Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Cześć,
chciałem się spytać czy można, a jeżeli TAK to jak można wgrać napisy polskie do odcinka (tak na stałe) ??? Odp.
jesli juz chcesz wiedziec oczywiscie da sie. ja osobiscie znam dwa sposoby. pierwszy badzo dBugi proces moge ci go opisac tutaj ale drugi to juz pisz do mnie na GG 5994534. a wiec pierwszy. jesli masz Windows XP to powinienes miec standardowo w komputerze wgrany program Windows Movie Maker 1 ale radzilbym zaktualizowac go do wersji 2. w wersji dwa jest opcja wstaw napisy i jest bardzo prosta w obsludze ale muszisz wrzucac kazda linijke z osobna i troche ci czasu zejdzie. a drugi sposob to na gg sie mnie zapytaj bo tu mi sie nie chce pisac. powiem ci tylko ze potrzeba ci 3 programów, odcinka i napisów. a wiec pisz
hatake15
http://www.divx.howto.pl/modules.php?na … amp;pid=27
EDIT: Ludziska. www.google.pl Naprawdę nie gryzie!
Wyszukiwarka na forum tez nie
Z tego co pamietam to kiedys tu byl poruszany ten temat.
Święte słowa. Mały przykładzik:
Trzymaj mniem bom nie wytrzymiem
A tak już serio, to myślałem, że szukanie nie jest aż tak trudne.
Dzięki chłopaki, że odpisaliście, bo nie wiem jakja bym mu odpisał
Lubię pomagac ludziom, ale nie przepadam pisać n-ty raz tego samego.
Wygrzebałem ten temat, bo potrzebuję pomocy w tym samym.
Mam film skodowany do formatu x264 i napisy w SSA. Co teraz? Jak je ładnie ze sobą połączyć. Oczywiscie zaznaczam, że napisy zostały zrobione właśnie pod kątem tego filmu.
Co do
[cytuj]Święte słowa. Mały przykładzik:
http://www.animesub.info/forum/watek.ph … T=515&RW=1[/quote]
to ten temat nie daje żadnej odpowiedzi. Nie wierzysz? Sprawdź
A jeśli chodzi o ta kwestię:
[cytuj]http://www.divx.howto.pl/modules.php?na … age&pid=27[/quote]
to jest nieaktualne, bo serwe im się zmienił.
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, to byłbym wdzieczny, nawet jeśłi ktoś za chwilę wyskoczy z tekstem, że szukanie w google nie boli, to ja odpowiadam, że tu szuka się szybciej
To żaden problem.Używasz VDM i filtra VSFilter.dll którym wczytujesz napisy i potem rekompresujesz i gotowe.
Może nie powiedziałem tego zbyt jasno. Nie chodzi o zwykłe wczytanie pliku tekstowego, lecz wklejenie go na stałe.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2006-10-02 09:03:34)
Powiedziałem ci co zrobić.
Jak vdm nie wczyta danego filmu to musisz użyć avisynth.
Ech, a ja nadal niekumaty. VirtualDubMode wczyta bez problemu te napisy, będą one wklejone, ale mi chodzi o takie ich "dorzucenie", którego nie da się wyrzucić, tak jak w hardku, bo wystarczy dany plik tekstowy przekopiować gdzie indziej i VDM już mi nie będzie ich wczytywał. Chyba, że ja poprostu jestem głupi i nienauczalny , jeśli tak, to przepraszam.
chodzi mi o program działający na zasadzie avisuba, z którym ciągle mam problemy, dlatego szukam innego i lepszego.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2006-10-02 09:21:51)
Ja cały czas mówię o wczytaniu na stałe czyli zrobieniu hardsuba.
Ĺťeby powstał hardsub to trzeba przekompresować film z wczytanymi napisami.
Później te napisy możesz usunąć a i tak będą w filmie.
No widzis zjak ze mnie . Teraz dotarło. Dzięki za poświecenie.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2006-10-02 09:27:20)
Strony 1