Nie jesteś zalogowany.
zachwile pewnie zniknie opcja Szukaj i ... Game Over
srodki zapobiegawcze tak zwane ^^ damy rade... od czego jest forum
:(:( a dziś myslalem ze lukne sobie bleacha 126 i DN 31:(:(
Wolicie poczekać tydzień, dwa czy czekać do końca życia jak przymkną serwis za podludzanie do piractwa? Najwyżej ANSI będzie po otwarciu przeżywał oblężenie przez userków i tych ściągających i tych ładujących napisy.
P.S takie aNSI odchudzone bez kolumny "ostatnio dodane" milej wygląda
Ostatnio edytowany przez Sobol15x (2007-05-17 20:07:00)
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
Na szczęście nam zamknięcie w kiciu nie grozi, bo większość anime, do których napisy znajdują się na ANSI nie są u nas licencjonowane, więc jak policja zobaczy takie cuś jak "Chevalier D'Eon" czy inne serie to pomyśli sobie pewnie, że sami je sobie zrobiliśmy albo wymyśliliśmy :x.
"Opcja ściągania napisów jest tymczasowo niedostępna" :| kiedy mnie do air summert special potrzebne
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Ok a teraz rzuce wam troche swiatla na ta sprawe zamkniecia, bo z tego co przyczytalem to w wiekszosci wiadomości wywnioskowałem, ze policja specjalnie naglosnila ta sprawe. Zapewne chca sobie podniesc statystyki i zeby ludzie nagle powiedzieli "o policja pracuje" itp.
Oto co w e-mailu dla Dziennika Internautów napisał Krzysztof Czerepak, administrator serwisu Napisy.org.
[cytuj]Owszem, wczoraj miały miejsce naloty na kilka osób. Osobiście wiem o 6 osobach (nie o 9 jak napisano), dwójka administratorów, trójka moderatorów oraz jedna tłumaczka, ciężko mi powiedzieć czy było więcej nalotów.
Wszystkie naloty miały miejsce o 6 rano. Nie wiemy skąd wytypowali osoby do nalotu, dane osobowe żadnego użytkownika nie są dostępne publicznie.
Pan Urbański (rzecznik policji - red.) do informacji podał tak naprawdę kilka kłamstw, które pewnie mają ukazać jaką to "brawurową" akcję przeprowadzono.
(...)
Co do przyszłości serwisu, to ciężko mi na daną chwilę cokolwiek powiedzieć, ponieważ nie mogłem się jeszcze skontaktować z kolegą, któremu zabrano telefon (widocznie policja i na nim zamierza coś znaleźć )
Osobiście chciałbym usłyszeć opinię prawnika co do tego zajścia i zwrócić uwagę wielu osób, że duża ilość amatorskich tłumaczeń ukazuje się prędzej, niż te "profesjonalne" (które często są dużo gorsze od naszych). Niech też Ci "profesjonalni" tłumacze się przyznają do tego, że wykorzystują amatorską pracę innych (czego nikt nie nazywa łamaniem prawa).
Poza tym tłumacze nie zarabiali na swoich pracach.[/quote]
Nastepnie w odpowiedzi na to, ze funkcjonariusze policji podobno zabezpieczyli komputery stacjonarne i laptopy z nielegalnym oprogramowaniem oraz okolo 2000 płyt z pirackimi filmami w następnym e-mailu napisał:
[cytuj]Nie wiem skąd macie informacje o 2000 płyt - zakładam, że to kolejne kłamstwo policji.
U dwójki zatrzymanych administratorów były laptopy z całkowicie legalnym oprogramowaniem, w tym u koleżanki laptop firmowy.[/quote]
uwazam to za dobry krok"lepiec dmuchac na zimne" poczekamy pewien czas i zobaczymy jak sie sytuacja wyjasni
Z całym szacunkiem Befemost, ale wklejałem to info o 2000 płytach. Niestety nie każdemu chce się wertować całego tematu.
A co z liczbą pobrań danych napisów?
Ostatnio edytowany przez Szual (2007-05-17 20:13:13)
już ktoś podawał linka do strony gdzie to było ;P
OMG do czego to dochodzi... przecież Ansi nikt nie podkapował, a tu już wszyscy strachają się ze servis zamkną... wyluzujcie...
przepraszam ale kiedy zdazylem przyczytac juz do 6-8 strony tematu to ludzie zdazyli napisac kilka innych kiedy pisalem >< . Wiec nie rzucac miesem we mnie bo nie moja wina, ze spamujecie tak szybko
Sorry za offtopa, ale 336 użytkowników na ANSI jeszcze w życiu na raz nie widziałem ;p
Podobno w nowej serii W-11 ma być odcinek o tym, jak ścigają złego do szpiku kości fansubera.
z kazdym odświeżeniem przybywa 3 o_O pierwszy raz jestem tu tak długo ale też tylu nie widziałem xd
ps: przydał by sie jakiś shoutbox ;P
Ostatnio edytowany przez krzmig (2007-05-17 20:20:18)
jednoczmy sie!!!!
Ludzie spokojnie ja tu nie nadążam czytać Haha nie no ciężkie jest życie otaku a chciałam sobie dzisiaj na spokojnie obejrzeć już z polskimi napiskami Death Note a no i cosik tak łyso na tej głównej stronce...nie umie się przyzwyczaić a co do tej całej sprawy to brak słów...ale cóż zrobić poczekamy zobaczymy
teraz dac tylko jakas platna reklame na strone glowna i pieniazki same leca ^^
Ostatnio edytowany przez marcuss (2007-05-17 20:22:34)
Ja bym zamknął ten temat w pizdu, bo nic innego się nie dzieje jak ciągłe powtarzanie tego samego, tylko w innej bądz podobnej formie... zataczamy koło...
Z jednej strony policja wywolala "panike" a z drugiej strony patrzac teraz na tak duza frekwencje na ansi robi reklame wiec moze i bedzie z tego jakis plus
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/