz odbijamy w 2 kierunkach jak na mój gust albo idziemy w udowadnianie że są granice możliwości w fizyce jak np. miniaturyzacja w procesorach ma swoje granice fizyczne których nie da się na dziś dzień przejść za sprawą ekonomicznych i technologicznych problemów. Druga możliwość to dzięki fizyce i racjonalnemu podejściu jej do życia można było stworzyć i osiągnąć niesamowite rzeczy jak choćby wielkie budowlane cuda lub małe elektroniczne szajsy Można również pobawić się w fizykę kwantową.
To są tylko moje przypuszczenia bo temat jest o wszystkim i o niczym.
Richarda Feynmana - w cholerę teorii z której mało wynika. Koleś co prawda dostał nobla ale w książce tak idzie po teorii że praktycznie trudno załapać o co chodzi w praktyczny sposób lecz do teorii może być dobra.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-04-23 22:27:37)