Nie jesteś zalogowany.
1. Fenix, w takim wypadku jak rozumiesz słowa zarakiego z cytatu kóry podałem? Nie gdybajmy chwilowo, a odnieśmy się do słów wypowiedzianych przez niego.
[cytuj]A kiedy ktoś pieczętował miecz jakiegoś shinigami??[/quote]
To tylko taka nazwa. Jeżeli nazwali byśmy to, że forma katany jest niejako formą "uśpioną" i żeby "przebudzić" miecz trzeba wypowiedzieć jego imię, to nic nie zmienia, ale twój argument jest nie na miejscu. Nie traktuj tego dosłownie. Jeszcze lepiej wygląda to w mandze gdzie zaraki mówi w 1-szej osobie.
[cytuj]choć samo pieczętowanie to też jakiś wasz wymysł[/quote]
jw. to tylko nazewnictwo. Z resztą pisałem o tym wyżej.
[cytuj=Rafcik_PL]Poza tym, można by się nad tym rozwodzić, że kiedy ktoś zyskuje moc shinigami to zabójca niejako automatycznie przechodzi do zapieczętowanego stanu, a w przypadku zarakiego jego moc była na tyle duża, że coś takiego się nie stało, ale to by było bezsensowne biadolenie, bo i tak nie doszlibyśby do porozumienia (nie mamy tego przedstawionego).[/quote]
[cytuj]I ilość mocy duchowej niema żadnego znaczenia jeśli chodzi o shikai!! Ilość mocy duchowej może sprawiać by miecz się zwiększał lub nie lecz nie sprawia że przechodzi w shikai!! Bo nigdzie o tym mowy nie było w mandze czy anime![/quote]
Jesteś pewien? Zaraki miał ogromne pokłady mocy duchowej, której na dodatek wogule nie potrafił kontrolować (dwóch kapitanów nie dawało sobie z nim rady). Jesteś pewien, że to nie miało żadnego znaczenia?
[cytuj]A niektorzy nie moga biegac z shikai np Byakuya ma nosic w lapie rozproszonego Senbonzakure? hyh[/quote]
No to przecież może go złączyć w jeden miecz prawda
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-06 17:26:03)
To ja zapodam małą dygresję:
Nie ma ktoś databooka soul ? Szukam go i szukam i znaleźć nie mogę.
A nie mówiłem, że się nie dogadacie i nikt nie przekona drugiej osoby do swoich poglądów ?
Mówiłem
No cóż, najwidoczniej niektórzy uważają chyba "Prawdziwą formę pogromcy" (tak jak mówił o swoim mieczu zaraki w anime) za tą zwykłą katanę (albo całkowicie olewają to co on mówi i tłumaczą sobie po swojemu). Nic nie poradzę
EDIT:Aa no chyba, że ktoś rozumie, że to jest prawdziwa forma dla niego (dla zarakiego). No ale jak w tym kontekście brzmi zdanie, że nigdy go nie pieczętował, bo tego nie potrafi ? Conajmniej głupio (tak jakby chciał pieczętować już zapieczętowaną formę)
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-06 17:38:58)
Ja nie wiem o co wam chodzi w anime jest wyraźna sugestia że Zaraki ma miecz cały czas uwolniony .
BTW Skąd Zaraki wziął swój miecz ? Na drodze leżał ? Stodołe podpierał ? Nie... myślę że każdy shinigami musi przywołać swój miecz. Jedni ( cieniasy ) przywołują w formie katany ( zapieczetowany ) , a te lepsze ziomki w formie shikai. Zaraki sam stwierdził , że jego moc jest tak wielka , że jego miecz nie może być uspiony i jest wiecznie przebudzony .
:-) nie czytałem wszystkich rozwazan dyskusyjnych, ale wiem jedno. Zaraki posiada zwykły miecz, zwykłą katanę, a nie zaden zapieczetowany badz odpieczetowany zanpaktou. Zaraki jest wojownikiem o niezwyklej woli walki i ogromnej sile duchowej. To dzieki niej jego miecz wytrzymuje tyle pojedynków i kazde uderzenie, kempachi przekazuje swojemu mieczowi swoja moc. tyle !
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
Dżibril, a ty w ogóle oglądałeś anime, badź czytałeś mangę?
Zangestu podczas walki z Zarakim (to co zaraki pociachał ichiga i Zangetsu zabrał go do wewnętrznego swiata na trening) mówi wyraźnie, że Shinigami "otrzymują" miecz. Ilosć ich reiatsu ma z tym do rzeczy tyle, co ma piernik do wiatraka.
Shinigami zaraz po ukończeniu akademii dostaja bezimiennych Zabójców, a w przypadku przystąpienia do Gotei dostają Imiennych Zabójców.
~Dżibril to Ikkaku też jest czarodziejem
On też swój miecz wyczarował
Ichigo też jest niezłym magikiem bo on sam sobie zrobić mieczyk
Piękny lovelas (kumpel Ikkaku - sorki, ale zapomniałem jak się nazywał ;( wstyd ) też znalazł Twoim zdaniem mieczyk na ulicy ???
Wszyscy miecze znajdują Oto sedno Bleacha Już wszystko wiadomo
~Dżibril a teraz super pytanie na długie wieczory
Skąd każdy Shinigami ma w swoim mieczu coś albo kogoś :>
Ichigo - Zangetsu
Hitsugaya - Hourinmaru
itd. ???
Oraz dlaczego każdy Zanpakutou ma różne właściwości :>
tylko zaraki nie ukonczyl akademii
Dżibril polecam zrobić mały seans z mangą xD(najlepiej rawami xD) a dopiero potem próbować przekonywać xD Kenpachi NIE zdobył shikai...zwykły zwyklutki zanpakutou...
~Khadzad może nie RAWami, ale minimum angielska wersja.
Miłej lektury
Zacznij od pierwszego chaptera xD
Bez kitu ludzie naprawde wy wymyslacie i wszystko to to wasza wyobraznia bo w anime bylo jasno powiedziane ze to zwykly miecz -.- nierozumiem wogole gdzie macie podstaw swej wiary Wogole skad ten temat sie wzial z tego ze te reiatsu ladnie ozdobili? lol
Ja bym sobie ściągnął hurtem od razu wszystko
Najlepiej 3 wersje Ang. PL i Raw
Jak by ktoś miał link do jakiejś całej paczki i były takim dobrym Animesubowiczem to poproszę xD
Najlepiej torrenty ;P
Ale może być wszystko xD
Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-06 20:03:21)
Polecam wszystkim zapoznanie się z niezwykle skomplikowanym terminem pt. ironia przy okazji zerknijcie na cynizm i już wszystko będzie jasne xD.
Arry oglądałem anime ( walke zarakiego z truskawką nawet pare razy ) i przyrzekłbym , że w anime zaraki ma shikai.
Poza tym jak miecz zarakiego mógłby spać skoro jego własciciel nie obniza poziomu mocy i wciąż dyszy żądzą mordu ?
Nie da rady
z tym dyszeniem to troche przesada:D i nie mordu tylko walki:P
Oglądałeś, ale piąte przez dziesiąte
Widać to po tej wypowiedzi, że nie czaisz o co chodzi
Poza tym jak miecz zarakiego mógłby spać skoro jego własciciel nie obniza poziomu mocy i wciąż dyszy żądzą mordu ?
Nie da rady
I wszystko jasne
Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-06 20:29:36)
Welcome
No to ja sobie troche popisz bo tak czytam i czytam o czym sie rozwodzicie i jakos nic klarownego z tego nie wynika.
Po 1: Pytanie skad biora sie zabujcy dusz? Bo przeciez nie z dupy - a jednak Ichigo wyciagnal zabujce z dupy. W anime jest mowa o tym ze zabujce sie wykowa // chyba // , jednak jak podchodzic do tego ze po rukaigonie zapieprzaja ludzie - nie shinigami - z zabujcami dusz? Jezeli wykowa je sie to w dworze shinigami, nie? A tu nasuwa sie kolejne pytanie skad zabujcy trafiaja do ludzi ktorzy maja w dupie spolecznosc dusz : patrz - Zaraki , Ikkaku czy Yumichki... Wszyscy oni posiadali zabujcow przed wstapieniem do oddzialow.
Czyli mozna wnioskowac ze zabujca pojawia sie wraz z obudzeniem sie mocy ( nie koniecznie shinigami , chodzi o uczucie glodu wsrod ludzi w spolecznosci dusz). I tu pojawia sie kolejne pytanie czy zabujca duszy moze przybrac forme shikai odrazu po uwolnieniu?
Mimo iz mowi sie w anime/mandz ze Zaraki jest jedynym kapitanem ktory nie osiagnol nawet shikai to skad wszyscy moga widziec jak wyglada jego shikai? Mozliwe ze jego katana jest w shikai ale nie udpstepnia mu zadnych nadzwyczajnych zdolnosci z powodu tego jak jest traktowana. Ja obstaje przy tym ze jego zabujca jest w shikai, a juz wyjasniam dlaczego.
\/\/
Zanpaktou Zarakiego nie wyglada zwyczajnie co nie podlega watpliwosci, mimo iz nie zna jego imienie wcale nie oznacza to ze nie jest to uwolniona forma zabujcy z powodu jego nadzwyczajnej ilosci rejatsu. Jego katana jest wyszczerbiona i to uwazam za cos szczagulnego , w calym Bleachu nie spotykamy sie z podobna "zdolnoscia". Mozna powiedziec ze jest pouszkadzana, jednaj TO JEST BLEDEM. Juz mowie dlaczego. Podczas walki katana Zarakiego nie ulega uszkodzeniom z powodu jego ogromnego reiatsu, jednak po walce z Ichigo pekla w pol i to jest dowod na to ze Zaraki poznal imie swojego zabujcy. A to dlaczego , odpowiedz jest prosta - jak Ichigo czy ktokolwiek spawial ze jego zabujca spowrotem nadawal sie do walki? Zmienial jego forme lub gadal z nim o walce itp. a zeby to uczynic trzeba znac imie swojego Zanpaktou.
Jezeli nawet zabujca Zarakiego jest w formie przed shikai to rzecza oczywista jest ze Zaraki poznal imie swojego zabujcy, chociaz ja obstaje ze jest w shikai.
Kempachi to moja ulubiona postac, podoba mi sie jego charakter i podejscie do zycia w Bleachu, mysle ze jeszcze zobaczymy jak Zaraki daje czadu po tym czego nauczyl sie po walce z Ichigo.
Przepraszam za brak znakow w tekscie ale nielubie ich pisac.
Takie male wypracowanie, wkoncu bede prawnikiem
EDIT: nic nie zmienialem w tekscie, brakowalu nawiasu.
Pozdrawiam wszystkich na forum, Radoslaw crx Rowinski.
Ostatnio edytowany przez crixon (2007-05-06 20:53:49)
edit:
usunąć...
Ostatnio edytowany przez 4d0lf (2007-05-06 22:19:21)