Nie jesteś zalogowany.
No właśnie... przeglądam różne stronki i na żadnej nie jest napisane skąd pochodzi tytuł tego anime (tzn do czego się odnosi, czy też co symbolizuje)
Taż jestem ciekaw?
Nie wiesz?! LOL jak możesz nie wiedzieć?! Ludzie on nie wie!
Tak jak ja nie wiem
No własnie niby wszyscy wiedzą a nie wie nikt A tak na poważnie to mi się kojarzy z krzyżem na którym wisiała jedna z bohaterek (nie wiem jak miala na imie) albo może też twórczynie nie miały pomysłu to wzieły zdjęcie ziemi i wklepały takie duże "X" że niby jej koniec ale to tylko domysły, ja chcę faktów...
Bo fajnie na okładce mangi wygląda:P. A tak na poważnie to nie mam pojęcia.
nie chcialem sie tutaj w ogole wypowiadac, ale po prostu nie moge juz...
~mencio.... ch%j to kogo obchodzi...?!
Juz naprawde nie macie o czym watkow zakladac.
nastepny temat bedzie "organizacja hellsing - czy istanieje w rzeczywistosci?" !?!?
Normalnie brak slow... tylko i przychodzi na jezyk.. aha i tez.
EDIT
[cytuj]Piszę (tzn juz napisalem) pracę maturalną o apokalipsie (...). Nie wyciągaj pochopnych wniosków.
Nie wyciagnalem jeszce zadnych wnioskow, a w szczegolnosci pochopnych.
[cytuj]Jakbyś sie nie domyslił to omawiam to anime na ustnej
I nie, nie domyslilem sie - nie jestem wrozka ani jasnowidz.
EDIT2
(...)bo się go ciężko w wyszukiwarkę wpisuje
tutaj przyznam ci racje;)
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-04-28 22:39:00)
marcin2 a może kogoś to obchodzi, np mnie. Piszę (tzn juz napisalem) pracę maturalną o apokalipsie i wypada wiedzieć jakby ktoś z komisji zapytał co symbolizuje lub co oznacza tytuł tego anime. Nie wyciągaj pochopnych wniosków.
Jakbyś sie nie domyslił to omawiam to anime na ustnej ...
Ostatnio edytowany przez mencio (2007-04-28 22:32:40)
nie chcialem sie tutaj w ogole wypowiadac, ale po prostu nie moge juz...
~mencio.... ch%j to kogo obchodzi...?!
Juz naprawde nie macie o czym watkow zakladac.nastepny temat bedzie "organizacja hellsing - czy istanieje w rzeczywistosci?" !?!?
Normalnie brak slow... tylko i przychodzi na jezyk.. aha i tez.
No właśnie. Hellsing istnieje naprawdę
A tak serio to co się unosisz. Wiem, że dzisiaj taka pogoda i wszyscy chodzą podkurzeni. Z resztą mnie też interesowało pochodzenie tego tytułu, bo się go ciężko w wyszukiwarkę wpisuje
EDIT:
Jakbyś sie nie domyslił to omawiam to anime na ustnej ...
To nie wiem czy dobrze wybrałeś, bo z tego co słyszałem to Ci co wybierają sobie oryginalne tematy i/lub uzasadnienia nie dostają najlepszych ocen. Najlepiej wypadają szarzy ludkowie mieszczący się w tzw. normalności
Ostatnio edytowany przez NameLess One (2007-04-28 22:37:12)
A ja tak zapytam.
Czy możecie polecić inne anime, w którym zginęło tak dużo głównych bohaterów
X to pewnie dlatego, że ta litera jest taka tajemnicza :?
A ja tak zapytam.
Czy możecie polecić inne anime, w którym zginęło tak dużo głównych bohaterów
moze fushigi yuugi albo gantz?
~DaBiDo w saikano gina wszyscy i wszystko, ale nie o to ci chyba chodzi:P
Dzięki
To nie wiem czy dobrze wybrałeś, bo z tego co słyszałem to Ci co wybierają sobie oryginalne tematy i/lub uzasadnienia nie dostają najlepszych ocen. Najlepiej wypadają szarzy ludkowie mieszczący się w tzw. normalności
Może i tak ale popatrz na to z tej strony:
1.Dużo osób z mojej szkoły ma ten temat - wszyscy robią to samo - Mała Apokalipsa, św Jan (Jana też mam) itd, komisja może się dowie czegoś nowego i nie zaśnie
2.Nie mam ochoty być jak wszyscy, może nie dostanę najwyższych not, za to mam większe szanse że mnie zapamiętają aniżeli ktoś kto "odwali" wszystko tak jak inni
3.Co mam gadać o czymś o czym się nie znam - nie znam się na poezji to wziąłem film, anime, ragnarok, Jana i Durera o tym wiem trochę więcej więc raczej mnie nie powinni zagiąć pytaniami - no chyba że zapytają o znaczenie tytułu "X"
Co mam gadać o czymś o czym się nie znam - nie znam się na poezji to wziąłem film, anime, ragnarok, Jana i Durera o tym wiem trochę więcej więc raczej mnie nie powinni zagiąć pytaniami - no chyba że zapytają o znaczenie tytułu "X"
zawsze mozesz improwizowac;)
Wiem, ale obawiam się że nauczyciel który ma moją pracę rzetelnie się przygotuje i będzie wiedział (on tak a ja nie)
A co do improwizacji - trochę zawsze ale bez przesady
[EDIT]
"
graficznie wygląda jak dwa skrzyżowane w pojedynku miecze
matematycznie jest symbolem niewiadomej... jak nieokreślona przyszłość, nieokreślony wynik tego pojedynku
Kamui x Fuuma "
Nie moje, znalezione w sieci... a nie ma jakiejś oficjalnej wersji czy cos??
Ostatnio edytowany przez mencio (2007-04-28 23:03:22)
Zawsze można wysłać maila do autorów z takim zapytaniem ^^'
Być może podczas powstawania zarysu tej mangi (bo od tego się zaczęło? nie wiem nie oglądałem :p) nie myślano nad tytułem i dano tymczasowo po prostu X, a potem kiedy seria przybrała już jakiś bardziej konkretny wyraz, pozostawiono X, bo pasował do tego najlepiej ^^
X - krzyż
X - niewiadoma
X - narkotyk
a moze XXX tylko stwierdzili ze za malo "xxx" wiec zostawili "x"
ja tez tu coś powiem "X" może znaczyć jedno nie mieli pomysłu jak to nazwać
Pozdrawiam Zmora
~menciu, ~suzaku dobrze Ci napisał.
W Kawaii 100% Clamp (staaare toto) był o X artykuł i poświęcili chwilę tytułowi - i jako najrozsądniejsze fakty podali krzyż, niewiadomą albo środek odurzający X, który jest dostępny w Japonii