Nie jesteś zalogowany.
Witam,
Postanowiłem założyć stronę o Shōnen(patrz. http://pl.wikipedia.org/wiki/Shonen).
Layout na stronę jest gotowy jeśli chce go ktoś zobaczyć http://img501.imageshack.us/my.php?imag … opykb9.png (myślę, że na początek starczy).
Do założenia strony popchnęło mnie to, że strony trzymających się jednego-trzech anime jest trochę a o tematyce ogólniej mniej....
Więc przede wszystkim potrzeba mi redaktorów(sam nie dam rady wszystkiego zrobić).
Jeśli jest anime, którym chciałbyś się zajmować to nie ma problemu(potrzebna jako taka znajomość języka polskiego, rzułfy raczej nie przejdą).
Więc wszelkich zainteresowanych proszę o pisanie na gg 7795676
Jeśli nikt się nie zgłosi to oczywiście strona nie powstanie....
sympatyczne, przyznaję...
ja mogę zarzucić wszystkim, co mi pozostało z mojej starej strony o DB (a trochę tego bylo), chętnie też przyłączę sie do redagowania innych działów (lubię shounen XD), zwłaszcza OP (ofcourse ).
Hellsing to shounen?? o.O
Hellsing to shounen?? o.O
Chyba tak;)
Lecz nie jestem tego do końca pewien...
Hellsing raczej shounen'em nie jest(spójrz w angielską wikipedie;P)ja bym sie wział napewno za
Claymore, i za BECKa;P
Skoro wiesz, że Hellsing to nie shonen, to po co pytasz? Ja za to za shonen nie uznałbym BECKa.
"Skazany na zajebistość"
A myślałem, że jednak mój post kogoś zmobilizował
Co do hellsinga to niestety to nie jest shonen
A co do strony do ja mógł bym z tobą zabrać się za to na serio bo ten pomysł biega mi już od jakiegoś czasu po głowie... Jak coś moge się zając grafiką + pisaniem textów, Mam kilka pomysłów związanych z takową strona lecz najelpiej by było jak byś zostawił np. nr żebyśmy mogli pogadać na serio o przyszłości takowej stronki
tyle odemnie
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Shounen to również beck, air gear etc. czyli przeznaczone dla chłopców. A tasiemce (one piece, bleach, naruto etc.) to Super Power .
Póki co dwie osoby się zgłosiły;)
Yaqbie, ale Super Power są jak najbardziej dla chłopców, a więc zaliczają się do shounen, nie?
SM to też tasiemiec XP ale tak daleki od shounen jak to tylko możliwe, głównie dlatego, ze to Magical Girls.
Hej, a do czego zaliczylibyście Hellsinga, Kite'a, Lain... i może z innej strony: Di Gi Charat, Excel Saga, Puni Puni Poemi...?
po za tym, zgłosiły się trzy osoby: ja, khadzad i JaDaK
Ostatnio edytowany przez Jackie777 (2007-05-04 22:17:22)
Yaqbie, ale Super Power są jak najbardziej dla chłopców, a więc zaliczają się do shounen, nie?
A napisałem gdzieś, że nie ?
Od siebie mogę polecić Hunter X Hunter. Bardzo fajny shounen z super powerami. Zastanawia mnie tylko NGE w logu[mruga].
Jackie777 napisał:Yaqbie, ale Super Power są jak najbardziej dla chłopców, a więc zaliczają się do shounen, nie?
A napisałem gdzieś, że nie ?
Od siebie mogę polecić Hunter X Hunter. Bardzo fajny shounen z super powerami. Zastanawia mnie tylko NGE w logu[mruga].
Podobno NGE też jesto shounen....
Zgłosiły się już pięciu userów i dwie userki:]
Niektóre się jeszcze zastanawiają:>
Hellsing: Action, Adventure, Horror, Mystery...
Czyli ja bym dawal do Shonen...
Podobno NGE też jesto shounen....
Czy ja wiem... no niby opowiada o młodym chłopaku, ale nie widzi mi się to :/.
Jeszcze można dodać Gintamę i Gantza(jak moglem o nim zapomnieć ).
I na koniec pytanie:
Będzie jakiś dział o grach ?
Coś mi się widzi, że nie ma sensu jakieś doktrynerstwo. Ważniejsze, by strona była dobrze redagowana, niż aby nie było na niej nic o tytułach, o których nie napisano w Wikipedii, że to jest shounen. Hellsinga znam tylko mangę i zapamiętałem z niej głównie krwawą jatkę, oraz trochę serwisu. Takie rzeczy (akcja über alles), o ile wiem, jarają przede wszystkim chłopców. Dla mnie to ewidentnie jest shounen. Z kolei Naruto czytają/oglądają i dziewczęta, i tzw. stare konie, więc etykietka sobie, a praktyka sobie. Nieroztropnie byłoby się z góry ograniczać i zakładać, że o takim to a takim tytule na pewno nie będzie nic, albowiem to nie jest, albo nawet chyba nie jest shounen. Jeśli trafi się dobrze napisany, ciekawy artykuł o jakiejś Lain, to czemu go nie zamieścić?
Coś mi się widzi, że nie ma sensu jakieś doktrynerstwo. Ważniejsze, by strona była dobrze redagowana, niż aby nie było na niej nic o tytułach, o których nie napisano w Wikipedii, że to jest shounen. Hellsinga znam tylko mangę i zapamiętałem z niej głównie krwawą jatkę, oraz trochę serwisu. Takie rzeczy (akcja über alles), o ile wiem, jarają przede wszystkim chłopców. Dla mnie to ewidentnie jest shounen. Z kolei Naruto czytają/oglądają i dziewczęta, i tzw. stare konie, więc etykietka sobie, a praktyka sobie. Nieroztropnie byłoby się z góry ograniczać i zakładać, że o takim to a takim tytule na pewno nie będzie nic, albowiem to nie jest, albo nawet chyba nie jest shounen. Jeśli trafi się dobrze napisany, ciekawy artykuł o jakiejś Lain, to czemu go nie zamieścić?
Popieram w 100%[respekt]
Bilek napisał:Podobno NGE też jesto shounen....
Czy ja wiem... no niby opowiada o młodym chłopaku, ale nie widzi mi się to :/.
Jeszcze można dodać Gintamę i Gantza(jak moglem o nim zapomnieć ).
I na koniec pytanie:
Będzie jakiś dział o grach ?
Można, a czemu by nie:]
Jak już komuś na gg pisałem, ażne żeby anime miało cokolwiek wspólnego z Shōnen.
Ostatnio edytowany przez Bilek (2007-05-04 23:13:24)
Layout na stronę jest gotowy jeśli chce go ktoś zobaczyć http://img501.imageshack.us/my.php?imag … opykb9.png (myślę, że na początek starczy).
Na początek radziłbym przerobić napis "ShonenCenter" na "ShounenCenter", bądź ShōnenCenter" (przydałoby się shounen w nazwie domeny). To "ō" nie jest dla ozdoby - oznacza wydłużone "o" (iloczas). Z braku odpowiedniego znaku diakrytycznego przyjęło się to zapisywać "ou". Zapis "shonen" jest po prostu niepoprawny (żeby nie napisać "wieśniacki") - we współczesnej polszczyźnie brak opozycji długich i któtkich samogłosek, ale w japońskim wyraźnie słychać to wydłużone "o". Długie samogłoski dają się też znakomicie słyszeć w języku czeskim.