Nie jesteś zalogowany.
Panowie mam trtoche glupie pytanie aczkolwiek chcem znac odpowiedz.
czym sie rozni seria 13 ep od OVA. ?? jak wlacyzlem OVA 1 zaczyna sie i watki sa takei same jak w serii. w RoLW nie bylo czegos taiego w OVA (nomoze dopeiro pod kniec:) )
~Djibril przeczytaj ostatnią wypowiedz ~AceMana
Tlko ciekawe, że do tej pory to co jest w OAV było w normalnej serii też. Nie twierdzę, że Hellsing OAV nie jest ekranizacją mangi, tylko mówię, iż wątek jest ten sam (czytanie ze zrozumieniem się kłania ~m_jay)
sam najpierw pomysl co piszesz. watek jest zupelnie inny, aczkolwiek niektore sceny z normalnej serii sie w nim przewijaja. poza tym nawet jak sie przewijaja to nie sa zupelnie takie same. roznia sie wieloma szczegolami i wieloma scenami dlatego pomysl co piszesz i za co upominasz innych.
mnie sie bardziej podobala seria TV tj twierdze ze oryginalna manga jest gorsza od seri TV. OVA jest jakas taka nijaka, jakby brakowalo w niej takiego klimatu... tym razem twór przerósł mistrza
Pierwsze odc. serii TV były podobne bo początkowo wzięli odc. z mangi(nie do końca odwzorowano) no i jak zaczeli robić anime to nie czekali na mangę która to nawet w Japonii jeszcze się nie zakończyła.
A jak dla mnie seria TV wydała się biedna. A manga wymiata pod każdym względem. W sumie mogli by dołożyć tu coś z Crossfirea(czy jak to się tam zwało i tu nie chodzi o ostatni odc. seri TV ). Poczekajcie następne odc. będą bardzo ciekawe, a 5 ovaka to już w ogóle kosmos będzie.
Ostatnio edytowany przez blackhayate (2007-06-09 11:31:03)
kazdy moze miec swoje zdanie i wątpie czy jest sens o tym rozmawiac bo dla mnie i dla innych osob Seria TV jest o niebo lepsza od mangi. A dla reszty jest na odwrot. To jest sprawa indywidualna chyba lepiej o tym nie dyskutowac bo jeszcze klotnia sie zrobi.
5 ovaka to już w ogóle kosmos będzie.
Według 7 czy 8 OVka będzie lepsza, chociaż walka z Rip też wymiata
Juz czaje obejzalem OVA 1 i 2 ikumam poprostu niektore watki sa pominiete z serii a niektore bardziej rozbudowane . i mozenitkore scenki sei troceh roznia miejscem akcjiale ogolnei biega o to samu. aha
mam 2 pytanie ile jest OVA HELLSING ??
na razie 3 bo jeszcze chyba ja robią ;p
Pozdrawiam Zmora
w sumie duzo bardziej podobal mi sie poczatek serii niz poczatek w OVA chodzi mi o moment gdzie Alucard rozmawia z Victoria ich dialog w Seri jest jakis taki lepszy troche niz w ovce . (Chodzi o zajscie gdzie Alucard musi postrzlic Victorie.)
zgadzam sie z tym. Chociaz w OVA Victoria fajniejsze jazdy ma jak walczy :]
Ziomek tu mnasz 100 % racji jazdy Wictori sa masakryczne w Ovce jak tam wpada w tlum ghuli hehe to normlanie cos pieknego. Fajne jest jeszcze to ze dopeiro wtedy jej sie oczy zmieniaja .
mam 2 pytanka:
1. Ile jest w chwili obecnej tych OVA (obejrzałem pierwszy i się ośliniłem na następne)
2. Z kąd to moge zassać (FTP i nie błagam nie MegaUpload), bo na anime eden jest tylko do 3ep OVA
Z góry thx !
Cztery posty wyżej jest napisane....
na razie 3 bo jeszcze chyba ja robią ;p
Pozdrawiam Zmora
i na anime-eden masz wszystkie
Ostatnio edytowany przez Dinveth (2007-06-09 22:04:07)
ok THX, więc po obejżeniu pierwszego OVA jestem pod wrażeniem a ten momenty śmieszna, są naprawde śmieszne i wersja OVA jest mililion (10^6000) lepsza od wersji TV
ok THX, więc po obejżeniu pierwszego OVA jestem pod wrażeniem a ten momenty śmieszna, są naprawde śmieszne i wersja OVA jest mililion (10^6000) lepsza od wersji TV
Jest lepsza ale bez przesady ^^
dwójka to akurat to co w serii najbardziej mi się podobało czyli dwaj bracia valentine
a w trojce jeśli mnie pamięć nie myli to alucard gra w karty z pewnym panem
ja sie zastanawiam jak to dalej z nazistami będzie
No właśnie już ovy dalej będą się opierały na tych nazistach. To w sumie główny wątek w mandze jest. ;]
Dla tych, co nie czytali mangi. Poważnie powinniście przeczytać:) Seria TV nie ma wiele z mangą wspólnego, a zatem i z OVA, jakoże to drugie powstaje jako odzwierciedlenie mangi. Seria opierała się tylko i wyłącznie na dwóch pierwszych tomach. Co więcej, seria składająca się z 13 epizodów, realizuje zamierzenia mangi tylko do 6 odcinka. No w sumie również fragment siódmego, jeśli weźmiemy pod uwagę spotkanie w galerii. Pozostałe odcinki to jakby nie patrzeć fantazja reżyserska.
OVA ma w sumie być realizowana w sposób 1tom=1ep. Oczywiście możemy się spodziewać paru wyjątków, jak to ma miejsce z OVA3, gdzie pokazana jest walka z Tubalcainem w całości, podczas gdy w mandze toczy się również w tomie4.
Co do "śmiesznych akcji", to są one według mnie wspaniałym urozmaiceniem, aczkolwiek im dalej, tym mniej ich będzie. Fabuła się zagęszcza i robi się znacznie mroczniej.
Osobiście uwielbiam serię TV, aczkolwiek czytając mangę na bieżąco i wciągając się w nią bez ratunku, mam powody, by uważać, że OVA (o ile nie pokpią sprawy) okaże się być lepsze. Oczywiście, jeśli ktoś nie czytał mangi, może mieć odmienne zdanie.
I ostatnia sprawa. Jeśli ktoś czytał mangę i chce mieć dostęp do najnowszych rozdziałów, to są one zamieszczane na bieżąco wprost z KingsOfOurs tutaj:
Jeśli ktoś nie czytał, to może zacząć od początku. Wszystkie tomy są na tej stronce. Fakt faktem w wersji angielskiej, ale muszę przyznać, że tłumaczenie jest wyborne, jak przystało na grupę Max7:)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262