Nie jesteś zalogowany.
Zaraki jest inny i jego nie dotyczą żadne zasady społeczności dusz Miecz Ichigo z tego co sobie przypominam niema żadnego specjalnego ataku, getsuga tenschou to go chyba uruchara nauczy.
Co do tego Bankai, ze każdy kapitan powinien go mieć to było jakoś tak:
"Aby zdobyć posadę Kapitana trzeba zdobyć Bankai.
Umiejetności bojowe Zarakiego Kenpachiego są tak czenne, że dostał się na te posadę bez nawet Shikai."
Czy jakos tak
Wszystko zaczęło sie o niby wody w klipie... Ludzie to jest najzyklejsze Reiatsu!! Dlaczego? Bo jak ten Ending był rysowany, to Manga nawet nie doszła do Arrancarów, więc się zastanówcie... Gdyby to jeszcze było w jakimś chapterze mangi, rysowanej przez Kubo, to możnaby się sprzeczać, ale to jes anime robione nie przez kubo, ale opierające sie na jego Mandze.
Zaraki jest inny i jego nie dotyczą żadne zasady społeczności dusz Miecz Ichigo z tego co sobie przypominam niema żadnego specjalnego ataku, getsuga tenschou to go chyba uruchara nauczy.
Urahara wcale ni uczył go tego ataku, tak się składało, ze sam dysponował podobnym atakiem. Ponadto Urahara jako Urahara nauczył Ichiga (Ichi sam to stwierdza) tylko pewności siebie! Ichigo był w stanie zaatakować tym atakiem, bo zobaczył jak Zabójca Uahary drży z chęi zranienia...
Ostatnio edytowany przez Arry (2007-05-06 11:59:49)
Woda czy Reiatsu . Czy to jest wazne?? Zaraki postanowil po walce z Ichigo stac sie silniejszym . Jedynym sposobem by to zrobic jest poznanie wlasnej broni przez ujawnienie jej imienia. W mandze co sie orientuje Zaraki jeszcze nie walczyl (chodz moge sie mylic bo nie czytalem) . Ten filmik jest jakby proba odgadniecia jaka bedzie mial moc zabojca Zarakiego po pozananiu jego imienia . Jeszcze w zadnym z epkow Zaraki nie kierowal reiatsu na miecz wiec watpie by to bylo wlasnie to.
ale ten ~Tomir namieszał:> żadna woda... po prostu przebłysk reiatsu.. pospolity efekt w Bleachu:) żeby ładnie wyglądało.. i tyle! nie inaczej;] tu nawet nie ma się co sprzeczać. a ten filmik i ten moment z tego co pamiętam to był w jakimś odcinku Anime chyba?? może się myle.. ale ta animacja z nicości nie powstała:P może to z filmu??
ps. no właśnie, kiedy ten film w końcu??:> ktoś coś wie? jakieś przecieki? no ile można czekać:(
Ostatnio edytowany przez mastah (2007-05-06 12:36:41)
ta tylko zaraki ma zolte reiatsu
Pierwsze słysze o podziałach w kolorach reiatsu;] ale spoko:D
Biorąc pod uwagę to, że film Naruto Movie 3, który wyszedł w sierpniu zeszłego roku, wyszedł pod koniec kwietnia, to DVD z kinówką Bleach powinno się ukazać w sierpniu-październiku.
Taa imię. Imię zabójcy było potrzebne do osiągnięcia shikai - uwolnienia go do prawdziwej formy (zdjęcia pieczęci, ze tak powiem). Ale zaraki sam mówi, że jego miecz NIGDY nie był zapieczętowany. To czemu potrzebne by było mu imię? Mogłby cy te osoby które negują, że to shikai ustosunkować się do słów zarakiego, z podanego przezemnie cytatu czy też skanu mangi zapodanego przez arrego. Jeżeli jego miecz byłby cały czas zapieczętowany, to co on kurde miał na myśli mówiąc, ze jego miecz nigdy nie był zapiećżetowani, i co uważacie za prawdziwą formę pogromcy dusz (to pytanie kieruję do osób które uważają, że to jest zapieczętowana forma).
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-06 13:06:58)
Boże...zaraki jest JEDYNYM kapitanem który NIE POSIADA shikai...i jest o tym mowa w mandze i anime...
Bo on jest Sajanem[hehe] i za nie długo zmieni sie w SSJ i bedzie wymiatał.
Widzę, że każdy pominął mojego posta odnośnie miecza Zarakiego zanim został shinigami;] a to też jak dla mnie dość istotne jeśli chodźi o przedmiot sporu.
Boże...zaraki jest JEDYNYM kapitanem który NIE POSIADA shikai...i jest o tym mowa w mandze i anime...
Boże... zarazki jest jedynym kapitanem który nie zna imienia swojego miecza i O TYM jest mowa w anime . On nie musi znać jego imienia , żeby nim wymachiwać , imię jest niezbędne do korzystania z specjalnych mocy miecza.
A ja jestem ciekaw, czy zaistniała sytuacja to dziura w fabule czy błąd w angielskich tłumaczeniach. Jeśli to 2, to trzeba by było porównać wszystkie wersje(rozmowa ichiego z yourichi przed bankai stage).
khadzad napisał:Boże...zaraki jest JEDYNYM kapitanem który NIE POSIADA shikai...i jest o tym mowa w mandze i anime...
Boże... zarazki jest jedynym kapitanem który nie zna imienia swojego miecza i O TYM jest mowa w anime . On nie musi znać jego imienia , żeby nim wymachiwać , imię jest niezbędne do korzystania z specjalnych mocy miecza.
Tak, ale żeby używać specjalnych mocy Zabójcy, trzeba go uwolnić...
~Mastah nie pominąłem Twojego posta odnośnie Zarakiego i Ikkaku
W tym przypadku według mnie masz rację
Poza tym ta kłótnia do niczego nie doprowadzi !
Każdy będzie uważał po swojemu
~Dareios jest dosłownie tak jak w kinówce z Trunksem
Trunks na początku też potrafił tylko aurę robić, ale nie zmieniał się jeszcze w Super Sayianina
Z Zarakim będzie podobnie Potem zrobi sobie trening z Ichigo i pozna imię zwojego Zanpakutou i tak osiągnie poziom SSJ2
Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-06 15:16:05)
Jyzu te zolte reiatsu mnie rozwalilo
I troche bez sensu piszecie, bo mowicie "po co mial wypowiadac imie miecza skoro nic nie mial tam zapieczetowanego" to ja odpowiadam: skoro nic nie mial zapieczetowanego to jakim cudem jest w shikai lol
[cytuj=Dżibril]On nie musi znać jego imienia , żeby nim wymachiwać[/quote]
Moze nim wymachiwac, ale jak jest w stanie zwyklym (nie shikai)
[cytuj]Tak, ale żeby używać specjalnych mocy Zabójcy, trzeba go uwolnić...[/quote]
Ale nawet jak zabójca jest uwolniony to nie trzeba używać jego specjalnych mocy (sam to zauważyłeś). Więc dla mnie logiczne jest, że zarakiego nawet nie interesuje jaką moc posiada, a samo nieużywanie jej o niczym nie świadczy. A co do uwalniania to no cóż, jak już pisałem, moim zdaniem, miecz zarakiego nigdy nie był zapieczętowany to też nigdy nie musiał go uwalniać (co dla mnie jasno wynika czy to z anime czy z mangi).
[cytuj]po co mial wypowiadac imie miecza skoro nic nie mial tam zapieczetowanego" to ja odpowiadam: skoro nic nie mial zapieczetowanego to jakim cudem jest w shikai lol[/quote]
Trochę tego nie rozumuem? Bo shikai to prawdziwa i uwolniona (niezapieczętowana) forma miecza? Większość osiąga ją, poprzez dialog ze swoim pogromcą, ale z zarakim (zważywszy na jego ilość duchowej energii) mogło być inaczej - na przykład taka ilość energii "nie pozwalała" przybywać jego zabójcy w formie uśpionej.
[cytuj]Widzę, że każdy pominął mojego posta odnośnie miecza Zarakiego zanim został shinigami;] a to też jak dla mnie dość istotne jeśli chodźi o przedmiot sporu.[/quote]
Najwidoczniej moc shinigami zdobył wcześniej, nie kiedy dołączył do Gotei-13
Poza tym nikt (oprócz Arrego) z tych którzy uważają, że miecz zarakiego jest zapieczętowany nie napisał jak rozumie słowa zarakiego w tym kontekście. A bardzo chciałbym to usłyszeć (na argument Arrego już odpowiedziałem).
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-06 16:19:23)
Nie jest w Shikai.
Taa imię. Imię zabójcy było potrzebne do osiągnięcia shikai - uwolnienia go do prawdziwej formy (zdjęcia pieczęci, ze tak powiem). Ale zaraki sam mówi, że jego miecz NIGDY nie był zapieczętowany. To czemu potrzebne by było mu imię?
A kiedy ktoś pieczętował miecz jakiegoś shinigami?? Kiedy zapieczętowano miecz Ichigo w treningu z Uracharą??
Panowie miecz trzeba uwolnić i dopiero potem się go pieczętuje, choć samo pieczętowanie to też jakiś wasz wymysł bo oni go nie pieczętują tylko porostu wracają do formy podstawowej. Kapitanowie nie biegają z drapaczami chmur bo "pieczętują" swoje miecze lub ograniczają przepływ enrgii lub jeszcze coś innego. Są łośki jak Ichigo co tego nie umieją więc biegają z shikai. Lecz żeby zapieczętować miecz trzeba go w pierw uwolnić! A do tego trzeba znać imie miecza.
Ichigo gdy transformował się w shinigami z Uracharą też miał normalny miecz, kiedy przebudził swoje własne moce shinigami. Nikt mu miecza nie pieczętował bo pieczętuje sie uwolnione. A żeby uwolnić trzeba znać imię.
Jedyna różnica miecza Zarakiego od innych to rękojeść, długość i szerokość nie mają znaczenia. A skoro to rękojeść to nie można powiedzieć że jego miecz jest w shikai z tego powodu.
I ilość mocy duchowej niema żadnego znaczenia jeśli chodzi o shikai!! Ilość mocy duchowej może sprawiać by miecz się zwiększał lub nie lecz nie sprawia że przechodzi w shikai!! Bo nigdzie o tym mowy nie było w mandze czy anime!
Co do kapitana to można nim być na 2 sposoby. Wyzwać na pojedynek i zabić obecnego (Zaraki) lub osiągnąć bankai i poczekać aż obecny zdechnie lub się wycofa.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-05-06 16:55:55)
[cytuj]Są łośki jak Ichigo co tego nie umieją więc biegają z shikai.[/quote]
Jak dla mnie to chyba mniejszym loskiem jest od innych bo shikai jest silniejsze od podstawowej formy przeciez wiec co mu szkodzi? To ze ma silniejszy miecz? to chyba bardziej ma sens -.- A niektorzy nie moga biegac z shikai np Byakuya ma nosic w lapie rozproszonego Senbonzakure? hyh
[cytuj]Są łośki jak Ichigo co tego nie umieją więc biegają z shikai.
Jak dla mnie to chyba mniejszym loskiem jest od innych bo shikai jest silniejsze od podstawowej formy przeciez wiec co mu szkodzi? To ze ma silniejszy miecz? to chyba bardziej ma sens -.- A niektorzy nie moga biegac z shikai np Byakuya ma nosic w lapie rozproszonego Senbonzakure? hyh
Ta "zapieczętowana forma" jest po to, by zaskoczyć przeciwnika uwolnieniem Zabójcy. Renji, podczas walki z tym Arrancarem-Bykiem Sam stwierdza, że gdyby nie to, iż na początku miał limit i go zwolnił, to nie dałby temu Arrancarowi rady, bo uwolnienie jego całej mocy dało mu element zaskoczenia, a gdyby walczył na full mocy, to by przegrał. To samo sie tyczy Zabójców. Dajmy na ten przykład Wabisuke Kiry, gdyby cały czas biegał z uwolnionym, to w walce z Matsumoto nie zaskoczyłby jej zwiększaniem wagi jej miecza. To samo sie tyczy Matusmoto i jej Haineko, którego uwolniła, gdy już nie mogła go unieść.