Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam Wszystkich zgromadzonych tu fanów a&m
Chciałem ogłosić nabór na nową stronę poświęconą A&M
Od razu chcę odpowiedzieć na głupie pytania
Stronka będzie o tematyce A&M jednak będzie to inaczej niż wszyscy sobie wyobrażają żadnych recenzji bo od tego to macie tanuki itd. będzie tworzona kategoria w menu np. Neon Genesis Evangelion i po wejściu w nią widoczne będą działy na temat tej serii :] itd. itd.
Poszukuję redków do anime raczej krótkich ok. 20-30odc i mało znanych na polskich scenie, tzw. "perełek" ^__^ np. Lain itd.
Aby wypromować mało znane serie ^__^ jednak nie zabraknie też tasiemców takich jak: SK, Bleach, Naruto...
Po prostu serwis ten z założenia ma zgromadzić fanów z całej polski, aby mogli wymienić swoje zdania na temat anime oraz mangi ^__^
A sry... rozgadałem się i nie podałem nawet nazwy stronki :]
Anime Community myślę że to dobrze pasuje do takiej strony
Aktualnie wszystko jest już gotowe... potrzebujemy tylko pomysłowych i pracowitych redaktorów...
Pozdrawiam ^,^
PS. Zgłoszenia proszę dawać tutaj lub też przesyłać na maila: night23@o2.pl
To teraz powiedz jeszcze:
- Na jakim serwerze będzie stronka (płatny, darmowy),
- Jaka domena (to akurat z ciekawości, a chodzi m i oto czy pl, info czy jaka?),
- Co już masz zrobione?
To, jak ma ona wyglądać chyba zaczaiłem xD
Ostatnio edytowany przez MisQL (2007-05-29 15:35:53)
Aktualnie zrobiona jest:
-Grafika
-CMS (właściwie to mamy na ziomesie jednak troche musiałem go dostosować)
-CSS (wszystkie komendy już działają)
-Kategoria Naruto (tutaj mamy już około 10 dość rozbudowanych działów informacyjnych ^__^)
-Dział Free (można powiedzieć że jest zrobiony jednak cały czas są dodawane nowe rzeczy)
-Wszystkie zdjęcia itd. zostały porobione
-Podstawowe działy takie jak konkursy itd. zostały stworzone
-Mamy redaktorów do:
1. Naruto,
2. Bleach,
3. Slayers (nie do końca pewne)
4. Elfen Lied (nie do końca pewne)
5. Saint Seiya
6. BECK
7. FMA
8. NGE
Jednak przy starcie nie będzie tylu tytułów ponieważ niektórzy redkowie chcą zajmować się 2-3 anime i nie dadzą rady zrobić wszystkiego od razu
-Stronka posiada już forum które ruszyło wczoraj i dość dobrze się rozwija ponieważ mamy napisane od wczorajeszego wieczorka ok. 300 postów ^__^
Serwer webd.pl jednak nie zwykłe mini tylko planuję kupić pakiet medium bądź też extra
A domenka puki co glt.pl, jeśli serwis będzie się podobał chcę wykupić .pl
Ale stronka nie ruszyła jeszcze... właśnie o to chodzi... tak wogóle już wiem że na pewno będe miał redka do EL nawet już mam 3 czy 4 arty do jego kategorii
forum.acommunity.glt.pl
tylko teraz nie chce działac bo glt ma jakieś problemy :/
domena niedługo będzie .info albo .pl. Ps jestem współtwórcą tej strony .
http://www.acommunity.glt.pl
Stronka ruszyła i chciałem zaprosić wszystkich serdecznie (^^,) może teraz ktoś się skusi i będzie ubiegał się o posadę w redakcji ^__^
W każdy razie zapraszam wszystkich!
DOPRACUJCIE TA STRONE, edytowalem juz swojego posta okolo 5 razy zeby wypisac kolejne niedociagniecia.
1: Anime Comunity a layout jest w 95% z Bleach'a
2: Panel logowania nazywa sie "Przyjaciele serwisu" :]
3: Jestescie bardzo tajemniczy tylko 1 osoba na 7 podala swoj nr gg
4: Co ma dzial "Punkty" do "Fanartow"?
5: musicie popracowac nad poprawnoscia waszych tekstow:
średniowiecznej anglii
Każda z owych Bogów Śmierci
Poza tym to nawet calkiem niezly pomysl. Ciekawe co uda wam sie osiagnac, bo jak na razie z tego co widze to macie SAME znane i dosc popularne tytuly Wiec czekam na te PERELKI.
HEHHEHHE jeszcze jedno udalo mi sie znalezc:
Dostajesz bana oraz dbamy o to, aby spora ilość osób dowiedziała się co zrobiłeś i w jaki sposób tworzysz swój lamerski serwis, a co za tym idzie tracisz szacunek w oczach internautów oraz fanów Naruto, a nawet ogólnie w oczach fanów anime & manga.
Widze ze ciezko bedzie wam sie MENTALNIE przestawic na promowanie
[cytuj]anime raczej krótkich ok. 20-30odc i mało znanych na polskich scenie[/quote]
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2007-06-09 13:41:33)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Ale w Polsce z tego co zauważyłem nie ma zbyt wielu serwisów o Bleachu, Death Note, Samurai Champloo ^__^
Co do tekstów to myślę że z czasem zamieszczane działy będą stały na coraz to wyższym poziomie bo w końcu trening czyni mistrza (^^,)
A i lay... hehe... wiem wiem ale kiedy go tworzyłem to tak jakoś chciałem żeby wszystko do siebie pasowało i w rezultacie wyszło takie bleach'owate cuś
lol a jak zachęcić ludzi do dawania swoich prac?
A co do gg to jest sprawa osobista xP ktoś chce dać to niech daje ja wolę dać maila... Bo kilka razy dawałem publicznie gg no i się nieźle przejechałem przez to xP
Ostatnio edytowany przez Najt (2007-06-09 13:47:30)
Ciekawy projekt. Jedyne rzeczy, które w mojej ocenie mogłyby być lepsze to design górnej części lay'a (linki u banner) i forum, gustuje w ipb, ponieważ jest miłe w użyciu, posiada wiele ciekawych rzeczy i jest podatne na wiele modyfikacji.
Wygląda nieźle, ale przede wszystkim przydałby się wam korektor do tekstów Gdybym miała więcej czasu, to może sama zgłosiłabym się na redka
Nie chcę się czepiać. Ale jako Polak "Nie chcem, alem muszem." (Cytując Wielkiego Polaka Analfabetę). Kochani, jak podajecie tutaj linka to róbcie to z głową. Przecież jest taka przyjemna i miła funkcja służąca do tego http://www.acommunity.glt.pl
Iiii pierwsze wrażenie:
O Matko! O Boże! Ależ to się ładuje!!! Odchudźcie to, bo na nowe łącze nie wyrobię. Ot, pierwsze wrażenie. O kolejnym później
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2007-06-25 07:14:00)
Nom, to samo wrazenie odniosłam, ale tej grafiki, zanim sie załadowała, to ja myslałam, ze mi sie strona sypneła pod Mozilla. Poza tym wczesniej było ponoc logo z Bleachem, a teraz ja widze tylko WR, na dodatek ten kadr, gdzie jeden pojedyczny wilczek na openingu sobie stoi dodany na tle ksiezyca... Nieobyty z seria WR w zyciu tego kadru nie skojarzy z manga i anime. Pomijając, ze znów jest monotematyczne... Ale za zapał macie 10+
1. "Lamerzy" to tytuł alternatywny dla działu "Autorzy", tak? Ach, jednak nad nim jest "Redakcja"...
To pewnie tam będzie spis użytkowników?
A na poważnie... Po co portalowi jakaś czarna lista?
2. "Punkty"?
3. "Tak więć" i wiele innych błędów.
4.[cytuj] Celem założenia tej strony było nic innego jak zgromadzenie jak największej rzeszy polskich fanów Anime oraz Mangi, w jednym miejscu aby bez krępacji mogli wymieniać miedzy sobą poglądy na temat różnego rodzaju serii...[/quote]
Od czego jest ANSI?
1. Lay bardzo fajny, spójny kolorystycznie, tylko że strasznie ciężki
2. Serwis zapowiada się spoko fajnie
3. Zainwestujcie w domenę .pl
Lay bardzo podobny do tego www.one-piece.pl ładny ale już oklepany...
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Layout (a raczej "waga" całej strony) cierpi na tą samą przypadłość co np. DB Dreams - jest tak ciężki, że Firefox muli przy przewijaniu (wiecie, że do budowy strony nie używa się tabelek [o slice'owaniu Photoshopem w ogóle nie wspomnę], tylko div'ów?). Poza tym, layout całkiem przyjemny (tylko dlaczego Itachi jako emblemat przy Naruto?), ale używanie twardych spacji przy Quick Menu nie jest dobrym pomysłem. Co ciekawsze, twarde spacje używane są także jako marginesy przy działach - style="margin-left: 5px;" Nie używałbym także Stat4u, gdyż to tylko wydłużanie czasu wczytywania strony (istnieje wiele alternatywnych, czasem o wiele bardziej rozbudowanych systemów statystyk, które można instalować na własnym serwerze i wszystko ogranicza się do wykonania jednego skryptu PHP z localhosta zamiast zewnętrznego javascriptu). Tam, gdzie podajecie podstawowe informacje o danym tytule, przydałby się margines (powiedzmy te 5px). I jeszcze jedno - tekstów o Naruto widzę ponad 10, a nie 2 ;] Stronka zapowiada się bardzo ciekawie i nie pozostaje mi życzyć nic innego, jak tylko dynamicznego rozwoju!
Mi się stronka bardzo podoba lay też jest całkiem fajny
Strony 1