#501 2007-05-09 13:49:41

crixon
Użytkownik

Odp: Dyskusja o Bleach vol. 4/5...

mowilem ze w shikai jest , ja mam zawsze racje XD

ale milo ze chlopaki dalej dyskutowaliscie i wkoncu wszystko jest jasne smile_big Zanpaktou Zarakiego jest w shikai ! smile_big love

#502 2007-05-09 14:49:38

Arry
Użytkownik

Ja nadal nie przyjmuje tego do wiadomosci, TO jest Wikipedia, encyklopedia, którą redagują internauci. Po prostu znalazł się jakiś Internauta, który był "po drugiej stronie barykady" i napisał to, co sądził. Jak dla mnie dowód znaczący niewiele wiecej niz link do angielskiego forum, który został tu podany. Najlepiej, jeżeli sam Kubo by sie o tym wypowiedział. No cóż, może kiedys wyjaśni w mandze. Zawieśmy broń! Mojego punktu widzenia nie zmienicie Wikipedią, a ja nie dam rady zmienić waszego punktu widzenia. PEACE!!

BTW: Za mną stoi wielka Yoruichi, więc:
1.Ja mam zawsze rację.
2.Jak nie mam racji, patrz punkt pierwszy.

90TLh

#503 2007-05-09 14:51:10

Rafcik_PL
Użytkownik

No w końcu. Że tak powiem, dziękujemy Wandererowi za rozwiązanie sporu smile

[cytuj=Arry]Wanderer, nie zapominaj, że na angielską Wiki mógł wpaść gosć typu Rafcika[/quote]
Przykro mi, że postrzegasz mnie jako osobę, która robi dużo szumu, a nie ma racji. Wybacz, ale mam taki charakter, że jak ktoś nie ma racji, podaje mu się konkretne argumenty, a on to ignoruje i dalej mówi po swojemu, to trochę mnie to irytuje, co mogło wpłynąć na ton moich wypowiedzi w tym temacie. I nie mam tu wcale na myśli ciebie. Tak czy inaczej dobrze, że Wanderer rozwiązał w końcu spór.

EDIT:Arry, a co z argumentem, że info podane zostało również w oficjalnym databooku? Pewnie w to też nie wierzysz?

Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-09 15:16:05)

#504 2007-05-09 15:41:42

mastah
Użytkownik

~Arry już weź się poddaj:D nawet ja im przyznam tą racje... zreszta tu nie ma się co głowić, bo Bleach'owi daleko do idealnej spójności fabularnej;] jak powie Twórca tak jest... sensu to mieć nie musi;] choć też bym wolał, by było inaczej...

#505 2007-05-09 15:49:07

Arry
Użytkownik

Rafcik_PL napisał:

EDIT:Arry, a co z argumentem, że info podane zostało również w oficjalnym databooku? Pewnie w to też nie wierzysz?

Pokaż mi ten databook i tę stronę, a uwierzę.
Ja też moge powiedzieć, ze Kubo powiedział mojemu kumplowi z japoni, że sie wszyscy mylicie...

Nudzi mnie juz ta rozmowa, jak ktoś się jeszcze będzie o tym gadł, to go bedę zbywał głupimi gadkami...
Koniec, to koniec. Znajdźmy jakis inny temat do sporu, albo przejdźmy na neutralne wody, bo ja zamierzam sie bronić do konca, ale jak mnie otoczą...

A tym, którzy sie poddali, niech Yoruichi karę wymierzy...

90TLh

#506 2007-05-09 16:10:08

Dżibril
Użytkownik

Hybrid napisał:

nie bylo tak przypadkiem ze po zabiciu pustego wszystkie dusze odzyskuja wolnosc? <- odnosnie fishera.

no i juz mamy wystarczający dowód. SHIKAI! I gdzie ten nasz wszystko wiedzący Rammstein mial racje? I kto powinien sie przyznac do błędu???

Na miejscu Arrego czułbym się przekonany i przyznał się do błedu  ( w końcu prowadził normalną dyskusję nie ma się czego wstydzić ) , gdyby z kolei pisał , że Ci którzy myślą że Zaraki ma shikai są za głupi na Bleacha i nadają się tylko do oglądania muminków , gdyby cwaniaczył  i używał sobie na innych uważając się za najmądrzejszego... Cóż w takim wypadku albo bym doradzał bardzo ładne przeprosiny , albo kasacje konta.

#507 2007-05-09 16:13:37

Aizen
Użytkownik

Ech , nie chce mi się wczytywać w cały wątek, ale jest może powiedziane gdzieś jak miecz Zarakiego się nazywa? Bez imienia niema nawet shikai , jest tylko podstawowa forma smile

#508 2007-05-09 16:21:51

Dżibril
Użytkownik

Aizen napisał:

Ech , nie chce mi się wczytywać w cały wątek, ale jest może powiedziane gdzieś jak miecz Zarakiego się nazywa? Bez imienia niema nawet shikai , jest tylko podstawowa forma smile

Znowu się zaczyna , zaraz szlag mnie trafi - wczytaj się Aizen w cały wątek , obejrzyj sobie polecane odcinki , zerknij do podanych linków i już będziesz wiedział.

Imię potrzebne jest teoretycznie do przebudzenia ( zwracam uwagę na nazwę przebudzenie ) , ale dlaczego np. Renji nie musi wymawiać imienia swojego zabójcy żeby ten się przebudził ? Bo są wyjątki....

Mógłbym podać więcej przykładów ale nie chce mi się.

#509 2007-05-09 16:25:33

Aizen
Użytkownik

Dżibril napisał:

Imię potrzebne jest teoretycznie do przebudzenia ( zwracam uwagę na nazwę przebudzenie ) , ale dlaczego np. Renji nie musi wymawiać imienia swojego zabójcy żeby ten się przebudził ? Bo są wyjątki....

Khmm zanim Cię szlag trafi to przyjrzyj się walce Renjiego z Byakuą. Pan kapitan też był wielce zadziwiony tym że Renji nie musi wymawiać imienia swego zabójcy . A zna Renjiego od lat , no co tu się mogło stać hmm? Może fakt że Renji nauczył się bankai ma z tym coś wspólnego hmm.
Chociaż nie no skąd , przecież Renji jest "wyjątkiem"[hehe]

Dżibril napisał:

Mógłbym podać więcej przykładów ale nie chce mi się.

Jak Ci się kiedyś zachce to podaj , pośmieję się smile_big

Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-05-09 16:46:41)

#510 2007-05-09 17:07:11

BeAsTMaStEr
Użytkownik

ichigo jak stał sie shinigami nie znał imienia swego miecza a miecz był w formie shinkai

#511 2007-05-09 17:09:05

Roni1001
Użytkownik

[cytuj]Imię potrzebne jest teoretycznie do przebudzenia ( zwracam uwagę na nazwę przebudzenie ) , ale dlaczego np. Renji nie musi wymawiać imienia swojego zabójcy żeby ten się przebudził ? Bo są wyjątki.... [/quote]
Zmiluj sie Boze jezor Dlaczego mowisz ze nie trzeba wymawiac imienia skoro Kubo powiedzial ze trzeba? -.- Pozatym to co Aizen powiedzial: spojrz sobie na reakcje Byakuyi to sie dowiesz ze osoby ktore nauczyly sie bankai nie musze wypowiadac imienia swego miecza :>
No i  jeszcze cos bo ja sie nie poddalem. Powiedzcie mi, skoro katana Zarakiego jest w shikai to dlaczego probowal poznac jej imie? I tak by mu nic nie dalo -.- Czekam na wasze zmyslone odpowiedzi ;]
edit:
[cytuj]ichigo jak stał sie shinigami nie znał imienia swego miecza a miecz był w formie shinkai[/quote]
Nie no leze rip haha jaki gosc ciekawe dlaczego nieznal skoro je wymawial? Pewnie same mu na usta wpelzalo :>

Ostatnio edytowany przez Roni1001 (2007-05-09 17:10:37)

#512 2007-05-09 17:17:16

Dżibril
Użytkownik

Renji nie jest wyjatkiem , wyjątkiem jest fakt , że osoby znające Bankai nie muszą wymawiać imienia swego miecza. A w anime było powiedziane , że WSZYSCY muszą.
I o to mi chodziło : jest coś w Bleachu powiedziane a zaraz potem okazuje się , że są wyjatki od reguły.

Ostatnio edytowany przez Dżibril (2007-05-09 17:27:50)

#513 2007-05-09 17:18:23

BeAsTMaStEr
Użytkownik

tak odrazu jak powstawał znał jzu imie swojego miecza i odrazu miecz przyjoł druga forme (bez formy pierwszej)

#514 2007-05-09 17:25:51

Arry
Użytkownik

o zaraki powiedział, że ma Shikai, ale zaraz był wyjatek od reguły i nie ma Shikai...
No bo wiecie, Zaraki, to taki Koks, że on zna imię swojego miecza i gdyby go uwolnił, to osiagnałby poziom mocy równy 10 Vasto Rodom i by zniszczył Soul Society. Dlatego zgrywa wariata i udaje, ze ma Shikai... A tak naprawdę, to wszystkim trzęsie rosyjjska mafia, a wiadomo, jak do czegoś Rosjanin przyłoży rękę, to to musi być cholernie zawiłe... Nie mówcie nikomu, ale imieniem zabójcy dusz Kenpachiego jest "prawdziwa forma". Wiem to  z pewnych źródeł, o które pytać nie należy.

BTW: do Beastmastera...
Powiedz mi, czy tobie sie wydaje, że to duże coś, co Ichi miał przez pierwsze 17 epków, to jest Shikai?
Jak tak, to powodzenia życzę w dalszej interpretacji Bleacha.

EDIT: Zapowiada ie kolejna wymiana zdań pod tytułem 'Czy Ichigo miał od razu Shikai, jak uzyskał moce Shinigami". Tylko dlaczego mi sie wydaje, że tym razem będę po stronie tych, których bedzie wiecej? los

Ostatnio edytowany przez Arry (2007-05-09 17:29:26)

90TLh

#515 2007-05-09 17:33:14

Ćwiek
Użytkownik

Aizen też używał swojego miecza, a wcale nie nie wypowiadal jego imienia czy nawet nazwy ataku.

#516 2007-05-09 17:33:24

BeAsTMaStEr
Użytkownik

a widze ze nie zabardzo cie to anime wciagneło bo jakbys ogladał normalnie to bys wiedział ze to nie była jego moc tylko ruki

#517 2007-05-09 17:35:15

Dżibril
Użytkownik

Nie no na początku miał zapieczętowany miecz i to w dodatku nie Zangetsu , ale miecz Rukii. Na treningu u Urahary wymówił imie i pojawił mu się Zangetsu w formie shikai.

#518 2007-05-09 17:36:05

Arry
Użytkownik

Ćwiek napisał:

Aizen też używał swojego miecza, a wcale nie nie wypowiadal jego imienia czy nawet nazwy ataku.

Aizen WYPOWIEDZIAŁ imię swojego Zabójcy.

[cytuj]a widze ze nie zabardzo cie to anime wciagneło bo jakbys ogladał normalnie to bys wiedział ze to nie była jego moc tylko ruki

No i co z tego? Przecież Renji się go pyta, czy zna imię swojego Zabójcy i czy potrafi go uwolnić. Na co Ichigo Lakonicznie stwierdza, ze nie jest tak szalony, by latać i nadawać imiona mieczom...

90TLh

#519 2007-05-09 17:40:56

BeAsTMaStEr
Użytkownik

no i ale to był miecz ruki nie ichigo wiec swoj miecz miał w postaci shinkai odrazu wiec niegadaj takich rzeczy

ichigo posiadał forme przed shinkai ale nie swojego miecza bo wtedy niemiał jeszcze swoich mocy shinigami

dopiero u uruhary uzyskał swoje moce i odrazu miał miecz w formi shinkai bez znajomosci imienia miecza(a podobno to niemozeliwe zeby miec forme shinkai bez wiedzy o imieniu swojego miecza)

#520 2007-05-09 17:49:27

Arry
Użytkownik

Od razu miał Shikai? Słuchaj mnie panie "nikt-mnie-nie odczyta-bo-nie-stosuję-gramatyki" Może przypomnę ci pewną scenę?
Ogladałem ja dwa razy w anime, bo fajna i odatkowo czytałem Mange, więc zacytuje ci wszystko z pamięci.
Urahara wykonał 2 lekcję, Ichi ma moce Shinigami, Rozpoczyna sie trzecia lekcja i walczą, walczą, walczą, aż wreszcie Ichigo ucieka mając samą rękojeść. i wtedy jest taki wewnętrzny monolog Zangetsu skierowany do Ichigo.
-Czego sie boisz?
-Ty jesteś sam. Wróg jest tylko jeden.
Ichigo się zatrzymuje.
-Krzycz...
Ichigo zaczyna sie obracać, wykonujac rękojeścią ruch, jakby wyjmował miecz z pochwy.
-Moje imie to...
Ichigo obracając sie zaczyna sie drzeć:
-ZANGETSU!!
I wtedy cała scena jest zakurzona itd, a gdy kurz opada pokazuje sie stojący Ichigo, który trzyma Shikai...
I dopiero wtedy on osiagnął Shikai...

Ostatnio edytowany przez Arry (2007-05-09 17:51:24)

90TLh

Stopka forum

© Animesub.info 2024