#21 2007-05-08 15:51:37

czacha222
Zbanowany

Odp: [PYTANIE] Polski Kanał Anime

Zrobią pośmiewisko z kolejnych serii anime, podkładając dubbing. Poza tym, nowe pokolenie może nie przyjąć anime tak jak my. Dla mnie anime jest czymś więcej, niż zwykłą bajką, którą widzą dzieciaki, mające niezbyt wielki zakres wiedzy odnośnie tego gatunku animacji.

#22 2007-05-08 15:52:32

marcin2
Użytkownik

"Animax emitował m.in. kreskówki z serii "Dragon Ball", "Rycerze Zodiaku", "Cowboy Bebop" oraz wiele innych hitów."

więc należy się spodziewać nie tylko badziewi;)

czacha222 napisał:

Dla mnie anime jest czymś więcej, niż zwykłą bajką, którą widzą dzieciaki, mające niezbyt wielki zakres wiedzy odnośnie tego gatunku animacji

ty w wieku dziecięcym studiowałeś fizykę kwantową

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-08 15:57:05)

#23 2007-05-08 16:28:10

Aleksandra
Użytkownik

Hmm... Ja to bym się cieszyła z takiego kanału jak głupia smile_big , ale błagam tylko nie dubbing baka Polacy robią coś takiego fatalnie, animka traci klimat ... lektor może być ale najlepsze byłyby napisy jezor ... tylko pytanie jakby tu namówić moich rodziców na kupno np.: Cyfry+ cojest Jakby taki kanał ruszył to wreście przybyłoby fanów anime okej

#24 2007-05-08 16:41:59

tomxxx
Zbanowany

Ciekawe kiedy będzie znany dokładniejszy termin.I jak dla mnie lektor nie przeszkadza lecz nienawidzę dubbingu.A jeśli chodzi o lektora lub napisy to muszą być nałożone na oryginalny głos ,a nie na przykład na angielski dubbing.Bo nic nie jest wykluczone.

#25 2007-05-08 17:19:49

Beavis
Zbanowany

Ad1) Nie.
Ad2) Raczej nie - sam wolę układać sobie repertuar. szpan
Ad3) Da się żyć bez niego + Ad2.

papa

#26 2007-05-08 17:31:25

ivelios
Użytkownik

Ad1) Mam N.
Ad2) Pewnie! Nawet z dubbingiem bym oglądał... Ale najlepsze oczywiście byłyby napisy, ewentualnie lektor. Może w końcu bym się wziął za Gundama i Neon Genesis Evangelion... O ich repertuar anime się nie boję. smile
Ad3) W sumie nie, bo Polacy z animacji to by oglądneli tylko Bolka i Lolka, albo Reksia...;)

Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-05-08 17:44:02)

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#27 2007-05-08 18:05:18

Kamikaze
Użytkownik

A u mnie może będzie fajna burza a po za tym:
1. w sumie mnie to nie obchodzi gdzie by ten kanał sie znajdował jeśli bym go miał to może czasem bym go oglądał
2. zainteresowany nie jestem (ale od czasu do czasu coś oglądam w telewizji), ale jestem też ciekaw co by puszczali
3. takie programy o tematyce anime mogą być ponieważ nie wszyscy mają dostęp do internetu ale też mogły by się pojawić nie tylko na satelicie bo też nie każdy to posiada
Oraz pamiętajmy o cenzurach smile_big przecież jak bohater anime skaleczy się w rękę i będzie leciała mu krew to muszą to wyciąć smile_big to jest przecież zbyt brutalne... ale jak jakaś postać z kreskówki strzela i niszczy wszystko dookoła to już jest wszystko fajnie tylko, bo nie będzie pokazanej krwi...
Wiem, że przesadzam ale ja lubię tak gadać bo wszystko jest możliwe smile_big

#28 2007-05-08 18:08:15

Nevar
Użytkownik

[cytuj]Czy gdyby ten, bądź inny program, o tematyce anime pojawił się w na danej platformie satelitarnej np. N to czy bylibyście zainteresowani zawarciem umowy o daną
platformę, by móc oglądać ten kanał?[/quote]

Ostatnio kupiłem rozszerzony pakiet ok. 100 programów, a i tak Hyper jest zakodowany. Jeśli pojawi się na tym-czymś co mam, to fajnie. Jeśli nie - odpowiedź jest prosta - NIE.

[cytuj]Czy bylibyście nim zainteresowani?[/quote]

Gdybym nie mógł go oglądać, to nie wiem, po co miałbym się nim interesować'

[cytuj]Czy taki kanał jest w Polsce potrzebny?[/quote]

I tak i nie.

A poza tym, gdyby już miał być kanał z anime, to niech jest bez słowa po polsku. Hardy angielskie, ewentualnie w oryginale, bez napisów :]

#29 2007-05-08 18:17:40

Zgrzyt
Użytkownik

Szczerze na każde z tych pytań odpowiedział bym NIE
Jak taki kanał będzie w Polsce i będą na nim dobre anime prawie 24h to nie wyrobie nie pogodzę zabawy, obowiązków i kompa/anime z tym kanałem. Ba już wyobrażam sobie tą nerwice jak nie mogłem zobaczyć danego odcinka jakieś serii którą oglądam a powtórki nie ma (Ja nie umie oglądać anime dalej jeśli przegapiłem choć jeden odcinek)

Stopka forum

© Animesub.info 2024