Nie jesteś zalogowany.
nie oglądałem nowego kanona ale przyznaję ze jest mulący miałem drobnego dołka po tym )
PS. jak się zmienia nazwe tego url, żeby się tak nie "rozchodził" na całej stronie ?
Prince_Vegeta - zmień link bo rozjechał forum!!!!!!!!!!!!
jak?
jak klikasz na forum "Wstaw adres URL", to najpierw wstaw adres a potem tekst jaki ma sie wyświetlać.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-05-01 17:09:13)
robak napisał:Spoiler!
Ciezko powiedziec czy dobrze wybral bo ta druga (zapomialem jak sie nazywala-ta niebieska;)zachowala sie jak pospolita dzi**a, oddala sie kumplowi glownego bohatera :/ Z drugiej strony było widac ze kachal Haruke...Taaak a gł bohater był nieskazitelny ny co? :/ brak słów. Największy debil... Jakby zrobił inaczej to chyba on wyszedł by na coś gorszego nie? Kto go wspierał przez tyle lat? Co?
No nie mowie ze bym nieskazitelny, ale byl w ciezkiej sytuacji postapil wiele razy zle, mogl wybierac tylko mniejsze zlo, widac bylo jak mu to wychodzilo... to bylo tak pogmatwane ze sam nie wiem co by musial zrobic zeby to sie inaczej (lepiej) zakonczylo.
Mimo wszystko trochę szkoda że związał się z tamtą jak Haruka była w śpiączce.
Oczywiście skąd mógł wiedzieć że się obudzi po 3 latach.
A w Akane Maniax była pokazana na chwilę Haruka i to chyba działo się później niż seria tv.
I jakaś smutna tam była.I ta końcówka 2 odcinka to jest najlepszy i najsmutniejszy moment całego anime.W wersji KAA jest kilka minut więcej ostatniego odcinka i trochę historii.
Mimo wszystko trochę szkoda że związał się z tamtą jak Haruka była w śpiączce.
Nic dziwnego, w końcu byli razem bardzo krótko, sam też bym się załamał po takim wypadku, ale nie dołował 3 lata, szkoda życia... Podobnie jak on, zacząłbym od nowa wszystko:) Niestety, Haruka musiała się obudzić i namieszać:P
I ta końcówka 2 odcinka to jest najlepszy i najsmutniejszy moment całego anime.W wersji KAA jest kilka minut więcej ostatniego odcinka i trochę historii.
masz na mysli akane maniax czy KGNE??
EDIT
ok. wracam to pytanie. juz rozwialy sie moje watpliwosci;)
za duzo czasu minelo odkad ostatni raz to ogladalem
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-01 23:48:35)
I ta końcówka 2 odcinka to jest najlepszy i najsmutniejszy moment całego anime.
Dokladnie jak to ogladalem to az mnie zatkalo i zaskoczylo... nie spodziewalem sie ze cos takiego moze sie zdarzyc.
Właśnie bo najlepiej jest oglądać anime jak się prawie nic o nim nie wiem.Bo jak poczytasz gdzieś że jakiś miała wypadek to co to za oglądanie już...
Ma ktoś to anime w wersji KAA ? Jak tak to wie że w 14 odcinku jest coś więcej.Znaczy jest pokazane co ona napisała w tej książce swojej.
W Akane Maniax to naprawdę mi się nie podobało bo całkiem inny klimat i to było zbędne.
Chociaż sam jestem ciekaw co będzie dalej.Czy Haruka będzie sama czy znajdzie sobie kogoś ?
No bo w grze umarła.
W Akane Maniax to naprawdę mi się nie podobało bo całkiem inny klimat i to było zbędne.
Ja wytrzymałem całe pół odcinka Już wole sam sobie dopowiedzieć niektóre sceny niż polegać na tym czymś.
Wiem tylko że była tam pokazana raz Haruka sama w pokoju.Trochę smutne to było.
Chciałbym wiedzieć co będzie gdzieś tak za 5 lat.
pierwsze dwa sa po prostu cudne!
normalnie zakochalem sie[yahoo]
to jest naprawde z gry?:o ..grafika jest powalajaca
PS. nie moge znalezc tej gierki[placze]
wie ktos, gdzie mozna ja zdobyc?
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-02 11:39:45)
Ciezko powiedziec czy dobrze wybral bo ta druga (zapomialem jak sie nazywala-ta niebieska;)zachowala sie jak pospolita dzi**a, oddala sie kumplowi glownego bohatera :/
To nie było dokładnie tak jak to opisałeś. Ludzkich uczuć i emocji nie można tak opisywać, tzn. opisywać tylko same działania... nie biorąc poprawki na to co skłoniło ją do tego co zrobiła, jak się wtedy czuła, w jakim była stanie psychicznym itd. itp.
Kurczę, nie potrafię tego opisać, ale ja rozumiem 'tą niebieską' - a przynajmniej tak mi się wydaje.
I nie zapominaj proszę o tym co 'ta niebieska' zrobiła (i co czuła) dla naszego bohatera przez lata jego depresji.
Imperare sibi maximum est imperium
Mimo wszystko Mitsuki nie zachowywała się jak przyjaciółka.Nic dziwnego że na końcu się pokłóciły.
Oczywiście że zdjęcia z gry są piękne i łatwo ją znaleźć nawet na torrentach.
A widzicie to ostatnie zdjęcie ? Tego nie było w anime gdyż tam było zakończenie że wybrał Mitsuki.
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-05-02 15:02:43)
robak napisał:Ciezko powiedziec czy dobrze wybral bo ta druga (zapomialem jak sie nazywala-ta niebieska;)zachowala sie jak pospolita dzi**a, oddala sie kumplowi glownego bohatera :/
To nie było dokładnie tak jak to opisałeś. Ludzkich uczuć i emocji nie można tak opisywać, tzn. opisywać tylko same działania... nie biorąc poprawki na to co skłoniło ją do tego co zrobiła, jak się wtedy czuła, w jakim była stanie psychicznym itd. itp.
Kurczę, nie potrafię tego opisać, ale ja rozumiem 'tą niebieską' - a przynajmniej tak mi się wydaje.
I nie zapominaj proszę o tym co 'ta niebieska' zrobiła (i co czuła) dla naszego bohatera przez lata jego depresji.
Spoilery
Mi sie wydaje ze w takich chwilach (slabosci) objawia sie to co czlowiek jest w stanie zrobic-jaki jest we wnatrz(?)hmm ciezko powiedziec... ale skoro go kochala to dlaczego oddala sie tamtemu?
Trzeba tez pamietac ze "ta niebieska" robila wszystko zeby on zapomial o Haruce... i to niekiedy dziwnymi sposobami... A powinna sie rowniez czuc choc troche odpowiedzialna za to bo w koncu to przez nia (tez oczywiscie to jego wina byla) sie spoznil na spotkanie z Haruka. Podobno byly przyjaciolkami a po wypadku nie odwiedzala jej. Mozna to chyba tak podsumowac: Niebieska- zrobila duzo dobrego dla tego chlopaka ale olala zupelnie swoja przyjaciolke, skupila sie na odbijaniu jej chlopaka. Chlopak- mimo ze byla w spiaczce to ja kochal, moze nawet wtedy poczul to prawdziwe uczucie(a moze po prostu czul sie odpowiedzialny za to co jej sie stalo), nie interesowala go "niebieska"(jak ona sie nazywala?;) ale w koncu ulegl(mozliwe ze stwierdzil ze trzeba zyc dalej a Haruka moze sie juz nigdy nie obudzic)... Wychodzi na to ze Haruka tylko postapila dobrze, bo w sumie jak mogla postapic
I wlasnie dlatego uwielbiam to anime mozna je rozpatrywac z wielu stron i w kazdej jest racja-zrozumienie ale tez mozna to odbierac zupelnie przeciwnie.
~tomxxx przejzalem juz wczesniej torrenty i nic nie znalazlem. dlatego zapytalem o jakies dobre zrodlo.
SPOILER
Ja te relacje chlopaka (jak sie on znowu nazywal?..) do Haruki odebralem bardziej jako poczucie obowiazku. Oczywiscie chodzi mi o pozniejsze lata. Czul sie odpowiedzialny i nawet sam to w jednym odcinku powiedzial. Fakt, kochal Haruke i serce mu krwawilo, ale co mial zrobic..? Milosc (uczucia) nie wybiera. Hayase (to ta niebieska:P) rowniez czula sie wspolodpowiedzialna za ten wypadek i cale zdarzenie, ale czy to oznacza, ze nie ma prawa rowniez zaznac szczescia..? kochala faceta calym sercem, zyla tylko dla niego. Gdyby chlopak wybral Haruke, to cala sytuacja odwrocila by sie o 180` i Hayase bylaby jedynym meczennikiem.
SPOILER
I wlasnie dlatego uwielbiam to anime mozna je rozpatrywac z wielu stron i w kazdej jest racja-zrozumienie ale tez mozna to odbierac zupelnie przeciwnie
Sam bym lepiej tego nie ujal:) Wszystko zalezy od punktu widzenia.
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-02 16:31:18)
SPOILER
Hayase (to ta niebieska:P) rowniez czula sie wspolodpowiedzialna za ten wypadek i cale zdarzenie, ale czy to oznacza, ze nie ma prawa rowniez zaznac szczescia..? kochala faceta calym sercem, zyla tylko dla niego. Gdyby chlopak wybral Haruke, to cala sytuacja odwrocila by sie o 180` i Hayase bylaby jedynym meczennikiem.
A najlepsze w tym wszystkim jest to ze to Hayase(a ona nie ma przypadkiem Mitsuki, tak w pierwszym poscie jest napisane)zesfatala (zeswatala?) Haruke z tym chlopakiem... pokrecone to wszystko. Wydaje mi sie ze on wybral mniejsze zlo... bo dobrze ta opowiesc nie mogla sie skonczyc.
Ostatnio edytowany przez robak (2007-05-02 16:40:07)
Haruka jednak bardziej zasługiwała na miłość niż Mitsuki(to ta w niebieskich włosach).
Dlatego to nie jest tak że w anime jest lepsze zakończenie.W grze Haruka jak się obudziła to cały czas walczyła o jego miłość(nieważne jak) a w anime pokazali to tak że ona myślała że on jest cały czas z nią a później po ponownym przebudzenia zrezygnowała z niego a on sam też nie chciał tego robić Mitsuki co wcale nie znaczy że ją naprawdę kochał.
Nie gralem niestety... jak sie ta gra nazywa? tak samo? Moze jakis link na priva?
Haruka jednak bardziej zasługiwała na miłość niż Mitsuki(...)
Dlaczego bardziej zaslugiwala? Przez ten wypadek? Mitsuki z drugiej strony opiekowala sie nim...
Dlaczego bardziej zaslugiwala? Przez ten wypadek? Mitsuki z drugiej strony opiekowala sie nim...
Bo ją bardziej lubiłem i była szczera w przeciwieństwie do Mitsuki.Bo jak można być tak bezczelnym jak Mitsuki i wpychać kogoś kogo się kocha w ramiona inne osoby.
Gra ma taką samą nazwę i jest łatwo dostępna.