Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Tak, ale wszelkiego rodzaju latki odnosnie dziur w przegladarce i inne sprawy odnosnie bezpieczenstwa powinny byc aktualizowane, poniewaz firewall i antyvir nie zalatwiaja calej sprawy. Inne aktualizacje, jak np. sprawdzanie oryginalnosci systemu mozna pominac
Songoku aj a sie ciapnolem na ty mostatnim co powiedziales i lipe mam ;O
Brachol tez, mowilem mu ze trzeba czytac co sie instaluje, ale nie drazni go chyba az tak mocno, bo nie chce mu sie reinstalki robic.
nie no drazni mnie tylko czekanie przy wejsciu do windy ;O a tak to jakos da sie zniesc ;O
Co dwa miesiące, czy za dwa miesiące?
co nie zawsze z pragnienia ugrade'u ale z musu bo cigle mi sie cos fajczy
Mialem podobny problem, ale sam sie naprawil. Wydaje mi sie ze ~DevilDrom ma racje w tej kwesti, ze mogla to byc wina przeciazenia systemu. Od paru dni nic praktycznie nie sciagam przez BitComet (program generowal mi obciazenie procka od 40%-70%).
raczej nie bo rzadko przekraczam 20%, swoja droga zainstaluj utorrenta
korzystając z tematu...
ostatnio nie mogę się połączyć z komunikatorami i p2p... na strony www mogę spokojnie wchodzić, ściągać pliki itp. Problem polega na tym, że nie mogę się łączyć. Proszę o pomoc.
Wszystko zaczęło się, kiedy admin mojej sieci przypisał mi zewnętrzne IP...
może coś trzeba skonfigurować, czy jak.
korzystając z tematu...
ostatnio nie mogę się połączyć z komunikatorami i p2p... na strony www mogę spokojnie wchodzić, ściągać pliki itp. Problem polega na tym, że nie mogę się łączyć. Proszę o pomoc.
Wszystko zaczęło się, kiedy admin mojej sieci przypisał mi zewnętrzne IP...
może coś trzeba skonfigurować, czy jak.
jesli przypisal ci zewnetrzne to wlasnie nie powinno byc zadnego problemu, wiekszosc p2p wymaga otwartych portow a nie zew. ip pogoogluj port skanery i sprawdz co masz otwarte pozniej to programu i musi dzialac
No... i na mnie trafiło
problem na 99% powoduje albo IE-7 albo WMP-11 lub jedne z ich aktualizacji a nie SP-2. Wcześniej pisałem, że nie miałem żadnych problemów. Jak wyszedł nowy autpatcher to zainstalowałem dla podniesienia bezpeiczeństwa - wszak z IE nie korzystam ale wiele programów tak - np. feedreader bez któego truuudno mi sie obejść
teraz u mnie wygląda to następująco:
[URL=http://aycu28.webshots.com/image/15267/2000079498662659376_rs.jpg][/URL]
i kicha
już szukałem sporo ale nadal będę... jednak proszę o pomoc - byle nie w stylu - "odinstaluj ie i wmp" ok?
sami widzicie, zamiast po kliknięci na cokolwiek lub następną ikonkę - poprzednie menu powinno zniknąć - ono zostaje a nowe sie pojawia.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-05-02 01:12:28)
Masz tak za kazdym razem? A sprobuj zrobic tak jak o tym pisalem w pierwszym poscie.
Masz tak za kazdym razem? A sprobuj zrobic tak jak o tym pisalem w pierwszym poscie.
lol jasne, że próbowałem. I to zanim jeszcze to zauważyłem co napisałeś. To było pierwsze co mi na na myśl przyszło. Nie pomaga!
czy mam tak za każdym razem?
Mam tak ale jak kliknę w 1 menu na cokolwiek to ono oczywiście znika. To jest niesamowicie "annoying"
XD właśnie znalazłem inny fix do tray, nie powiem też przydany bo mnie to zawsze irytowało a co do tego to nadal szukam i jak na razie z info wnioskuje że to wmp11 robi.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-05-02 01:54:41)
To chyba nie bede mogl ci pomoc. Mi zdarza sie to bardzo rzadko, dlatego nawet na to uwagi nie zwracam.
Aaaa i pomaga "odswiez" lub tak jak wspomniales wybor czegos z tego menu.
tez tak mialem kiedys ale w tedy pomnoglo mi wyl kompa i juz ;-), ciezka sprawa ~Kisiel jezeli Ci sie tak robi nonstop
Kurde właśnie zauważyłem, że przez wmp 11 przestały mi chodzić filmy wmv w rozdzielczości hd [1280x720] a na wersji 9 nie cięły sie. Chcę odinstalować i wrócić do poprzedniej wersji tak jak kiedyś to zrobiłem z wersją 10 do 9. I nie mogę!!! Ktoś wie co się dzieje? Nie ważne czym i jak próbuję zawsze po komunikacie, że zostanie przywrócona poprzednia wersja, klikam next, nic sie nie dzieje i pisze, że ok, stara wersja została przywrócona a tak naprawdę nic sie nie stało i wmp 11 z dodaj/usuń programy nie znika.
Najprawdopodobniej juz tego nie usuniesz ;> Chyba bedziesz musial deinstalke systemu walnac. Mozesz jeszcze sprobowac "przywrocic system", ale watpie, ze ci sie uda. Wmp 11 = DRM - juz zaczyna o sobie dawac znac
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-05-03 16:07:40)
Najprawdopodobniej juz tego nie usuniesz ;> Chyba bedziesz musial deinstalke systemu walnac. Mozesz jeszcze sprobowac "przywrocic system", ale watpie, ze ci sie uda. Wmp 11 = DRM - juz zaczyna o sobie dawac znac
To jest nierealne!!! Poszukam jeszcze info i w ostateczności całkowicie usunę wmp z systemu lub nad instaluję wersję 10 na 11 i wtedy usunę. DRM na XP? Czemu nikt mnie nie uprzedził A pisałem cześniej, że 10 spokojnie usunąłem i jak szukam po tematach goglując to wiele osób normalnie powraca z 11 do 9, tylko niektórym coś się chrzani
Chodzi tu o system zabezpieczen licencyjnych, ktore zostaly zaimplementowane w WMP 11. Jesli chcesz trwale wyrzucic WMP, sprobuj od czyszczenia kluczy z rejestrow. Moze calkowicie ci sie uda go pozbyc, tylko nie wiem jaki to bedzie mialo wplyw na inne playery, te ktore sa nakladkami na WMP.
Chodzi tu o system zabezpieczen licencyjnych, ktore zostaly zaimplementowane w WMP 11. Jesli chcesz trwale wyrzucic WMP, sprobuj od czyszczenia kluczy z rejestrow. Moze calkowicie ci sie uda go pozbyc, tylko nie wiem jaki to bedzie mialo wplyw na inne playery, te ktore sa nakladkami na WMP.
Np subedit co nie? Musi być inny sposób, przecież microsoft nie jest aż tak głupi by nie dać możliwosci usunięcia w inny sposób. Tylko coś mi to się nie chce odinstalować normalnie.
Spróbuj może jakimś progsem do odinstalowywania programów, co od razu czyści rejestr i różne inne resztki, może on da radę (ja używam Your Uninstaller).
Spróbuj może jakimś progsem do odinstalowywania programów, co od razu czyści rejestr i różne inne resztki, może on da radę (ja używam Your Uninstaller).
Powiedz mi co mi da your uninstaller [korzystam z niego od 2004 roku] jak zwykły deinstalator programu nie działa? Przecież YU najpierw uruchamia deinstalator programu, potem wyszukuje rejestr a potem pliki pozostawione przez deinstalator. Co z tego jak omija to pierwsze?
Jak mam coś zwalone z deinstalatorem programu (albo wywalę program ręcznie, "na chama"), to YU wykrywa, że krok pierwszy nie może być zrealizowany, po czym wykonuje kroki 2 i 3. Jeśli i to ci nie działa, to gorsza sprawa, wszystko będziesz musiał chyba powywalać ręcznie (i pojeździć po rejestrze jakimś jv16 może).
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna