Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
Obiwanshinobi masz rację, ale zwróć uwagę, że autor nie podał celu, w jakim szuka tego konfliktu. inny tytuł sie podaje w przypadku wypracowania, czy matury (muszą być bardzo opisowe), a inne w przypadku, gdy chcesz zwyczajnie obejrzeć jakąś ciekawą i dobrze zrobioną historie.
edit. ahhh udało mi się w kiblu wymyślić właściwą definicję (no, w każdym razie założenie):
w przypadku, gdy chcesz użyć animacji w procesie opisowym sytuacji militarnej, musisz zwrócić szczególną uwagę nie na zagadnienia taktyczne, a czysto strategiczne. innymi słowy opisowość konfliktu zbrojnego w anime jest wprost proporcjonalna do rozwinięcia w nim wątku strategicznego.
Ostatnio edytowany przez Farfarello (2007-05-12 09:56:47)
Widze że tamcik się wskrzesił
Co do określenia celu tematu, to tak jak napisał obiwanshinobi w pierwszej kolejności chodziło mi o to co napisałem, jednakże opis Opcego pasuje idealnie do moich drugich preferencji, czyli... Najbardzie podobają mi się ciekawie opisane konflikty na tle militarnym na dużą skale.
Jak na duza skale to może Utawarerumon
moge podać ci kilka motywów z mangi:
pierwszym jest nieodżałowany (z powodu braku kontynuacji) berserk:
drugim hellsing (prawdopodobnie zostanie zanimowany, bo fabuła ultimate trzyma się mangi)
ostatnią mange, którą akurat mam na dysku i która przedstawia większą bitwe jest shin angyo onshi
szlag mnie trafia na image shack; co chwile sie rypie!![cholera]
Ostatnio edytowany przez Farfarello (2007-05-12 13:33:21)
jak dobrze zobaczylem to nikt nie wspomnial o Berserk i Juuni kokuki widze z kolega 2 minuty wczesniej wypisal berserka
Ostatnio edytowany przez Hyuga (2007-05-12 13:03:56)
Stare poczciwe Gall Force (Sonoda)
Strony Poprzednia 1 2 3