#261 2007-05-02 21:59:31

dulu
Moderator

Odp: MISTRZOSTWO SWIATA TO AIR

Mmmm, może tak ostro bym nie powiedział. ALE również jak Pan Zgrzyt uważam, że ta serii jest cholernie NUUDNAA!!!

#262 2007-05-02 22:01:13

khadzad
Użytkownik

Zasnąłem po 2 epie a reszte przeleciałem w stanie hibernacji...

#263 2007-05-02 22:10:04

Zgrzyt
Użytkownik

Tu już nawet nie chodzi tyle o nudę co o sztuczność plastikowość, KICZ wymuszony beznadziejny dramatyzm "o nie pierdłam i umieram" jest tego dużo i kiedyś gdzieś wspomniałem smile

#264 2007-05-02 22:13:39

tomxxx
Zbanowany

Zgrzyt jesteś taki właśnie jak opisujesz to anime i nic więcej(czyli beznadziejny i naucz się normalnie odzywać i nie używaj tu mi obelg tylko trochę kultury jeśli wiesz co to słowo znaczy).
To anime było cudowne i piękne.I w ogóle nie było nudne.Była piękna muzyka która dla mnie jest zawsze bardzo ważna i w ogóle kreska przepiękna.Już nie wspominając o bardzo wysokich ocenach.Ale oczywiście zawsze znajdzie się dziwak co będzie celowo gadał na odwrót.

Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-05-02 22:15:05)

#265 2007-05-02 22:17:36

Zgrzyt
Użytkownik

A tera tomxxx  przeczytaj swój post i zauważ ze wymeniłeeś cechy powierzchowne
ładnie wygląda ładnie brzmi ALE CO Z TEGO JAK FABUŁA TREŚĆ TO ISTNY KICZ
a te że ktoś powiedział ze fajne to nie znaczy że takie jest (To że skin lubi oklepać kogoś to nie znaczy ze to fajne). A według ciebie mentalność roju jest normalna? Dobra może od następnego postu  intelektualnie będę gnoił tą serie smile

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2007-05-02 22:21:18)

#266 2007-05-02 22:21:08

khadzad
Użytkownik

<ironia>Nie wcale nie było nudne...</ironia>

#267 2007-05-02 22:23:18

tomxxx
Zbanowany

Ja nic do fabuły nie mam.Mnie się podoba a oczywiście jak dla większości te ostatnie odcinki mogły być inne.To znaczy że nie musiała umrzeć.A że było to pokazane w taki delikatny sposób to przecież dlatego żeby było wzruszające no i ta piosenka.To anime jest magiczne tak samo jak jej choroba i wiele rzeczy co tam się działo więc tak należy do tego podchodzić.
To nie jest anime które ma odzwierciedlać życie tylko opowiada o pewnej klątwie czyli czymś nierealnym.
Edit:
A właśnie założyłeś swój temat krytykujący to nie wiem po co w ten temat się mieszasz.

Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-05-02 22:24:21)

#268 2007-05-02 22:24:45

dulu
Moderator

Ja nie mogę, a już myślałem, że te słynne zaczepki* ze strony tomxxx to zwykłą bujda:D Musisz liczyć się ze zdaniem innych! A jeśli się z nim nie zgadzasz to ubierz to w jakiś sensowne słowa, a nie:

tomxxx napisał:

Zgrzyt jesteś taki właśnie jak opisujesz to anime i nic więcej(czyli beznadziejny i naucz się normalnie odzywać...

Od razu mieszasz kogoś z błotem... anime było nudne i dość przewidywalne!
Tyle ode mnie...

#269 2007-05-02 23:02:53

marcin2
Użytkownik

uwielbiam AIR. jest.. jak by to ujac... moze to zabrzmi dla niektorych komicznie, ale ja to widze jako cnotne i piekne; takie nieskazitelne; wyjatkowe.
SPOILER DETECTED!
w cale nie takie przewidywalne ~dulu - to, ze ten koles (zapomnilem imienia) odejdzie naprawde i na dobre - w zyciu bym nie wpadl. myslalem do samego konca, ze jednak wroci i wszystko skonczy sie szczesliwie, ze jakos uratuje Misuzu[placze]
...ale ten qtas se poszedl...[klnie]
SPOILER DETECTED!

PS. ~dulu masz swoje zdanie (tak jak pozostali) i respekt, wiec no offence bitte.;)
PS2. film nie podobal mi sie juz. taki jakis niedopracowany byl. sam nie wiem...

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-03 01:33:49)

#270 2007-05-03 00:07:02

Rafcik_PL
Użytkownik

No wiesz, jak możesz tak spoilerować klnie[klnie]

#271 2007-05-03 00:10:14

Zgrzyt
Użytkownik

Drogi tomxxx otóż to temat o Air.
MI już nawet nie chodzi o te że zakończenie dziwne i nijakie (ale to prawda)
chodzi mi o schematyczność, o to że anime to ma tak ciekawą fabułę Jak Soul Link.
Mamy tu bohatera niby normalny facet mamy niby normalna dziewczynę(I postacie w tle) lecz ci niby normalni bohaterowie chyba mają żółte papiery. Czemu? To proste, wszytko przez skrajnie wykreowane osobowości które pokazują głupotę, nieumiejętność podejmowania decyzji i brak racjonalizmu. Nie umie przetrawić wymuszonego sztucznego dramatyzmu który wzbudza litość i niesmak, a w tej serii jest go od groma. Co do oprawy dźwiękowej , może być ale słyszałem leprze. Cóż obarczyłeś mnie mianem beznadziejnego lecz jak ja mam opisać osobę patrzącą na grafikę, dźwięk przymrużającą oko na fabule, treść , natak pofałdowany i skrzywiony morał? BO podziwiane takiej serii to tak jakby ktoś podniecał się na widok ładnej blondynki przymykając oko na to że jest bezgranicznie głupia, wiedząc że są takie co są ładne i mądre (wybrałem taką formę by dotarło to do facetów, wieże ze kobiety są mądrzejsze od nich i chyba bez przykładów rozumieją)

#272 2007-05-03 00:22:06

ogi
Użytkownik

Ja wytrzymałem do drugiego epka, później musiałem obejrzeć coś normalnego, żeby obniżyć poziom cukru we krwi...

#273 2007-05-03 11:28:45

tomxxx
Zbanowany

Wypowiedzi Zgrzyta i OGI można skomentować jednym słowem -głupota.
Ja rozumiem że może się komuś to anime nie podobać ale żeby od razu bredzić takie bzdury.
Jak nie potraficie zrozumieć tego anime i nie dostrzegacie czegoś więcej niż to co widać to faktycznie nie nadajecie się do oglądania tego anime.Więc widzisz Zgrzyt jakie głupoty pleciesz.Ja odświeżyłem ten temat tylko po to żeby poinformować o grze a nie o anime ,ale oczywiście ty musiałeś się wtrącić chociaż nikt ciebie nie chciał i namieszać w tym temacie.
Już ci to tłumaczyłem że fabuła w anime jest bardzo dobra.Jest tajemnicza,ciekawa i nie było wiadomo jak się skończy.A ten kto mówi że wie to kłamie jak nie wiadomo kto.

#274 2007-05-03 11:29:58

khadzad
Użytkownik

Uwierz mi...to coś było tak nudne że nawet jak by mi mieli zapłacić to bym drugi raz nie obejrzał;P

#275 2007-05-03 11:35:55

ogi
Użytkownik

khadzad napisał:

Uwierz mi...to coś było tak nudne że nawet jak by mi mieli zapłacić to bym drugi raz nie obejrzał;P

Popieram w 100%... Nie tylko Air jest nudny, Kanon zresztą też. Ale w końcu są różne gusta...

#276 2007-05-03 11:40:09

marcin2
Użytkownik

khadzad napisał:

~khadzad wyraziles to juz 3 lub 4 razy. WIEMY, ze to anime nie przypadlo ci do gustu, jednak nie musisz tego tyle razy w kolko powtarzac, bo:
1. spamujesz
2. niczego nowego nie wnosisz,
3. pajacujesz (no offence);)

niepodoba ci sie AIR? ok. nie musi. masz do tego prawo.
wiec powstrzymaj sie prosze od dalszych tego typu komentarzy.

Sa osoby, ktore to lubia, i ktore - nie. Taka idiotyczna sprzeczka, ktora tutaj miedzy wami powstala niczego dobrego nie daje.
Jak powiedzial ~ogi: rozne gusta

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-03 11:57:53)

#277 2007-05-03 11:50:21

blah
Użytkownik

tomxxx napisał:

Ja odświeżyłem ten temat tylko po to żeby poinformować o grze a nie o anime ,ale oczywiście ty musiałeś się wtrącić chociaż nikt ciebie nie chciał i namieszać w tym temacie.

A kto ma go chcieć ? oO To jest forum, każdy może wyrazić swoją opinię, nie muszą go 'chcieć'
Ale po co ja to piszę, pewnie mnie też tu nikt nie chce.

tomxxx napisał:

Już ci to tłumaczyłem że fabuła w anime jest bardzo dobra.Jest tajemnicza,ciekawa i nie było wiadomo jak się skończy.A ten kto mówi że wie to kłamie jak nie wiadomo kto.

Tak, masz racje. Tylko twoja opinia jest słuszna. A jeśli mówią, że nie jest, to kłamią jak nie wiadomo kto.

Żeby nie było - anime nie oglądałem.

#278 2007-05-03 11:52:30

khadzad
Użytkownik

Odpowiadam na zachwalanie tego badziewia przez tomxxx'a, a teraz to ty offtopujesz...zresztą są gusta i guściki(czyli troche inaczej napisane to co napisał ogi czyli różne gusta)ale ja swoich bede bronił jak pies bo jestem wrednym egoistą^^

#279 2007-05-03 12:22:03

Aizen
Użytkownik

Doprawdy khadzadku , co rozumiesz poprzez obronę gustów? Gust się ma i nikt go nie odbierze , a tak to zaciąłeś się jak zdarta płyta hehe

A co do Air to uwielbiam to anime poprostu smile_big

#280 2007-05-03 12:24:18

khadzad
Użytkownik

Ah Aizenku poprzez obronę gustów mam na myśli to że bede sie trzymał swojego zdania jak zacięta płyta;)choć może zmuszę się i obejrze aira raz jeszcze(istne zaprzeczenie tego co wyżej było xD)i powiem wam moje zdanie jeszce raz;P

Stopka forum

© Animesub.info 2024