Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Jestem już po 7 epizodzie tegoż anime i powiem że jest na czym zawiesic oko:) Ostatnio brakowało mi anime które mogłabym spokojnie zaliczyc do grona moich nowych ulubieńców...
Kiedy mam wolną chwilę lubię się zrelaksowac przy czymś romantycznym i teraz właśnie nowym towarzyszem stało się dla mnie to anime...
Jest to na pewno bardzo smakowity kąsek dla pań ale i panowie też znajdą coś dla siebie:)..
Piosenka w openingu ,,You raise me up ,, w wykonaniu Japońskiej wokalistki bardzo ładnie zlewa się z nastrojem anime i jego tematem przewodnim...Kreska jest bardzo ładna, ogólnie oprawa graficzna bardzo mnie urzekła, postaci mają delikatne rysy a tło całej historii przybliża nam XVI wieczną Anglię..
Jeżeli zaś chodzi o historię to odbiega ona znacznie od pierwowzoru Szekspirowskiej sztuki co nie oznacza że anime na tym w jakiś sposób traci...
Gorąco Polecam:D
No ja jestem na 9 odc. i powiem, że jest to bardzo fajne anime. Chociaż od op wole ed:D Historia też wydaje się ładna. Zastanawiam się tylko nad zakończeniem. Mam nadzieje, że będzie tragiczne ale żeby nie było jak w oryginale Szekspira. Nienawidzę tej książki(boże czy romeo nie mógł se znaleźć innej, albo poczekać z zabiciem się....idiota:D)
Także polecam ten tytuł:)
Ostatnio edytowany przez blackhayate (2007-06-02 16:10:21)
Właśnie zakończenie jest fantastyczne.
Juleńka zażyła barbital (inaczej weronal) - taki fajny lek nasenny.
to ile to ma w końcu mieć odcinków?
Ja widziałem tylko pierwszy i to RAW jak tylko pojawił sie w sieci. Ale już po tym kreska i animacja bardzo mi się spodobała. świetnie, że historia także raczej tylko z tytułu przypomina dzieło Szekspira. Nie będę spoilerował dopóki nie pojawi się stosowny tag.
Polecam wszystkim tak OP jak i ED - to naprawdę coś.
co do OP'a sie nie zgodze za wolny co do Endingu za szybki(ale ok fajny) xD mogli na odwrot zrobic to by fajnie bylo XD a co do anime ... hmmm nyoo zaciekawilo mnie napewno duzo sie dzieje aczkolwiek nie wiedzialem ze az tak zmienia historie :] nyo ale fajne anime i polecam ;] moj klimat XD
Ed mi się bardzo podoba, zamo zaś anime na ten fajny klimat.
O ile sztuka i książka mi się nie podobały (a widziałem/czytałem) tak bardzo, to anime wywarło na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Bardzo ładna nieprzesłodzona kreska oraz świetne tła to imho kolejny atut tego tytułu.
Hmmm właśnie patrząc na to iż odbiega ono od pierwowzoru zastanawiam się czy pomysłodawcy pokuszą się o tragiczne zakończenie czy jednak zmienią nieco bieg historii hmmm....
Co do Opa to mi się podoba ze względu na to że mam sentyment do ,,You raise me up" a END jak najbardziej
Pozdr
Ja obejrzałam trzy pierwsze odcinki i wydało mi się strasznie infantylne. Ze względu na niewielką ilość czasu, który pozostaje mi na przyjemności R&J rzuciłam w kąt... Może kiedyś odkurzę i powrócę do serii.
W połowie serii akcja (o ile tak można to nazwać) strasznie siada jak dla mnie. I na dodatek umai tłumaczyło to z mnóstwem zwrotów w staro-angielszczyźnie :} I z deczka trudne anime do tłumaczenia...
a może ktoś wie gdzie można ściągnąć to anime w wersji RAW' z Directdownload bo już większość torentów z RAWami umarła ??
cuż to zależy od gustów mi osobiśćie podobało się średnio
No mi się w miarę podobało. Co prawda historia jest trochę inna, ale to dobrze, bo tragedię Szekspira już dawno czytałem. Na razie widziałem 8 epków, bo do tylu miałem dostęp. Jak znajdę to na pewno dokończę.
Dla mnie seria ok, zawsze to inne spojrzenia na temat "odwiecznej miłości".
Strony 1