Nie jesteś zalogowany.
Heh czemu dziwna? 1 forma zwykla;2 forma uwolniony miecz (shikai);3 forma najwyzsza (bankai) jak dla mnie jest normalna ;]
Nie wszyscy taką stosują.
to może być inna?? o.O
Normalna forma zwykła katana to jest 0
Pierwsz forma czyli znamy imie miecza shikai to jest pierwsze uwolnienie 1
Druga forma Bankai czyli 2
Tak jak w windzie, nie wiem skąd wam do głowy jakaś 3 forma przyszła ale piękny zamęt robicie. Jak pamiętacie trening Ichigo na Bankai to tam ewidentnie mówili o drugim uwolnieniu pogromcy dusz.
To jest akurat najmniej ważne kto jak sobie to liczy. Tylko nowi zamęt zrobili pisząc o mieczu Kenpachi i Ichigo. I przez to teraz my zaczeliśmi pisać tak na prawdę o niczym.
Wydaje mi się, że gdyby nie to pobudzanie instynktu to w tym epku byłby już koniec. No cóż, wolę rozszerzanie epka niż kolejne fillery.
EDIT:
Właśnie zajrzałem do mangi. Tam wogóle nie było nikogo przy "pobudzaniu instynktu", Ichigo sam go pobudził. Pomyliło mi się
Ostatnio edytowany przez Szual (2007-05-05 12:28:27)
[cytuj]{26803}{26849}Ten miecz nie potrafi się zmienić.
{26878}{26927}On nigdy nie był zapieczętowany.
{26968}{27056}To jest prawdziwa postać mojego Pogromcy Dusz. (dopisek - prawdziwa czyli shikai, jak pamiętamy z anime)[/quote]
[cytuj]{27620}{27710}Powodem dla którego nie usypiam|swojego Pogromcy jest fakt...
{27710}{27830}że moja energia duchowa jest tak wielka, |że nie potrafię tego zrobić, nawet gdybym chciał.[/quote]
Czyli miecz Zarakiego jest w shikai. Wystarczy tych kłótni.
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-05 11:49:29)
To wygląda tandetnie jako 1 forma buuu
Wydaje mi się, że gdyby nie to pobudzanie instynktu to w tym epku byłby już koniec. No cóż, wolę rozszerzanie epka niż kolejne fillery, choć Kenpachi'ego mogli zostawić.
Kenpachi będzie w następnym epku jak pokazali w zwiastunie.
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2007-05-05 12:11:19)
Jestem ciekaw jak wyglądał miecz Zarakiego wcześniej przed uwolnienie :]
Skoro Kenpachi NIE zna imjnia swojego miecza, to jak go uwolnił co?
Racik pokazał tłumaczenia Anime na Polski, a ja pokażę wam coś, co zdementuje to...
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5c4589918276f04c][/URL]
A teraz to, co podkreśliłem przetłumaczę...
"Mój zabójca dusz nie ma imienia.
To jest jedyna forma mojego miecza.
Nie pieczętowałem go w żaden sposób.
To jest...
rzeczywista forma mojego Zabójcy Dusz."
Co z tego wynika? Wynika to, iż ten miecz NIGDY nie został ani zapieczętowany, ani rozpieczętowany. Znaczy to, nie mniej, nie więcej, że jego zabójca jest TYLKO kawałkiem metalu. Jest to coś w rodzaju formy, której Ichigo używał w początkowych odcinkach Anime.
A dupa. Prawdziwa forma zabójcy dusz o której mówi to właśnie shikai. Nie ma żadnej pieczęci, więc jest w shikai, czysta logika. A jego zabójca nie jest tylko kawałkiem metalu - gdybyś się przyjrzał walce Ichigo vs. Zaraki zobaczyłbyś że po walce Zaraki przeprowadza monolog, w którym mówi coś w guście 'dalej milczysz' lub 'nadal nie zdradzisz mi swojego imienia?'.
Zresztą Zaraki to SHINIGAMI. Jego zanpakutou nie może być tylko kawałkiem metalu! On go po prostu tak traktował, przez co miecz pierdzielnął focha i nie wykazuje żadnych cech zanpakutou.
Aha, ale u Zarakiego mamy sytuację jak z Ichigo - jest zbyt potężny żeby utrzymać normalną formę. Nawet nie znając imienia, jego zanpakutou pod wpływem takiej ilości mocy jaka wypływa z Zarakiego utrzymuje prawdziwą formę.
Ichigo chyba ma miecz cały czas w shikai bo normalną formę mu zniszczył biaquja(chyba)jak przyszedł po Rukie, i została mu sama rękojeść.
Też uważam Arry że nie masz racji.
A teraz uknuje swoją teorię.
Miecz przed pierwszą walką Ichigo vs Kuchiki wcale nie był mieczem Ichigo tylko Rukii rozdętym do tych absurdalnych rozmiarów poprzez kontakt z reiatsu Ichigo (Rukia coś tam wspomina że pierwszy raz widzi żeby miecz zmieniał kształt dostosowując się do indywidualnego rejatsu osoby) jeżeli się dokładniej przejżycie osłonie rękojeści przyznacie mi racje (osłona miecza Rukii i Ichigo są dokładnie takie same)
Trochę naciągane, ale może być do rozkręcenia gadki
Miecze Shinigami to nie są miecze wykute przez jakiegoś płatnerza tylko są to miecze wydobyte z własnej duszy więc Zaraki dzięki swej wielkiej mocy wydobył go od razu w formie shikai.
A teraz niech się sypią gromy :]
Ostatnio edytowany przez beal (2007-05-05 23:49:48)
Jak dla mnie miecz Zarakiego to podstawowa forma a nie shikai... bo od początku była mowa, że by osiągnąć shikai trzeba znać imię swojego pogromcy... a Zaraki nie zna... nawet jeśli nie jest to prawdą to chciałbym, żeby tak było:P bo Zaraki musi mieć jakiś większy zapas mocy xD
Ostatnio edytowany przez mastah (2007-05-05 23:53:27)
No nie bardzo mi sie wydaje że to rozdęty mieć Ruki. Przeciez Ichigo po odzyskaniu mocy schinigami w tym dole, miał tylko samą rękojeść która potem pod wpływem treningu u uruchary zamieniła się już w shikai.
Ichigo to kretyn i na pewno może uzyskać podstawową forme. Lecz jest raczej tempy w nauce i nie potrafi zmienic swojego miecza w forme podstawową i ma shikai.
Co do Zarakiego to ciężko powiedzieć bo nie wiem jak jest w mandze tam dalej. Choć uważam to za nielogiczne i zostaje przy swoim że skoro niezna imienia miecza to niejest w stanie zmienić go w shikai. Jego miecz cały czas jest formą normalną. Ilość reaitsu niema tu nic do rzeczy!!!!!!!! Bo każdy kapitan miałby shikai a skoro niema to znaczy że trzeba znać imię.
Uważam że z tego monologu może płynąć taki wniosek że on poprostu uważa swoją normalną formę miecza za shikai bo za chiny Zaraki nie jest w stanie usłyszeć swój miecz.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-05-06 09:30:17)
mnie tez sie wydaje ze zaraki ma shikai. I ja slyszalem jedynie ze zeby osiagnac bankai trzeba znac imie swojego miecza. A shikai mozna osiagnac albo poprzez normalne uwolnienie tzn uwolnienie pokładow reiatsu albo tak jak to robi ichigo - nie potrafi zachamowac swojego reiatsu i dlatego ma shikai. byc moze sie myle ale wydaje mi sie ze Tarnum ma racje.