Nie jesteś zalogowany.
dzimbo napisał:W poniedziałek matematyka i wszystko na ten temat
Dokładnie. Przygotujmy się na totalny kataklizm
No niestety. Będzie ciężko.
Hej!!Chciałęm zapytać czy macie jakiś ciekawy sposób na naukę Historii do matury, bo mnie po prostu odrzuca od zwykłego czytania, jakoś po zakuwaniu do wosu i ustnego polaka nie mogęsię zebrać do kupy... Help..
Historia, ołówek i zakreślanie, Ja tak zawsze robilem wykreslalem to co jest zbędne i uczyłem sie waznych rzeczy. Mniej materiału:) Ma ma w poniedziałek, do boju!!!!!!!
Matura z matematyki (rozszerzona) niebyła aż tak trudna jak myślałem ... Teraz tylko czekać do 29 z nadzieja ze będzie te 30 % ^^
Ja dzisiaj jestem po ustnym polskim
18/20 punktów
%%% IMPREZA %%%
Matura z matematyki (rozszerzona) niebyła aż tak trudna jak myślałem
... Teraz tylko czekać do 29 z nadzieja ze będzie te 30 % ^^
Masz rację, spodziewałem się że poziom rozszerzony będzie trudniejszy... mam nadzieję że z 50 % będzie . Ogólnie to był trochę dziwny ten egazamin, niektóre zadania banalne (kąt ostry rąbu), a inne trudne. No ale nie jestem zbytnio zadowolony, chciałem lepiej napisać, niestety jak się okazało nie wystarczyło mi czasu by powtórzyć dogłębnie materiał z 3 lat. A tak to niektóre działy tylko poprzypominałem sobie wzory, i tak ogólnikowa raczej.
No i zepsułem zadnie z parametrem m (układ równań), jak sie okazało trzeba było użyć wyznaczników (W, Wx, Wy) to bym sobie umilił tylko rozwiązanie. Jednego tylko nie rozwiązałem (co nie znaczy, że te 10 zadań mam dobrze ), zadanie z wielomianem - darowałem sobie.
Teraz tylko do 29 czerwca poczekać na wyniki trza
Wielomian to coś z Bezu (czy jak to się pisze) trzeba było pokombinować. Tak poza tym... chyba poległem
Mam nadzieję, że fizyka (też rozszerzona) mi lepiej pójdzie
Matematyka podst. była banalna, gdyby tylko wydłużyli czas pisania o jakieś 30 min, to był zrobił wszystkie zadania ;/
A mój kumpel jest właśnie załamany po dzisiejszej podstawie. Stwierdził, że była tragiczna i z pewnością poległ.
"Skazany na zajebistość"
Wielomian to coś z Bezu (czy jak to się pisze) trzeba było pokombinować. Tak poza tym... chyba poległem
Z twierdzenia Bezu (czy jakoś tak..) sie nie dało, wierz mi
Wahahaha, z wielomianem zadania nie zrobiliście!!? Ja z matmy nigdy genialny nie byłem, ale to zadanko z wielomianem, to był czysty banał!
Wahahaha, z wielomianem zadania nie zrobiliście!!? Ja z matmy nigdy genialny nie byłem, ale to zadanko z wielomianem, to był czysty banał!
No właśnie, niby banał, ale należało wpaść na sposób i to zauważysz. Ale mówisz o podstawie czy rozszerzonym poziomie? Bo ja o rozszerzonym
A, to sorki, bo na podstawowym też było zadanko z wielomianami. Mój błąd, sorx ;*
niektóre zadania banalne (kąt ostry rąbu)
Tia, było banalne, tylko mi gdzieś w trakcie zniknął ten pierwiastek z 3 i mi wyszło 30 st. zamiast 60. Ogółem rozszerzenie było trudnawe. A na pewno trudniejsze od próbnej. Wtedy siedziałem tylko połowe czasu i wyszedłem, a teraz przez 3 godziny tkwiłem na sali a i tak nie zrobiłem półtora zadania. A to z parametrem to na pewno trza było zrobić z wyznaczników? Bo mi przez podtawianie jakoś wyszło.
Ostatnio edytowany przez neptun88 (2007-05-14 16:54:26)
A to z parametrem to na pewno trza było zrobić z wyznaczników? Bo mi przez podtawianie jakoś wyszło.
No niekoniecznie... ja też robiłem przez podstawienie. No ale z wyznacznikami przeciez było by prościej.
Btw. Zobaczcie sobie na odp na onecie... masakra (teraz to już nie mam takiej pewności co do tych 50 %... jak będzie 30% to cud)
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-05-14 17:29:01)
neptun88 napisał:No niekoniecznie... ja też robiłem przez podstawienie. No ale z wyznacznikami przeciez było by prościej.
Btw. Zobaczcie sobie na odp na onecie... masakra(teraz to już nie mam takiej pewności co do tych 50 %... jak będzie 30% to cud)
Teraz sprawdziłem odpowiedzi na cke i dobrze mam wyniki w tym zadaniu. Mam nadzieje że dostane pełną 7. Jeżeli nie powymyślają mi jakichś braków w rozwiązywaniu to widze, że będe miał coś koło 70%.
ja też po zobaczeniu odpowiedzi zmieniam zdanie ;|
Od kiedy, to niby "1-cos[kwadrat]x nie równa się sin[kwadrat]x?
ja podstawiłem z wzrosu jedynkowego sinus[kwadrat]x i okazuje się, że jest źle! ;|
heheheh ja wyszlem z sali ze byla tam atura banalna (rozszerzona) nie zrobilem 1,5 zad x] ogolnie to matematyki nigdy sie nei uczylem tylko to co nal lekcjach i minimum przed matura.... no i bylem z sibie zadowolony ze az tyle napsialem... ale teraz gdy zobacyzlem odpoweidzi okazuje sie ze bardzo dzuo rzeczy mam zle i zostanie mi chyba tylko 20% no ale ja majce pisalem tylko i wyklacznie dla pkt a to czy zdam czy nie to mi lata
liczy sie teraz tylko piatek i rozszerzona fizyka
ale nad nia za duzo czasu spedzilem by teraz polegnac ;D
~Maniack: mi za to właśnie te zadania za 3 lub 4 punkty zbyt dobrze nie poszły :/ i dlatego mam nadzieje na te 30 %
a mój kolega też narzekał na podstawę ... że podobno głupia była ... a mówiłem mu żeby pisał rozszerzenie ^^ bo w sumie kto widział żeby po mat-infie podstawę z maty pisać ^^ a u mnie w klasie były 4 takie osoby
Ja byłem na na mat-infie i zdaję historię i rozszerzony angielski.
Dziś mam natomiast polski ustny, a dopiero wczoraj w nocy zrobiłem pracę, na podstawie której będę mówił. Coś cienko się widzę.
"Skazany na zajebistość"