Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Chciałem wam przedstawić, a może polecić anime o tytule Venus Versus Virus
Po obejrzeniu pierwszego odcinka, bo tyle aktualnie wyszło, wręcz mi się spodobało.
Anime opowiada o dziewczynie o imieniu Luchia i jej partnerce Sumire. Zajmujš się one eksterminacjš wirusów - demonów żywišcych się ludzkš duszš. Sumire będšce spokojnym i niemiałym dziewczęciem po odpowiednim podcu (np. strzał z broni w jej kierunku) budzi w niej niestworzone moce i zamienia się w prawdziwego ekstermianatora demonów.:P Zresztš obejrzcie sami.
Tutaj linki do torrentów gdzie możecie pobrać promo i pierwszy odcinek:
Promo
Odcinek 01 Eng Sub [GNU]
Odcinek 01 RAW [DA-RAW] 640x480, x264
Odcinek 01 RAW [AniMA-RAW] 1024x768, x264
Co się tyczy polskich napisów, to za softy się już zabralimy (my, czyli StrayLife Fansubs) i jak narazie mamy zamiar robić tylko softy, hardsuby sš jeszcze rozmylane i w dalekich planach. Ja zdradzę wam tylko, że prawdopodobnie jutro albo pojutrze będziecie już mieli napisy do pierwszego odcinka.
MuszÄ siÄ przyznaÄ, Ĺźe czekaĹem na to anime...
PrzeglÄ
dajÄ
c zapowiedzi wydawaĹo siÄ w miarÄ zjadliwe...
Zawsze 'coĹ' w oczekiwaniu na Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou oraz sequel Ikkitousen
(wĹasnie zaczÄĹo siÄ zasysaÄ...:))
Ostatnio edytowany przez Isao (2007-01-17 01:26:23)
Jako że mam małą pojemnosc dysku, wachałem się czy to ściągać, ale skoro polecają
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
hhmm... oglądał ktoś tą serie w całości bo zastanawiam się czy ściągać, czekam na więcej komentarzy
Jestem przy 10 odcinku, bo narazie jest tylko tyle napisów. Seria jest bardzo fajna.
Ma ktoś namiary na dobrego torrenta?
Venus Versus Virus 01-12 grupa GNU & SHS
Ostatnio edytowany przez Laska (2007-04-28 18:14:25)
pytanie a czy jest tylko 12 odcinków czy jest więcej bo dwunasty ...nieważne, jest czy nie ma ??
Pozdrawiam Zmora
Z tego co mi wiadomo to nie ma.
dzięki ;] ale szkoda
Pozdrawiam Zmora
zobaczyłem i zaraz po Soul Link jest to najgorsza seria jaką zobaczyłem w tym roku (nie lada wyczyn).
Wyjaśniam dla czego (Uwaga mogą występować Spoilery)
1) Zmarnowany potencjał.. mamy dziewczynę która zmienia się w Bestie (raczej zachowaniem + siła) jednak co z tego jak widzimy ją w akcji kilka razy i tylko przez chwile. mamy organizacje do zwalczania potworów/Virusów która jak dla mnie jest żałosna.
2) Kicz, Kicha, przewidywalność, ta straciła matkę więc zabije ojca, ta zabiła jej chłopaka, jej chłopak to nie człowiek ale i tak ona zabije dla zemsty ją i na koniec cmok, pierdniecie nic się nie stało : /
3) Nudna akcja, walki kiepskie,watek romantyczny przyprawia o mdłości.
4) według anime 10 lat temu (zważywszy że mamy czasy współczesne) było średniowiecze a ludzie wierzyli w magie , ba a to jedne z wielu nie porozumień.
4) Durgo planowi bohaterowie, marni kiepscy
5) końcówka a raczej jej brak, jaki debil wpadł na pomysł takiego zakończenia, ktoś pierdnął i główny zły zniknął. Co jest tym prawdziwym swatem nie wiemy, co dalej z bohaterkami nie wiemy, co to z moc w tym lewym oku nie wiemy(światełko, i jest mocne tylko tyle). Ale zło zginęło to się liczy.
Po prostu seria to pasmo potknięć, niedoróbek, zmarnowanych pomysłów, i kiczu ODRADZAM
szczerze mówiąc anime jest dobre jak ktoś lubi sobie rozmyślać "co by było dalej" ;p z mojej strony anime świetne tylko mnie interesuje skąd sie u nich wzięła ta moc i dlaczego tatuś tej od oka nic nie wiedział i tez nie umiał tego użyć (tego swojego oka) ;/
Pozdrawiam Zmora
Jedno wielkie buchachacha!!!
Całkiem fajnie zapowiadający się serial, po promo.
Ale odstraszają dwie rzeczy: tytuł i ...tytuł.
Od dziś w PC mam demony!!!:)
Co do samego anime.
Początek pierwszego epizodu OK, zachęciło mnie do sięgnięcia po tę pozycję.
Ale potem...brrr, w co ja wdepnąłem?
Treść banalna, bohaterowie przewidywalni.
Mało niespodzianek i nowości.
Jedyne plusy to Sumire podczas ataku i muzyka (też podczas ataku).
Reszta dno, bo serial jest za krótki jak na taką historię, a z kolei za długi jak na treść.
Bzdety rodzą bzdety.
Porównałbym z Karin, ale tam było śmiesznie, a tu (miało być!!!)dramatycznie...aj jaj jaj!!!
A wyszło takie siakie i nijakie.
Podsumowując: serial przeznaczony dla dzieci do lat 6 z pluszowym misiem, ewentualnie z rodzicem w charakterze przytulanki, w momentach grozy...
Ocena:4/10
Strony 1