Nie jesteś zalogowany.
Bawcie się dobrze
Trzymajcie sie ludziska. Bedzie dobrze
I jak wrazenia po maturze?? Ja jestem masakrycznie zadowolony:D
Matura może być, pisałem na drugi temat (jak jakieś 95% ludzi z mojej szkoły). Ale najfajniejszy był powrót do domu.
Kupiłem w markecie z kolegą po piwku i poszliśmy usiąść przed barem. Potem przyszedł jeszcze jeden znajomy, a zaraz po nim jakiś koleś, którego pierwszy raz na oczy widzieliśmy. Koleś spytał jak matura po czym postawił nam po kielonie. Chciał stawiać następne ale postanowiliśmy iść do domów. Na moście jakiś pijak, który krzyczał do dziewczyn siedzących na ławce "cześć chłopaki!", po zauważeniu nas zapytał: "Jak tam po komunii?", po czym prawie wpadł pod nadjeżdżający samochód. Kierowca zaczął na niego bluźnić, a pijak prawie spadł z mostu, ale w końcu gdzieś se poszedł. Po tych wrażeniach wróciłem do domku.
Ostatnio edytowany przez Krid (2007-05-04 12:57:58)
Ja pisałem na pierwszy temat i muszę przyznać, że SYF :/ Ciekawe, czy zdam. Gdyby można było przenieść wyniki z próbnych...
"Skazany na zajebistość"
Matura była trudna, ;( to muszę przyznać. Z moimi umiejętnościami z jeżyka polskiego liczyłem na co najmniej 70%, ale chyba na około 50-60 % sie skończy ;(
Ogólnie nie mam pojęcia jak mi poszło... Wypracowanie (z dziadów) chyba średnio ale tekst był bardzo głupi..:/
Zobaczym jak to będzie. Mam nadzieje że zdam. A tak ogólnie to brałem 1 temat. A się dziwie czemu większość społeczeństwa brała 2. Może ja jakiś oryginalny jestem
Pierwszy temat wziąłem bo nie łapałem totalnie co było w "Granicy". A pierwszy temat był prawie całkowicie z przedstawionego tekstu. A co do pisania ze zrozumieniem to dali beznadziejny teks.
A tak ogólnikowo to strasznie jakaś patriotyczna ta matura:D Słyszałem, że podobno polski rozszerzony był straszny.
Ostatnio edytowany przez blackhayate (2007-05-04 13:40:09)
J a powiem tak... jak zdam z polaka to nie ma takiej rzeczy na swiecie ktorej nie mogl bym zrobic ... jak sie dowiem ze zdałęm z polaka to... uuu... bedzie sie działo
Wiecie, w tym wypracowania napisałem wszystko, co miałem do napisania, a tu raptem jedna strona (!!!). Później lanie wody na całego. Na próbnej miałem 60%, ale teraz modlę się o zdanie.
"Skazany na zajebistość"
Ja pisałem na pierwszy temat i muszę przyznać, że SYF :/ Ciekawe, czy zdam. Gdyby można było przenieść wyniki z próbnych...
Ja tez pisałem na 1 temat i ledwie sie wyrobiłem... A tak w ogóle ta matura była prze****[deprecha]
Wiecie, w tym wypracowania napisałem wszystko, co miałem do napisania, a tu raptem jedna strona (!!!).
Miałem dokładnie tak samo :D
Ostatnio edytowany przez OniiSan (2007-05-04 13:40:15)
Ja też pisałam na pierwszy temat, w sumie Dziady, Pan Tadeusz i Chłopi to jedyne lektury które powtarzałam przed maturą, więc się ciesze, że były Dziady, mam nadzieje, że mój optymizm nie spadnie po ogłoszeniu wyników... ale test był bardzo trudny, musiałam 3 razy przeczytać żeby cokolwiek zrozumieć, a pytania jeszcze gorzej, więc jak będę miała z testu 12-13 pkt to będę zadowolona
Zgadziam się matura była trudna. Jak otworzyłem tylko arkusz odrazu spojrzałem na tematy wypracowań i myślałem że się załamie, prawie nic nie wiedziałem. Napisałem na 1 temat 2,5 strony mam nadzieje że tylko dobrze, grunt żeby tylko zdać.
Elo ja mam jedno pytanko (oczywiscie matura przejeba... trudna) jezeli w wypracowaniu pomyliloem imie to oznacza to ze zgon z calym akapitem (czyli moim rozwinieciem lol) ??
Ja brałem "Dziady", bo opierały się praktycznie w całości na tekście źródłowym. Niestety w pytaniu było "Zwróć uwagę na postawy studentów" czy jakoś tak i pewnie na tym się wyłożyłem. Pożyjemy, zobaczymy. Tak patrząc trzeźwym okiem, to matura była dosyć trudna. O ile w próbnej można było lać wodę jak głupi (co zresztą skutecznie czyniłem), o tyle tutaj bez znajomości "Przedwiośnia" i "Granicy" było bardzo ciężko.
Kafej: chyba nie, nie martw się No chyba, że pisałeś źle przez cały akapit...
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-05-04 13:42:49)
"Skazany na zajebistość"
A to ciekawe:D Jak wychodziłem to się okazywało że większość 2 pisała. W radiu też mówili, że większość 2. A u nas na forum co:D. Wszyscy pierwszy:D
Tak zwany: "no comments kur**":D
No a teraz angielski w poniedziałek, ale to już bardzie luz. No chyba, że wymyślą jakiś zhaksowany tekst:D
Ostatnio edytowany przez blackhayate (2007-05-04 13:44:47)
No właśnie też nie wiem, o co chodzi:P u mnie w klasie na 31 osób, tylko 3 pisały Dziady... w reszcie klas też coś koło tego, czyli wychodzi na 150 maturzystów około 15 może Dziady ... a tutaj wszyscy pierwszy:D
Slyszalem wlasnie ze masakrycznie bylo. to okreslenie kumpla co pisal dzisiaj
wsumie dwa razy uzylem tego imienia i bylo ono zle tzn z innej lektoru hihi wczoraj czytalem chyba 10 streszczen i jedno jeba... imie musialo mi sie jebn... mam nadzieje ze nie bo jak tak to niewiem czy zdalem