Nie jesteś zalogowany.
Witam właśnie skończyłem oglądać Kimi Ga Nozomu Eien i jestem bardzo smutny, wzruszony itd. Ten tytuł tak mi się spodobał, że chciałbym go "sprzedać" innym. A oto pare słów o nim
Czasy szkolne... Przyjaźnie między rówieśnikami... Szczęście i beztroska... Pojawiła się jednak miłość. Mitsuki postanowiła zeswatać swoją najbliższą przyjaciółkę, Harukę, z nijakim Takayuki. Nie było by w tym większego problemy, ale sama się w nim zakochała. Poza tym, sam Takayuki zaczynał darzyć Mitsukę czymś więcej, niż zwykłą przyjaźnią. Ale czego się nie robi dla przyjaciół? Ostatecznie swatanie zakończyło się powodzeniem. Takayki i Haruka stali się oficjalnie parą. Potem był wypadek samochodowy, a ona straciła świadomość na 3 lata.
To w sumie streszczenie dwóch pierwszych epizodów. Jednakże owe epizody stanowią tylko preludium do dramatu, jaki jest opisywany w pozostałych 12. Relacje między bohaterami pokomplikowały się tak bardzo, że nikt nie wie, co robić. Wszyscy czują się winni i nie mogą spojrzeć sobie w oczy.
Anime jest bardzo poważne. Nawet beztroskie postacie wprowadzono po to, aby podkreślić zagubienie głównych bohaterów. (Widać to w dalszych epizodach.) Poza tym nie ma w tym, anime praktycznie wesołych momentów. Zakończenie, jak przystało na poważny obraz, jest jednoznaczne, więc nie da się zrobić drugiej serii. Jednakże nie wiadomo do końca, co się stało, autorzy pozostawili wiele niedopowiedzeń.
Animacja jest ładna, postacie ładnie narysowane, a głosy dobrze dobrane. Pasuje to idealnie do tego typu anime, gdzie nacisk położono na przeżyciach bohaterów. Nie mogło być to zbyt piękne, bo zatraciłaby się ta poważna atmosfera. Muzyka zaś bardzo ładnie się komponuje z całością i podkreśla ten poważny klimat.
Jeżeli szukasz lekkiej rozrywki, to raczej nie jest to anime dla ciebie. Nie ma tutaj także ecchi. Kimi Ga Nozomu Eien nie zawiera brutalnych scen, ani erotycznych. Jednakże nie jest to pozycja dla młodego widza. Aczkolwiek, jeżeli masz ochotę na poważniejszy melodramat, tytuł może okazać się dla ciebie bardzo interesujący.
To anime nie jest pierwszej młodości, więc na pewno wielu z was już je widziało, ale może znajdzie się ktoś, kto zechciałby obejrzeć.
A i jeszcze jedno czy moglibyście kochani forumowicze podpowiedzieć mi tytuły podobnych anime do ww.
Jeżeli to ci się podobało to polecam ci anime Kanon jedno z najbardziej smutnych i w sumie o podonbej tematyce tu masz troche info http://www.animenfo.com/animetitle,790, … kanon.html
Kanon jest smutny ale napewno KGNE bardziej i kanon ma inny klimat całkowicie. A co Do KGNE to świetne anime nie ma co
I tak Prz Okazji Tego Swietnego Anime, jesli ktos jest zainteresowany to posiadam KGNE w dwuch wersjach:1-wersja od [Origiri] (Angielski Hardsub); 2-Wersja od [KAA] (DVD-rip mkv, softsub) + KGNE - Ayu Mayu Theater. Jesli ktos jest chętny na wy miane lub cos w tym stylu to to mój mail: deefsnk@o2.pl tlen: deefsnk@tlen.pl GG:3868698
Oj popieram całym sobą!!!
KGNE jest rewelacyjne!
Jedno z tych, do których będe wracał jeszcze przez dłuuugi czas.
I pomyśleć że zrobione na podstawie Hentai Game.
P.S.
Też posiadam wersję od KAA i AyuMayu Theater i jeszcze kilka innych bonusów i wszystkie 3 OST z tego anime.
P.S.S.
Zazwyczaj nie identyfikuje się z postaciami, ale w kilku momentach to co się działo z udziałem Shinji'ego Tairy było jak u mnie z życia wyjęte
Joł
Właśnie przed chwileczką naszła mnie taka myśl -> Jak wogóle wygląda owa Hentai Game czy ktoś w nią grał ją na ośle znalazłem tą gre na 2 cd i nie wiem czy opłaca się ściągać bo polubiłem Mitsuki (chociaż dała dupy) ale z drugiej strony psuć sobie opinie o tak wspaniałym anime jakąś tam grą hentai ( grałem w jedną Come to see me tonight ->nic rewelacyjnego nawet nie doprowadzałem sami wiecie do czego ). Chyba jednak za daleko odszedłem od tematu ale co mi tam :
Post leć
Co do gry to tam jest kilkanaście różnych zakończeń.W anime jest jedno z nich aczkolwiek zmienione.To zakończenie w którym jednak wybrał Mitsuki ,ale oprócz tego Haruka umiera a on wcale nie darzy Mitsuki miłością(to kara za zdradę z Shinjim).
A zakończenie w którym wybrał Haruki jest najlepsze gdyż po paru latach wszyscy spotykają się na wzgórzu i nikt nie jest pokrzywdzony.Są jeszcze zakończenia z Akane i z tą najmniejszą pielęgniarką.Z Haruką to oprócz sexu w domu był również sex w szpitalu po śpiączce lecz w anime tego nie było.Więc jak widać to zakończenie w anime wcale nie musi być najlepsze ale i tak bardzo dobrze że nie zrobili tak samo jak w grze bo by smutne było.
ale mogli by zrobić w anime 3 zakończenia fajnie by było albo 4 wiecie 4 finałowe odcinki żeby zobaczyć co sie stanie
Pozdrawiam Zmora
Moim skromnym zdaniem KGNE jest jednym z lepszych anime ever, a najlepszym w swojej kategorii. A zakończenie, mimo iż trochę bolesne, wydaje mi się najlepszym możliwym rozwiązaniem:P
Ostatnio edytowany przez karoleq114 (2007-04-30 20:10:41)
Moim skromnym zdaniem KGNE jest jednym z lepszych anime ever, a najlepszym w swojej kategorii. A zakończenie, mimo iż trochę bolesne, wydaje mi się najlepszym możliwym rozwiązaniem:P
najlepsze w swojej kategorii - i agree;)
zakonczenie bolesne.. coz.. jesli dwie osoby jada autobusem, a masz tylko jeden bilet - ktos musi wysiasc:(
smutne z powodu Haruki, no ale zobaczymy co "Haruka Reute" przyniesie:D
EDIT
tak na marginesie: czy nie ma dwoch takich samych tematow przypadniem?? ..albo za duzo grzybow do jajecznicy dodalem...?[brakslow]
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-04-30 20:40:04)
To anime jest super! W swojej kategorii napewno wygrywa
Jak sie ta gra hentai nazywa? Tak samo? Moze jakis link do niej na prywatna wiadomosc?
A i tak chyba powinien wybrać Harukę.Tak by było najlepiej.
A właśnie czy słyszeliście coś o oavkach do tego ? Bo chyba ma powstać jakaś alternatywna historia lub coś z tym związane ?
A i tak chyba powinien wybrać Harukę.Tak by było najlepiej.
Świeżo po obejrzeniu ost. odcinka też tak myślałem, ale przemyślawszy sobie wszystko na spokojnie doszedłem do wniosku, że wybór gł. bohatera był słuszny
Imperare sibi maximum est imperium
tomxxx napisał:A i tak chyba powinien wybrać Harukę.Tak by było najlepiej.
Świeżo po obejrzeniu ost. odcinka też tak myślałem, ale przemyślawszy sobie wszystko na spokojnie doszedłem do wniosku, że wybór gł. bohatera był słuszny
Ale Spoilerki lecą:)
Ja uważam, że wybrał słusznie. Oczywiste było, że którąś musi wybrać, że jednej złamie serce. Na jego miejscu postąpiłbym tak samo.
Spoiler!
Ciezko powiedziec czy dobrze wybral bo ta druga (zapomialem jak sie nazywala-ta niebieska;)zachowala sie jak pospolita dzi**a, oddala sie kumplowi glownego bohatera :/ Z drugiej strony było widac ze kachal Haruke...
tomxxx napisał:A i tak chyba powinien wybrać Harukę.Tak by było najlepiej.
Dla jedynym słusznym posunięciem byłoby zabicie, spalenie, powieszenie, uduszenie itd. tego gościa. Jeszcze żaden główny bohater nie mnie ja on tym swoim niezdecydowaniem i brakiem odpowiedzialności.
Z tego samego emocjonalnego powodu bardzo cenię sobie KGEN i za to, że dotyka realnych dylematów życiowych.
Dla jedynym słusznym posunięciem byłoby zabicie, spalenie, powieszenie, uduszenie itd. tego gościa. Jeszcze żaden główny bohater nie mnie ja on tym swoim niezdecydowaniem i brakiem odpowiedzialności.
a co on mial wg. ciebie zrobic?
jakkolwiek by nie postapil, ktos bylby zraniony.
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-04-30 23:45:16)
Odnośnie gry i anime bardzo dużo jest na tej stronie.
wikipedia
Są tam opisane różne zakończenia z gry na przykład.Poczytajcie trochę i powiedzcie co o tym sądzicie.
Może faktycznie w anime chcieli wybrać najlogiczniejsze ale przecież jego miłość do Haruki nie zanikła tym bardziej że ta przysięga miłości była powtarzana także po jej obudzeniu.
A wiecie że wersja KAA ma o kilka minut dłuższy ostatni odcinek ?
I nikt tego nie przetłumaczył a jest sporo tekstu z jej książki i piosenka.
Jeśli ktoś nie widział to polecam [url=ed2k://|file|Kimi_ga_Nozomu_Eien_-_T1v2_-_Game_Teaser_-_[Lunar](5895f6bb).avi|33228800|58fd48675bb966fad27e0155286d722f|/]Game Teaser[/url]
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-05-01 09:40:18)
XXXXXXX <- tu był link, z kilkoma podobnymi okładkami, ale nie wiem jak zmienić nazwe w linku
Błagam, jeśli ktoś ma jedną z takich okładek, niech da linka ONEGAI
http://www.pages.drexel.edu/~dc86/image … _thumb.JPG
Te 3 wymiatają
Jeszcze raz PROSZĘ !!! ; )
EDIT:
PS. jak się zmienia nazwe tego url, żeby się tak nie "rozchodził" na całej stronie ?
Mod:
napisz tak:
[ url = adres ] nazwa linku [ / url ]
tylko bez spacji
Ostatnio edytowany przez Kane (2007-05-02 12:56:33)
Oczami Fana Blog ;]
Spoiler!
Ciezko powiedziec czy dobrze wybral bo ta druga (zapomialem jak sie nazywala-ta niebieska;)zachowala sie jak pospolita dzi**a, oddala sie kumplowi glownego bohatera :/ Z drugiej strony było widac ze kachal Haruke...
Taaak a gł bohater był nieskazitelny ny co? :/ brak słów. Największy debil... Jakby zrobił inaczej to chyba on wyszedł by na coś gorszego nie? Kto go wspierał przez tyle lat? Co?
Prince_Vegeta - zmień link bo rozjechał forum!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-05-01 16:59:13)