Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Zacznę od tego , że użytkownikiem shibą , przeprowadziłem wymianę ( już jakiś czas temu bo chyba w styczniu ). Pominę rzeczy jakie przy okazji wymiany przełknąłem , a przejdę do tego , że coś mnie tknęło i sprawdziłem to co zamawiałem z tym co dostałem - rozbieżności ogromne . Tak więc wysłałem wiele wiadomości na gg , dwie na PM , i jedną na skrzynkę z propozycją ponownej wymiany gdzie przy okazji mógłby mi podesłać anime , które mi wcześniej obiecał. Zero odpowiedzi. A na forum często bywa , więc postanowiłem założyć ten temat.
Ja nie chce tutaj nikogo oskarżać ( jeszcze ), bo sam wiem że z dostępem do internetu może być różnie , tak samo przy wymianie : każdy może się pomylić.
Mam więc szczerą nadzieję na to że shiba przeczyta ten temat i się odezwie lub podeśle co miał podesłać.
A żeby ten temat nie zginał tak szybko mam pytanie do użytkowników ( abstrahując od opisanej powyżej sytuacji )
1. Czy jest temat w którym użytkownicy piszą z kim nie polecają się wymieniać ?
2. Jeżeli nie , to czy jest w ogóle sens taki temat zakładać ?
Pozdrawiam
chyba byl juz taki watek o, ktorym wspominasz
chyba byl juz taki watek o, ktorym wspominasz
Tez mi się tak wydaje , ale nie bardzo pamiętam jak się nazywał i gdzie był .
A mi sie wydaje ,ze byly tylko pojedyncze tematy (jakies tam "Uwaga!Oszust!").
Ale mysle ,ze przydalby sie taki temat...
~Dżibril - masz prawo upominac sie o swoje (w Unii przeciez jestesmy:D:D:D)
~Shiba: Ostatnio widziany w serwisie: 2007-05-04 23:11 Ciekawe...
Hmm... co do tego tematu, który zawiera jakoby czarną listę, to być może chodziło o ten. Przydałoby się jednak tam posprzątać. Aha, nie wiem, jak to teraz z tym tematem jest, bo powstał dość dokładny regulamin, a w nim odnajdujemy zapis o tym, jakich postów pisać nie wolno: "zawierają dane osobowe, teleadresowe lub adresy mailowe osób, które nie chcą lub nie mają świadomości ich tu umieszczenia,".
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Skoro #gracol jest na miejscu może sie wypowie co myśli o utworzeniu takowej listy ?
Tylko jest ten problem że będzie można podać samego nicka , a jeżeli podasz nicka to znaczy że ta osoba bytuje na forum i w ramach rewanżu może zrobić danej osobie to samo. Czyli straszny burdel. Ale ja bym jednak spróbował , tym bardziej że widzę że ja mojego Spriggana i Summo nie dostanę . I ergo proxy zacząłem już ściągać... heh.
BTW Opiszę może jeszcze samą wymianę : wymienialiśmy się na 10 płyt DVD i chyba zapomniałem ustalić jakie to płyty miały być ( robiłem równolegle jeszcze jedną lub dwie wymiany ) mój błąd. Moje TDK , za takie czarne z białym paskiem ( w większości bo jeden TDK też się trafił ). W prezencie ( z okazji urodzin ) dostałem jedną płytkę gratis i gratisowo otrzymałem także rysy na tych że płytkach oraz wszystkie odciski palców z chyba jego obydwu rąk. Na płytce gratisowej otrzymałem Scrapped Princes chociaż je miałem - a shiba miał moją liste - oraz otrzymałem inne anime które były w moim posiadaniu min. midori no hibi i ostatnie 3 epki FSN ( ponoć żebym zobaczył sobie jak to anime wygląda... , więc dlaczego 3 ostatnie ?! ) Dostałem Binbou shimai Monogatari - tak to się chyba pisze - a nie chciałem. W ogóle ta wymiana owocowała w wiele , wiele atrakcji .
uff dobrze ze ja nie przeprowadzilem z nim wymiany... ale proponowal mi, cale szczescie, a taka lista - przydalaby sie.
huh dobrze, że po przeprowadzce mam sporo osób, z którymi jest się wymieniać...
hi lil-chan... bankaii-san... kensei-kun... i reszta :d
Skoro #gracol jest na miejscu może sie wypowie co myśli o utworzeniu takowej listy ?
Listy nie będzie, gdyż zabrania nam tego ustawa o ochronie danych osobowych. Co do listy listy nicków trudno powiedzieć (niestety), ponieważ za dane osobowe uznaje się dane, które jednoznacznie pozwalają na identyfikację danego osobnika, czy to w sieci, czy to w realu.
...za dane osobowe uznaje się dane, które jednoznacznie pozwalają na identyfikację danego osobnika, czy to w sieci, czy to w realu.
W sumie troche poszperalem, bo mnie to zaciekawilo i na forum prawnym znalazlem cos takiego:
"Nick nie podlega z natury rzeczy ochronie danych osobowych (są pewne wyjątki)."
Ten wyjatek, o ktorym tutaj napisano, to np. wykupienie "nicka" przez jakas osobe, a dany serwis bez podania przyczyny nadaje go komus innemu (np. serwisy prowadzace gry online) :] W takim przypadku gdy jest narazony na jakies koszty finansowe, to takie podlega pod naruszenie prawa.
Nie wiem moze sa tez jakies inne przeslanki, ale ja pamietam, ze za moich czasow, gdy bylem na studiach i zaczeto wariowac z ta nie do konca dobrze rozwiazana ustawa, to musielismy obierac sobie "nick", bo na tablicy nie mozna bylo wywieszac imienia i nazwiska przy ocenach za egzaminy\zaliczenia w zwiazku z ta UOODO :/
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-05-05 11:47:30)
Strony 1