Nie jesteś zalogowany.
To nie zmienia faktu ze nie trzeba znac imienia swojego miecza zeby przejsc w shikai. TO ze ichi tak zrobił nie oznacza ze to jest reguła.
Na poczatku mial miecz Rukii a pod wplywem jego reiatsu stał sie bardzo duży [bo byl w 1 formie]. To teraz wyobrazcie sobie jakby wyglądała katana Zarakiego gdyby on tez mial podstawe a nie shikai. A imie trzeba znac jedynie po to zeby wykozystac bojowe zdolnosci Formy Shikai a nie po to zeby TYLKO przejsc w forme Shikai.
Tutaj jest info na której stronie Databooka mozna znalesc info o tym ze Zaraki juz jest w Shikai.
http://forums.bleachexile.com/showpost. … stcount=29
Natomiast nie powiem skąd wziasc Databooka, domysl sie sam. Podpowiem ze jest na MU. Ja tego nie dam rady sciągnąc ale moze komus sie uda. Linku nie podam ale moze to wam pomoze w poszukiwaniach
"souls book HQ" a kod to A36LWT3K
Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-05-09 18:45:56)
ok tu mnei masz sam przejzałem mange i masz racie panie ..........(nic tu nie napisze bo mnie a tego forum wyrzuca)
ok tu mnei masz sam przejzałem mange i masz racie panie ..........(nic tu nie napisze bo mnie a tego forum wyrzuca)
Nie chciałem cię obrażać, po prostu czasem naprawdę cie cieżko zrozumieć, a duża litera czy przecinek dużo mogą dać.
Hybrid, czy ty rozumiesz to, co czytasz? Mi sie tak nie zdaje...
Zaraki jest takim gościem, co ma najpewniej Bankai, ale nikt o tym nie wie... W ogóle, Kan-chan pewnie pominął Shikai i od razu uwolnił Bankai, bo taki potężny jest i ma tyle Energii ducha (według tych waszej logiki jest to więcej niż prawdopodobne...) Tak w ogóle ogóle Zaraki jest takim koksem, ze ma jeszcze wyższy poziom "ketsukai"...
PS: jeżeli nie rozumiesz mojego pierwszego zdania skierowanego do ciebie, albo co wiecej nie rozumiesz mojej wypowiedzi, spójrz do góry na dwa moje poprzednie posty i przeczytaj je uważnie...
~Arry: Oi, oi... czyzby egocentryzm? A KTO powiedzial ze JA mowie do CIEBIE?
Ja mowie ogolnie. A Bankai to juz inna bajka... Sciagnij sobie databook a pozniej pogadamy.
chlopak 15 lat a taki madry , co to bedzie za 3-4 lata...
Nie ściągnę databooka, bo mi się nie chce. A ponadto, Czy ja pisałem, że TYLKO jak ktoś będzie pisał o Zarakim do mnie to będę tak odpisywać?
Jak piszesz o tym, to ja sie czuję tym dotknięty, bo w końcu jestem po drugiej stronie...
chlopak 15 lat a taki madry , co to bedzie za 3-4 lata...
Jak ja mam to zinterpretować?
Jako ironię, sarkazm?
Sorry, ale napisałeś to w dosć dwuznaczny sposób.
Ostatnio edytowany przez Arry (2007-05-09 19:27:33)
...Czyli tej co ma racje
[cytuj]chlopak 15 lat a taki madry , co to bedzie za 3-4 lata...[/quote]
I mu juz zazdroscisz ojej co to bedzie za 3-4 lata...
[cytuj]To nie zmienia faktu ze nie trzeba znac imienia swojego miecza zeby przejsc w shikai. TO ze ichi tak zrobił nie oznacza ze to jest reguła.
Na poczatku mial miecz Rukii a pod wplywem jego reiatsu stał sie bardzo duży [bo byl w 1 formie]. To teraz wyobrazcie sobie jakby wyglądała katana Zarakiego gdyby on tez mial podstawe a nie shikai. A imie trzeba znac jedynie po to zeby wykozystac bojowe zdolnosci Formy Shikai a nie po to zeby TYLKO przejsc w forme Shikai. [/quote]
Czlowieku! Ile razy powtarzac? ZARAKI NOSI OPASKE DLA ZMNIEJSZENIA ENERGII I Z ICHIGO WALCZYL NA ROWNI WIEC POWIEDZ DLACZEGO MAM UWAZAC ZE MA WIECEJ REIATSU NIZ ICHIGO?
Jeżeli Zaraki przeszedł w Shikai tylko dlatego, że ma duzo energii ducha, to dlaczego Ichigo nie przeszedł (chociażby podczas walki z Menosem, w której jego Energia ducha wzrosła tak bardzo, ze jego Zabójca prawie sie rozleciał)?
Dlaczego Chad nie przeszedł do Shikai?! Przecież on tez ma duzo energii ducha... pokonał z łatwością 3 oficera i pół 11 oddziału...
Dlaczego Ishida nie przeszedł do Shikai, skoro miał tyle energii, by pokonać Kapitana używającego Bankai?!
[cytuj]Dlaczego Chad nie przeszedł do Shikai?! Przecież on tez ma duzo energii ducha... pokonał z łatwością 3 oficera i pół 11 oddziału...
Dlaczego Ishida nie przeszedł do Shikai, skoro miał tyle energii, by pokonać Kapitana używającego Bankai?![/quote]
Bo oni nie moga w shikai przejsc a ishida juz wszystkie poziomy mocy wykorzystal (teraz znow na nia pracuje ;])
Ale to o Ichigo to prawda
[cytuj]Dlaczego Chad nie przeszedł do Shikai?! Przecież on tez ma duzo energii ducha... pokonał z łatwością 3 oficera i pół 11 oddziału...
Dlaczego Ishida nie przeszedł do Shikai, skoro miał tyle energii, by pokonać Kapitana używającego Bankai?!
Bo oni nie moga w shikai przejsc a ishida juz wszystkie poziomy mocy wykorzystal (teraz znow na nia pracuje ;])
Naprawdę? Yare, yare... My bad, my bad[wstyd]
No dobra, a dlaczego Naruto nie przeszedł do Shikai? Przecież ma w sobie Kyubiki, więc nie powinien mieć z tym problemów...
Bo mimo wszystko dla kapitanów , Menos to nie wyzwanie , a Ichigo nawet dopakowany go nie pokonał ? Co świadczy o względnie niskim poziomie energii ?
Poza tym to nie był jego miecz ( nie wiem czy to robi różnicę ) .
Różnicy to nie robi, bo na przykład jak Kariya wziął zabrał Zangetsu, to pomimo jego wielkiej energii ducha Bounto, miecz tego nie odczuł...
Co więcej, da sie opanować czyjegoś Zabójcę, czego przykładem jest Tousen... Jakoś pomimo tego, ze Sam Tousen był kapitanem i potrafił Uciąć Arrancarowi Rękę (Arrancarowi, którego ledwie drasnęła cała moc Kuroi Getsugi Tenshou) miecz njest cały w jedym kawałku...
Ichigo miał tak ogromną energie ducha, ze jego miecz prawie wybuchł, a nie zamienił się w Shikai, więc dlaczego miecz Zarakiego miałby się zamienić w Shikai? A Jeżeli chodzi o menosa, to przypomnij sobie, ze Ichi nie umiał kontrolować swojej energii, więc naturalnym jest, ze nie pokonał Giganta...
Tousen nie uciął rączki Arrancarna używając do tego swojego miecza ?
Ichi kiedy mial miecz Rukii, nie oszukujmy sie, nawet nie umywał się do poziomu reiatsu Zarakiego. Kiedy zdobył swoje moce i w koncu Shikai nareszcie jego poziom był odpowiedni zeby zmienic miecz w taką forme jak teraz ma.
"No dobra, a dlaczego Naruto nie przeszedł do Shikai? Przecież ma w sobie Kyubiki, więc nie powinien mieć z tym problemów..."
Śmieszy cie to? Jesli chcesz sobie głupio mówić to idz gdzieś indziej, tutaj sie toczy poważna dyskusja. Więc trzymaj poziom.
"ZARAKI NOSI OPASKE DLA ZMNIEJSZENIA ENERGII I Z ICHIGO WALCZYL NA ROWNI WIEC POWIEDZ DLACZEGO MAM UWAZAC ZE MA WIECEJ REIATSU NIZ ICHIGO?"
Oczywiście ze ma mniej, ledwo był remis w tej walce ale zauwaz ze wtedy Zangetsu użyczył Ichiemu jego własnej siły żeby w ogole mogl pokonac Kenpachiego, który W OGOLE nie uzywal mocy swojego miecza. I nadal twierdzisz ze ma mniej? Pozatym mówilem tutaj o poczatkowym okresie kiedy mial jeszcze moce Ruki, jej miecz i ogolnie znacznie mniej reiatsu - dlatego nie przeszedł w Shikai.
a co mial wybuchnac?? Proste przeszedl w nastepna forme
sam sobie odpowiedziales: BO TO BYL MIECZ RUKII a nie ICHIGO
widocznie mieczyk Rukii miał jakiś limit przypisany dla niej a nie ichigo
a myslisz ze np ichigo moze miec bankaj od np renjiego ?? bo mi sie zdaje ze nie