Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Vision of Escaflowne??Całkiem przyjemne w ogladaniu i o ile pamietam(czyli cos jakby gdybanie)to tam byli konflikty zbrojne
Ginga Eiyuu Densetsu ze wszystkich podanych tytułów zainteresował mnie jak dotąd najbardziej, jednakże to anime wydaje się całkiem stare... skąd je ściągałeś jeśli można wiedzieć?
od 60 odcinka znajdziesz na Funsub TV, torenty i Ed2k linki do wszystkich odcinków znajdziesz na AniDB, lub na stronie Central Anime (link na anidb), niestety moze być mało źródeł, ale cierpliwość się opłaci.
Poza tym Shinnek kiedyś chwalił się że ma tą serię.
Na marginesie to polecam wszystkie filmy kinowe i OAVki jakie powstały, kinówki tłumaczą wiele rzeczy
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Zdecydowani Last Exile - jedno z moich ulubionych ...
Scrapped Princess (hadzia!), Eureka seveN, Last Exile...
P.S. InuYasha.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-05-11 18:28:05)
Vandread, Hokuto no ken i Bible Black :]
Nikt jeszcze nie wymienił Fullmetal Alchemist? Aż się dziwie.
aż się dziwie, że nikt nie wymienił... pokemonów (żart ).
A może Windaria, Hakkenden, Appleseed, Mononoke Hime.
Polecam basilisk nimpo chou:)
I choćbym szedł ciemną doliną-zła się nie ulęknę, bo to właśnie ja jestem największym skur**synem w tej dolinie.
Zalezy co się oczekuje od konfliktów zbrojnych:
Bitwa na statki latające 3D - Last Exile
Konflikt między naturą a ludzmi - Mononoke Hime, Kaze no Tami no Nausicaa, Wolf's Rain
Konflkty mechowe - Evangelion, RahXephon, Escaflowne
Konflikty od na broń białą czy gołe ręce po statki - Cowboy Bebop
Polecam basilisk nimpo chou:)
No przecież jasno jest w tytule "konflikty zbrojne" a wzajemna eliminacja dwóch rodzin raczej pod to nie podchodzi. Ale i tak z czystego serca mogę polecić Basilisk
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-05-11 22:35:02)
Naruto:D:-D:-D:-D[hehe][hehe]
a pumpkin scissors? tam pokazana sytuacja zaraz po wojnie o ile sie nie mylę. ale i tak warto obejrzec główni bohaterowie jeżdza po kraju i likwidują szkody wojny i mase innych rzeczy >_<
猫が大好き!!!
Konflikty zbrojne rozumiem jako otwartą walkę na dużą skalę między dwiema (lub więcej) stronami w pewien sposób zorganizowanymi (państwa, organizacje)
Darujmy sobie starcia między nyndżami, pojedynczymi mechami kierowanymi przez dzieciaki, wojujacych ekologów , nie wiem tez gdzie jest konflikt zbrojny w Cowboy Bepop? Idac tym tropem konfliktem zbrojnym zaczniemy nazywać każdą bijatykę w bramie, a chyba nie o to chodziło.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
The Wings of Honneamise - tam był konflikt na skalę światową ale zobaczcie sami
Konflikty zbrojne rozumiem jako otwartą walkę na dużą skalę między dwiema (lub więcej) stronami w pewien sposób zorganizowanymi (państwa, organizacje)
Darujmy sobie starcia między nyndżami, pojedynczymi mechami kierowanymi przez dzieciaki, wojujacych ekologów , nie wiem tez gdzie jest konflikt zbrojny w Cowboy Bepop? Idac tym tropem konfliktem zbrojnym zaczniemy nazywać każdą bijatykę w bramie, a chyba nie o to chodziło.
To sobie darujcie. Autor wątku nie podał na wstępie własnej definicji konfliktu zbrojnego i bynajmniej nie prosił o cudzą. Za to
Konflikt ma być na zasadzie odmienne punkty widzenia stron walczących (ewentualnie walczące frakcje mogą się jakoś szczególnie nienawidzić) a nie na zasadzie jedni są dobrzy drudzy są źli.
Dodatkowo miło by było aby główni bohaterowie zmuszeni byli walczyć po przeciwnych stronach , coś jak w Gundam Seed.
- i ta część wydała mi się najistotniejsza.
W Scrapped Princess dla przykładu konflikt rozgrywał się pomiędzy jednostkami stanowiącymi prototypy broni masowej zagłady, a także między racjami reprezentowanymi przez te jednostki. Razem wziętych Peacemakerów nie było nawet tylu, ilu szinobich ma szanująca się ukryta wioska, a trzymali w ryzach (prawie) cały rodzaj ludzki.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-05-12 04:38:20)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna