Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Kisiel napisał:Jutro nadpiszę system zobaczymy co to da.
Tylko raz tak zrobilem i zalowalem. Na drugi dzien od razu caly format robilem :]
Mówisz? Mi to kiedyś pomogło tylko nie pamiętam czy wtedy miałem tyle hotfixów i co się stanie jak nadpiszę je Najwyżej jutro zrobię format a nie za 2 tygodnie Albo po prostu to oleję.. drtwtsn32 zaczyna mi coś zbyt często się pojawiać ;]
System byl niestabilny i wywalal takie bledy, ktore pierwszy raz na oczy widzialem. Zrobilem to bo mnie kumpel prosil, ktory tez wlasnie mial opory przed formatem, a na drugi dzien i tak musialem do niego isc i mu od poczatku wszystko robic :/
Nie wiem tylko czy jest sens tracić dużo czasu na stawianie systemu, instalowanie programów i ustawianie wszystkiego. Ten problem jest irytujący ale nie beznadziejny, niektórzy żyją z nim. Może ja też machnę na to ręką i tradycyjnie format zrobie jak cos wiecej sie skopie, system zacznie być żółwiem lub inny powód - czyli mniej więcej pod koniec tego roku. Ale znając siebie będę sobie to wmawiał a i tak za tydzień zagospodaruję sobie 1 dzień i zrobie wszystko. Muszę przygotować mega backup ustawień programów
I przestrzegam wszystkich przed ie7 i wmp11 wersje na xp. a także niektórymi updatami.
Nie wiem tylko czy jest sens tracić dużo czasu na stawianie systemu, instalowanie programów i ustawianie wszystkiego. Ten problem jest irytujący ale nie beznadziejny, niektórzy żyją z nim. Może ja też machnę na to ręką i tradycyjnie format zrobie jak cos wiecej sie skopie, system zacznie być żółwiem lub inny powód - czyli mniej więcej pod koniec tego roku. Ale znając siebie będę sobie to wmawiał a i tak za tydzień zagospodaruję sobie 1 dzień i zrobie wszystko. Muszę przygotować mega backup ustawień programów
I przestrzegam wszystkich przed ie7 i wmp11 wersje na xp. a także niektórymi updatami.
dokładnie ponowne instalowanie programów jest czasochłonne i denerwujące dlatego ostatnio reinstalowałem tylko samego windowsa bez potrzeby formatowania.
To są sprawy zależne od kompa, bo przecież nie wszystkim się tak dzieje, dlatego "przestrzeganie" przed tymi elementami jest trochę bez sensu (zwłaszcza przed "niektórymi update'ami" Ja mam IE7, WMP11 i wszystkie update'y na bieżąco i wszystko jest OK.
Kisiel napisał:I przestrzegam wszystkich przed ie7 i wmp11 wersje na xp. a także niektórymi updatami.
To są sprawy zależne od kompa, bo przecież nie wszystkim się tak dzieje, dlatego "przestrzeganie" przed tymi elementami jest trochę bez sensu (zwłaszcza przed "niektórymi update'ami" Ja mam IE7, WMP11 i wszystkie update'y na bieżąco i wszystko jest OK.
To jest zależne też jaki masz sprzęt. Mi nagle wszystko się spowolniło, HD przestało działać i nei powiem jeszcze, że nie widziałem żadnej różnicy prócz ponad 2 razy większego zeżarcia ram przez nie. Widać, że programy pierwotnie był projektowane na Vistę - zlokalizowanie je na XP to swoista reklama.
A zatem - na szybszych komputerach instalujcie - tylko po co.. dla wyglądu i łatania dziur M$. Eh..
Mi jak coś w Windowsie nie działa, albo działa lecz źle to wale format i po kłopocie:)Formacik to tylko godzinka roboty i masz wszystko z głowy;)
Freeman napisał:To są sprawy zależne od kompa,
To jest zależne też jaki masz sprzęt.
Jakby trochę o tym pisałem właśnie...
Mi jak coś w Windowsie nie działa, albo działa lecz źle to wale format i po kłopocie:)Formacik to tylko godzinka roboty i masz wszystko z głowy;)
A więc dla ciebie jedynym wyjściem jest format? Winszuję...
Ja już ponad rok jadę na Windzie bez formata, komp chodzi po 10-15 godzin dziennie, a nawet więcej (często zostawiam włączonego na noc, na ściąganie). Codziennie 3 osoby korzystają z tego komputera... a chodzi wydajnie i stabilnie. A jak coś sie krzaczy (szczególnie jak nagrywam płytki - tak gdzieś po wypaleniu 3-5 się muli) to reset i stabilność jest przywrócona. Po prostu higiena korzystania z komputera.
Strony Poprzednia 1 2 3 4