Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Czy istnieje jakiś program który odczytywałby jaki fps mają filmy w rmvb? Bo gspota używałem, ale on rmvb nie czyta. Z góry dzięki za odpowiedź.
ehhh...
standardowo po ch** pchac si edo gspot`a aby odczytac FPS
zwyczajnie w odtwarzaczu prawym przycieksiem myszy /filters /wideo rendering /(osiagnieta srednia szybkosc klatek) 3 od gory
subedit , a tak wogóle to ten format (.rmvb) ma fps 25.0 chyba ja przynajmiej inego fps w tym formacie nie miałem
Ten format ma nietypowe FPS... nawet czasami powstaja napisy pod niego (bo konwerty - dolaczyl do nich sub edit ma z gory okreslony czynnik FPS na jakli chcemy zmienic)
A do mnie coś dotarło Otóż, dlaczego miałem opóźnienia w napisach w formacie mDVD Po prostu zły fps, bo subedit domyślnie dla nieznanych plików (w tym wszystkich rmvb) daje 25, a film miał 23.976 Poprawiłem to i voila (czy jakoś tak ), wszystko pięknie chodzi :]
No nie wiem co do rmvb to nie mialem jeszcze z tym doczynienia ale jak am sprawdzic np fps w ogm czy mkv to wrzucam do VirtualDubMom po wczytania wybieram video info czy cos w tym stylu i wszystko pieknie dziala.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Strony 1