#141 2007-05-15 13:31:33

prot82
Użytkownik

Odp: StrayLife Fansubs - news & releases

votd napisał:

Po pierwsze, format w którym wydajecie Shippuudena - zmieniliście w tym samym czasie z AVI na MKV - i to o podobnej konstrukcji co nasze. Niewiem czy to zamierzone, czy przypadkowe, ale to już wzbudziło nasze podejrzenia. Ale akurat to zostawmy w spokoju - to jeszcze nic nie świadczy.

Votd nie wiem skąd masz takie informacje. Prawda jest taka, że jak rozpoczęliśmy współprace nad tym projektem kontenerem docelowym miało być mkv!!! Czemu? Odpowiedź prosta jak pójdzie coś nie tak zawsze można dać patcha. Widać, że jesteś niedoinformowany, prawdę znam ja i Hatake. Reszta zarzucanych nam czynów również jest wyssana z palca.
PS: Mam nadzieje, że to już koniec wojny pomiędzy SH a SLF, bo zaczyna to już być żenujące. Pozdrawiam.

#142 2007-05-15 13:34:04

votd
Użytkownik

No! I tak ma być. Ale te zarzuty, to są tylko przypuszczenia, a nie że "jesteście winni" i już. Pamiętajcie o tym. Ja wam nie mówię "zgrzeszyliście...", tylko "podejrzewamy was" - i te podejrzenia są pewnie na wyrost. W każdym razie wojny koniec.

Dzimbo: spokojnie, stary ja tylko podsumowałem o co nam wszystkim chodzi...

I czy Hatake zaczął wojnę? Może i tak, ale bazując na naszych podejrzeniach.

Koniec dyskusji ludzie, czasem ktoś coś napisze pod wpływem impulsu, ja wam przekazuję jak było wraz z moją prywatną opinią jeśli kogoś ona obchodzi xD.

P.S.
Widocznie niedoczytałem paru postów, to z rawkami możecie zlikwidować.

KONIEC KROPA. KONIEC WOJNY. SLF i S-H już sobie nie włażą w drogę! Robimy polski fansubbing - podobno na poziomie, więc po cholerę zachowywać się jak jakieś bachory?

P.S2:
dzimbo: skoro to nie prawda, to się nie kłócimy dalej tylko jak już powiedziałem - koniec wojny. Tylko tego od was chcieliśmy - żebyście powiedzieli jak to jest. A że powiedzieliście to koniec sprzeczek i powrót do normalnego toku myślenia i rozumowania.

Ostatnio edytowany przez votd (2007-05-15 15:27:25)

#143 2007-05-15 13:39:47

dzimbo
Użytkownik

Przypuszczenia? Ech to chyba nie czytałeś postów Virusa.
Niech to już jakiś modek posprząta. I to nie jest żadna "wojna". Jak jest jakaś wątpliwość to może najpierw na pw albo irca? A nie wklejanie screenów z których nic nie wynika. I robienie zadymy (Virus). Votd zarzuty to już dużo, tym bardziej, że wszystko co wymieniłeś mija się z prawdą. Ale spoko jak koniec to koniec.

#144 2007-05-15 13:53:28

Isao
Użytkownik

Virus napisał:

... najpierw Death Note... wydali pare epków, upadli i cisza... ...bo z dublem DN tez mi dzialali na nerwy... A bo nie! Najlepiej ukraść pomysł komu innemu... po co mamy buszować i robić co innego (albo zaczac cos i upasc, vide D.Gray-man), skoro mozemy podp**rdolić...

Weź ty się może na przeproszeniem k^$&a zamknij dobra zaczynasz działać mi na nerwy... DN był projektem który zaczęło FDF, którego to byłem założycielem i zaczęty został dużo wcześniej niż może ci się to wydawać...
Zresztą masz jakąś wyłączność, że już nikt nie może zdublować projektu, który akurat już ty zacząłeś weź się jebnij najlepiej ze trzy razy w łeb i pomyśl drugi raz zanim coś znowu napiszesz...

DGM padł z wiadomych powodów odszedłem z grupy odszedł Karasu grupa zakończyła swoją działalność z wiadomych przyczyn których akurat znać nie musisz i projekty zostały porzucone...
...tyle w temacie DN i DGM robiła je zupełnie inna grupa więc skończ za przeroszeniem pie%&*lić trzy po trzy bo to już robi się naprawdę nudne...
Będziesz jeszcze jeździł po tej grupie już nie istniejącej to zapomnij już na pewno nie odpuszczę... bo k&*wica człowieka bierze jak czyta to co piszesz...
A siebie (w pewnym sensie czyt. wsio co dotyczy fdf) obrażać publicznie nie pozwolę...

Tylko tyle chciałem napisać w tym temacie... oczkod;)
Chyba, że jeszcze jakiś 'błazen' będzie miał obiekcje...

Wybaczcie, ale już nie wytrzymałem... czytając po raz kolejny takie głupoty...

Ostatnio edytowany przez Isao (2007-05-15 14:07:11)

#145 2007-05-15 14:09:44

liia
Użytkownik

Axel_D napisał:

@liia
"Czemu budowlaniec taki jak on, chce zostać kandydatem na astronautę...? => interpunkcja"
Interpunkcja to ostatnie czego bym sie tu czepił... Najpierw kopnąłbym kogoś za tego "kandydata". Tak btw jezor

wstyd Racja. Przyznaję się bez bicia do ślepoty i chwilowego zaćmienia umysłowego smile_loloczkod.

Moderator pilnie potrzebny!!! Żenada chłopcy, żenada!

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#146 2007-05-15 14:26:18

Freeman
Użytkownik

Ja mam pytanie w kwestii technicznej - czy napisy w epku 2 są takie same, jak te wrzucone na ANSI?

#147 2007-05-15 14:34:27

liia
Użytkownik

Z ciekawości spojrzałam, te same.

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#148 2007-05-15 15:36:23

FAiM
Użytkownik

w zasadzie to mogę zakończyć spór, bo wszystko zostało wyjaśnione, ale...

Virus napisał:

Bo z tego co slyszalem to Prot nawalil, i to bylo zanim dolaczylem do SLF.

jak nie wiesz to się nie odzywaj, bo z naszej strony (chodzi o SH, żeby nie było wątpliwości) było wszystko gotowe... zresztą jakim cudem Prot mógłby nawalić, skoro tylko koduje? a jak wiadomo (przynajmniej większość to wie), zanim się coś skoduje, to skrypty, które będą na stałe, muszą być gotowe...

a i proszę mi tu nie jechać po FDF... gdyż ja, tak samo jak Isao, nie dam nikomu pisać złego słowa o tej nieistniejącej grupie... bo jakby nie było, od niej się wszystko zaczęło (tj. hardsubing)...

K5Cqyo6.png?1

#149 2007-05-15 15:44:10

songoku
Użytkownik

~Hatake co z ciebie za prezes grupy skoro pozwalasz na taki offtop w swoim temacie :/
A gdzie "polityka twardej reki"?

#150 2007-05-15 15:50:05

Hatake
Użytkownik

@_____________@
Scream mode on: CO TO MA BYĆ?! LUDZIE! STOP! TAKI SYF! KONIEC K***A! Scream mode off.
Jako, że jestem szefem, lub jak kto woli współzałożycielem SLF, należą się ode mnie słowa wyjaśnienia itp.:

1. Nie ukrywam, jak to zobaczylem to wpieniłem się i to ostro (chodzi o tą całą kłótnie i ten syf) i jako owy szef oświadczam: NIE BYŁO ŻADNEJ KŁÓTNI MIĘDZY S-H i SLF! A to, że człowiek lubi się podroczyć z inną osobą i to tak na podstawie żartu to inna sprawa!

2. Sprawa kłótni: WTF?! Mnie tu nie ma, a tu taki cyrk. @_@ KiRA, stop it! Yamero! Nie przesadzaj! Bo tym razem przesadziłeś, stary, ja wiem, że ty lubisz denerwować ludzi i wykłócać się z nimi, ALE NIE TAK! Fakt faktem, młodszy od ciebie o 3 lata jestem, ale wiesz co? Powinieneś dostać od szefuncia niezły op****ol. Stary sprawa reputacji! Że piszesz takie rzeczy, a potem ludzie sobie myślą "SLF, aa to ten debil KiRA tam jest, bo boshe co za grupa" - a nie? Pewnie by tak bylo. Stary gość z ciebie, ale nie przesadzaj, proszę cię. I co tu ukrywać, nie zrozumialeś, że te "screeny" te "słowa" te "cholera wie co jeszcze" człowiek pisze NIE NA POWAŻNIE! Wiesz co to droczenie sie i jaka jest różnica między tym a prawdziwą kłótnią? Wiesz, wiesz... Więc się tego trzymaj.

3. Wyraz szacunku do S-H, przepraszamy za słowa KiRY i za dany "wkurw", nikt tego nie chciał (podenerwować troszkę zawsze fajnie xD ALE TROSZKĘ).

4. Koniec z rozterkami sercowymi Aka vs. SLF, oni nas nie dotyczą, nie obchodzą, my ich też i to by było na tyle. To nie sprawa SLF, że KiRA odszedł sam, czy wy go tam wywaliliście. Wy pewnie zresztą też.

5. 

dzimbo napisał:

Heheh hatake nic do nas nie ma

No właśnie.

6. Już nie mam siły odpowiadać na resztę wątków z kłótni, po prostu każdy już chyba wie o co chodzi...

A teraz DO TEMATU!:

1. Sprawa Moonlighta wygląda tak, jak już mówiłem, że ja nic przy tym projekcie nie robię, a szefowstwem tego projektu jest Uruner Red. Uruner dawno nie fansubował, pewnie wyszedł z wprawy i niedawno dopiero do tego hobby wrócił, ale nie wiem czy to jakieś wytłumaczenie. Najwazniejsze jest to, że suby powinny przechodzić przez korektorów, a nie przez pseudo-korektorów.
Następna sprawa to to, że mówisz jakbyś rzucał grochem o ściane do Urunera, bo ty widzisz błędy a on "Ale korektorzy mówią, że wszystko jest dobrze, poza tym to szczegóły, kij z nimi i według teorii jest dobrze" a jak każdy wie, teoria ponoć słabo przekłada się na praktykę. Chociaż ostatnio gadałem z nim i pozwolił mi korektorować. XD W końcu to jego projekt.

2. Zasada działania SLF - grupa ta posiada w miarę dużo popula, więc nie ma tak, że cała grupa robi przy danym projekcie, tylko idzie kilka i jedna grupka ludzi robi to, druga to, kto co lubi.

3. Jeszcze sprawa wydawania Moonlighta: to prywatny projekt Urunera więc z nim gadać na ten temat, że prywatny, dlatego się nie wtrącam. jezor

Myślę, że chyba wszystko. Dziękuję za uwagę i skończcie tą makabrę...

songoku napisał:

~Hatake co z ciebie za prezes grupy skoro pozwalasz na taki offtop w swoim temacie :/
A gdzie "polityka twardej reki"?

Mi to mówisz @_@... Sam nie wytrzymuję... A tez w szkole byłem, to i jak smile_big

Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-05-15 16:10:16)

#151 2007-05-15 16:09:36

Freeman
Użytkownik

Hatake napisał:

Najwazniejsze jest to, że suby powinny przechodzić przez korektorów, a nie przez pseudo-korektorów.

Niby czemu ma to być najważniejsze? Tłumacz odwala kichę, a dostają za to korektorzy? Zawsze myślałem, że to tłumacz jest najważniejszy, on odpowiada za całokształt, a korektorzy są od "wyłapywania literówek, które przeoczył Word" (z całym szacunkiem dla korektorów).

#152 2007-05-15 16:11:24

Hatake
Użytkownik

Freeman napisał:
Hatake napisał:

Najwazniejsze jest to, że suby powinny przechodzić przez korektorów, a nie przez pseudo-korektorów.

Niby czemu ma to być najważniejsze? Tłumacz odwala kichę, a dostają za to korektorzy? Zawsze myślałem, że to tłumacz jest najważniejszy, on odpowiada za całokształt, a korektorzy są od "wyłapywania literówek, które przeoczył Word" (z całym szacunkiem dla korektorów).

To też, Uruner akurat nie tłumaczy najgorzej, powiedziałbym, że dobrze, ale słabo u niego z polską gramatyką...[baka] Cóż poradzić. A że korektor takich ewidentnych błędów nie widzi, to żaden z niego korektor.

#153 2007-05-15 16:25:20

Freeman
Użytkownik

Hatake napisał:
Freeman napisał:
Hatake napisał:

To też, Uruner akurat nie tłumaczy najgorzej, powiedziałbym, że dobrze, ale słabo u niego z polską gramatyką...[baka] Cóż poradzić. A że korektor takich ewidentnych błędów nie widzi, to żaden z niego korektor.

Ja pisałem raczej w duchu ogólnym o tłumaczach i korektorach. Ale oczywiście zgadzam się, korektor też musi wiedzieć, co robi.

#154 2007-05-15 16:46:38

_KiRA
Użytkownik

Isao napisał:
Virus napisał:

... najpierw Death Note... wydali pare epków, upadli i cisza... ...bo z dublem DN tez mi dzialali na nerwy... A bo nie! Najlepiej ukraść pomysł komu innemu... po co mamy buszować i robić co innego (albo zaczac cos i upasc, vide D.Gray-man), skoro mozemy podp**rdolić...

Weź ty się może na przeproszeniem k^$&a zamknij dobra zaczynasz działać mi na nerwy... DN był projektem który zaczęło FDF, którego to byłem założycielem i zaczęty został dużo wcześniej niż może ci się to wydawać...
Zresztą masz jakąś wyłączność, że już nikt nie może zdublować projektu, który akurat już ty zacząłeś weź się jebnij najlepiej ze trzy razy w łeb i pomyśl drugi raz zanim coś znowu napiszesz...

Do FDF nic nigdy nie miałem (oprócz DN, ale można to pominąć), a za powyższe, zbyt hardcorowe słowa przepraszam:(. Spowodowane to prywatnymi sprawami itd. tłumaczyć się ni będę... a to że zbyt hardcorowo to zrobiłem to moj blad.

Isao napisał:

DGM padł z wiadomych powodów odszedłem z grupy odszedł Karasu grupa zakończyła swoją działalność z wiadomych przyczyn których akurat znać nie musisz i projekty zostały porzucone...

Tiaa... ale liczyłem na to, że skoro design jest zrobiony, to projekt będzie kontynuaowany, choćby w joinie z inną grupą.

Isao napisał:

...tyle w temacie DN i DGM robiła je zupełnie inna grupa więc skończ za przeroszeniem pie%&*lić trzy po trzy bo to już robi się naprawdę nudne...

Hai Hai, gomme...

Isao napisał:

Będziesz jeszcze jeździł po tej grupie już nie istniejącej to zapomnij już na pewno nie odpuszczę... bo k&*wica człowieka bierze jak czyta to co piszesz...
A siebie (w pewnym sensie czyt. wsio co dotyczy fdf) obrażać publicznie nie pozwolę...

Ach, nie będę jeździł już po FDF, za mój błąd przepraszam, troche za bardzo mnie poniosło. Nie mam zamiaru FDF obrażać bo do grupy, nic nie mam.

FAiM napisał:

jak nie wiesz to się nie odzywaj, bo z naszej strony (chodzi o SH, żeby nie było wątpliwości) było wszystko gotowe... zresztą jakim cudem Prot mógłby nawalić, skoro tylko koduje? a jak wiadomo (przynajmniej większość to wie), zanim się coś skoduje, to skrypty, które będą na stałe, muszą być gotowe...

a i proszę mi tu nie jechać po FDF... gdyż ja, tak samo jak Isao, nie dam nikomu pisać złego słowa o tej nieistniejącej grupie... bo jakby nie było, od niej się wszystko zaczęło (tj. hardsubing)...

Ad.1 Ta wiem, mój błąd, miałem napisać jeden post z przypuszczeniami, nie zarzutami, zbyt mocno mnie poniosło i wyszła kłótnia. Za sprawione problemy przepraszam Team SH i SLF.
Ad.2 Do FDM się już czepiał nie będę... bo oprócz DN nic nie miałem do niej... w końcu możecie robić co chcecie... oczkod Ale powiedz sam, nie lepiej zrobić coś, czego nie ma? oczkod

Hatake napisał:

1. Nie ukrywam, jak to zobaczylem to wpieniłem się i to ostro (chodzi o tą całą kłótnie i ten syf) i jako owy szef oświadczam: NIE BYŁO ŻADNEJ KŁÓTNI MIĘDZY S-H i SLF! A to, że człowiek lubi się podroczyć z inną osobą i to tak na podstawie żartu to inna sprawa!

Czyli to ja coś źle zrozumiałem? @_@ Hmm... hen...

Hatake napisał:

2. Sprawa kłótni: WTF?! Mnie tu nie ma, a tu taki cyrk. @_@ KiRA, stop it! Yamero! Nie przesadzaj! Bo tym razem przesadziłeś, stary, ja wiem, że ty lubisz denerwować ludzi i wykłócać się z nimi, ALE NIE TAK! Fakt faktem, młodszy od ciebie o 3 lata jestem, ale wiesz co? Powinieneś dostać od szefuncia niezły op****ol. Stary sprawa reputacji! Że piszesz takie rzeczy, a potem ludzie sobie myślą "SLF, aa to ten debil KiRA tam jest, bo boshe co za grupa" - a nie? Pewnie by tak bylo. Stary gość z ciebie, ale nie przesadzaj, proszę cię. I co tu ukrywać, nie zrozumialeś, że te "screeny" te "słowa" te "cholera wie co jeszcze" człowiek pisze NIE NA POWAŻNIE! Wiesz co to droczenie sie i jaka jest różnica między tym a prawdziwą kłótnią? Wiesz, wiesz... Więc się tego trzymaj.

Yes, boss;). Przechodze w tryb pieczętowania...  Pieczętowanie zakończone! Przed chwilą przecież dostałem ten "niezły op****ol";). Wiesz, teraz jest taki okres (matura, sprawy prywatne), że wszystko odbieram jak najbardziej poważne. Hai Hai, wakaru... omoidashite;).

[cytuj]3. Wyraz szacunku do S-H, przepraszamy za słowa KiRY i za dany "wkurw", nikt tego nie chciał (podenerwować troszkę zawsze fajnie xD ALE TROSZKĘ).

No ja też przepraszam za zainstaniełe problemy, źle zrozumiałem pewne rzeczy i wyszło jak wyszło...

Hatake napisał:

4. Koniec z rozterkami sercowymi Aka vs. SLF, oni nas nie dotyczą, nie obchodzą, my ich też i to by było na tyle. To nie sprawa SLF, że KiRA odszedł sam, czy wy go tam wywaliliście. Wy pewnie zresztą też.

Najlepiej to niech w ogóle się nie wcinają... bo to trochę zaczyna też wkurzać, jak votd napisał, ze przy każdej "większej rozmowie" pada hasło "Wyje*aliśmy Kirę".

No to jeszcze raz chciałbym przeprosić grupe SH i Isao za zaistniała sytuyację:). Co z tym zrobicie to już wasza sprawa, ale wiedzcie, ze każdy ma swoje chwile słabosci i wiele moze napisać pod wpływem implsu. Wrogów nie szukam, bo po co? Tym bardziej na polskiej scenie... to tyle.

Pozdrawiam:

KiRA

#155 2007-05-15 17:28:36

Arry
Użytkownik

Ja tu przepraszać nie będę, bo burdy nie robiłem, ale za to napiszę coś (mam nadzieję) konstruktywnego.
1.Moonlight Mile - Uruner czasem nie potrafi docenić niektórych ludzi w grupie. Mamy tutaj takie problemy, że czasem korektor coś poprawi (niekoniecznie dobrze) a tłumacz nie wie nic o tej zmianie i póxniej sie okazuje, że Ostatene wydanie ma kfiatki, których nie było przed korektą. Na to nic nie poradzę, ten problem musi isć do administracji (a znając administrację w naszym nadwiślańskim kraju może to chwile zająć).

2.Kira - Tutaj stanę po stronie SH (Piszę SH, ale mam na myśli też inne grupy fansuberskie i grupy ludzi), bo ten osobnik  w trybie "Argue about everything" mnie po prostu Irytuje. Niech sobie wydają w MKV, niech sobie wydają wszystkie projekty, które my wydajemy i niech nawet wydają w takich samych packach oraz o tej samej porze dnia czy nocy. Nasza grupa straci na tym tylko trochę ludzi, którzy to ściągają.

Więcej nie mam nic do dodania. Pozdrawiam.

90TLh

#156 2007-05-15 17:54:29

lb333
Użytkownik

Arry napisał:

1.Moonlight Mile - Uruner czasem nie potrafi docenić niektórych ludzi w grupie. Mamy tutaj takie problemy, że czasem korektor coś poprawi (niekoniecznie dobrze) a tłumacz nie wie nic o tej zmianie i póxniej sie okazuje, że Ostatene wydanie ma kfiatki, których nie było przed korektą. Na to nic nie poradzę, ten problem musi isć do administracji (a znając administrację w naszym nadwiślańskim kraju może to chwile zająć).

A to nie lepiej, żeby korekta wysyłała poprawki do autora, a ten poprawiłby, co uważa za stosowne (skoro korekcie, jak mówisz, nie można ufać)?

#157 2007-05-15 18:20:53

Arry
Użytkownik

Właśnie zauważyłem, że w SLF Korekta robi poprawki i nie informuje o nich Autora i nad tym najbardziej ubolewam.

90TLh

#158 2007-05-15 18:26:11

Freeman
Użytkownik

lb333 napisał:

A to nie lepiej, żeby korekta wysyłała poprawki do autora, a ten poprawiłby, co uważa za stosowne (skoro korekcie, jak mówisz, nie można ufać)?

To powinien być standard moim zdaniem. Raczej nie wyobrażam sobie sytuacji, że korektor zmienia coś w moich napisach bez mojej wiedzy (ofkorsowo oprócz literówek), już chociażby z takiego powodu, że może się akurat nie wstrzelić w mój tok rozumowania i zmieni coś, co napisałem w dany sposób świadomie, bo uzna, że mu to nie pasuje, czym jednocześnie zmieni kontekst, do którego nawiązuję później...

Co do Moonlight Mile: może ja nie powinienem tego pisać, bo też robię napisy do tego anime, ale powiedzmy, że robię korektę. Język polski faktycznie u waszego tłumacza kuleje (nie da się tego ukryć), ale co bardziej boli, zupełnie nie zastanawia się on nad tym, co pisze, tylko ślepo tłumaczy słowo w słowo (co już samo w sobie daje bardzo zły efekt) z angielskiego suba, który niestety nie jest pozbawiony błędów (nie jestem w stanie wychwycić wszystkich oczywiście, ale w warstwie nazwisk od razu chwilami widać, że w tekście angielskim coś nie gra - przykładowo w pierwszym epku są zamienione nazwiska postaci - w tekście polskim UrunerReda też. W epku drugim poprawne nazwisko "Kuramochi" zmienia się nagle na "Teramochi" - w tekście polskim też). Tak samo nieco dyskwalifikujący jest brak zastanowienia nad ciągiem przyczynowo skutkowym - w epku drugim w tekście UrunerReda pojawia się zdanie o kochance dwóch synów jednego z bohaterów, a jakiś czas później widzimy jednego z tych synów - na oko 5 lat... Oczywiście wynika to z błędnego tłumaczenia, w którym chodziło o kochanka nauczycielki tych jego synów (zapewne nauczycielki anglika) - ewentualnie kochankę nauczyciela. Proszę to potraktować jako dobre rady dla konkurencji smile

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-05-15 18:36:35)

#159 2007-05-15 18:26:37

Szual
Użytkownik

[cytuj=lb333]A to nie lepiej, żeby korekta wysyłała poprawki do autora, a ten poprawiłby, co uważa za stosowne (skoro korekcie, jak mówisz, nie można ufać)?[/quote]

Tu się zgodzę. Ja tak robiłem przy napisach do "N.H.K. ni Youkoso!" i jakoś tego nie żałuję. Poza tym, wspólnie z tłumaczem zawsze można wpaść na nawet lepsze wyjście niż osobno ( Co jest raczej oczywiste ).

P.S

Co tu się działo o.O?

Ostatnio edytowany przez Szual (2007-05-15 18:29:20)

#160 2007-05-15 19:06:06

Hatake
Użytkownik

Hm, to dziwne, bo mnie zawsze jakoś o co wątpliwszych zdaniach informują:-D Szual, Arry, po prostu powiedzcie, że chcecie taki rodzaj korekty, a nie inny i macie po problemie:)

Freeman - to samo też zauważyłem, że jest prawie wszystko tak jak w angielskim hardzie.

Stopka forum

© Animesub.info 2024