Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam.
Na wstępie napiszę, że jestem żałosnym żółtodziobem, więc proszę o wyrozumiałośc ^^'. Przyznam szczerze, że to dla mnie czarna magia, wybaczcie. Nie bardzo nawet wiem, jak swój problem prawidłowo sformułowac...Ehm, otóź - napisy mi się nie chcą wyświetlac. Nie chcą, no ^^'. Niby wszystko w porządku- kuro-hana, odcinek 23, Death Note, bestplayer, tak jak zwykle. Byc powinny, ale ich tam nie ma . Bardzo żałośnie brzmi, prawda? A moje uzależnienie daje o sobie znaaac. Że też muszę byc taką głupią, beznadziejną, niezaradną...Ech.
(Ze złości nażarłam się kopiko.)
Czy po takich niezdarnych informacjach da się wywnioskowac, co robię nie tak, co jest nie tak? ^^'
Kłaniam się nisko, do stóp padam z pokorą i o wybaczenie błagam!
a w innych odtwarzaczach próbowałeś??
podaj więcej informacji
czy napisy są w tym samym formacie? Czy nic w opcjach BestPlayer'a się nie zmieniło?
ale naprawdę wyprobuj SE
Może napisy są w ASS, więc dlatego nie możesz ich włączyć. Sprawdź to i przerzuć się na coś lepszego niż bestplayer. Osobiście radziłbym na mpc, zamiast SE, którego zaproponował Kisiel:]
Może napisy są w ASS, więc dlatego nie możesz ich włączyć. Sprawdź to i przerzuć się na coś lepszego niż bestplayer. Osobiście radziłbym na mpc, zamiast SE, którego zaproponował Kisiel:]
lol
osobiście to ja bym zaproponował mplayer [nakładka SMPlayer] ale najprostszy i chyba najpodobniejszy do BestPlayera jest SE. Lepiej taki dać początkującemu/początkującej(?)
Jeśli uważasz, że ktoś jest początkujący, to pewnie, ale czy aby na pewno wiesz, że jest początkującym?:P To, że ktoś używa BS, nie oznacza, że nie poradzi sobie z czymś lepszym niż SE:] Więcej wiary w ludzkie możliwości;] Dlatego niech najpierw spróbuje mp, a jak sobie nie poradzi, to niech ściąga SE.
Jeśli uważasz, że ktoś jest początkujący, to pewnie, ale czy aby na pewno wiesz, że jest początkującym?:P
Witam.
Na wstępie napiszę, że jestem żałosnym żółtodziobem
To, że ktoś używa BS, nie oznacza, że nie poradzi sobie z czymś lepszym niż SE:] Więcej wiary w ludzkie możliwości;] Dlatego niech najpierw spróbuje mp, a jak sobie nie poradzi, to niech ściąga SE.
Tyle, że SE obsługuje też sporo rodzajów napisów i jeśli niektóre nie w pełnie [srt,ssa,ass] to i tak jakoś je wyświetli nawet bez konfiguracji.
MPC potrzebuje jednak trochę ustawień by wyświetlić napisy i jest bardziej zasobożerny.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-11 01:45:07)
Mój błąd;] Jednak wciąż obstaję przy tym, żeby spróbować najpierw mpc;]
O ile pamietam, to DeathNote 34 (nie te od Nevara) miały dużo błędów składni, dlatego mogą Ci sie nei wyświetlać.
Pomóc może też konwersja na SRT
Zainstalowac directvobsub i wszystkie napisy na wszystkich playerach beda dzialac.
Nie napisalas czy napisy sa w tym samym pliku, czy tez w osobnym. Jesli w osobnym i sa to napisy, ktore rozpoznaje (jesli to BESTplayer v. 1.0, to czyta tylko mdvd i tmp mpl2), to moze zapomnialas im zmienic nazwy na taka sama, jak nazwa pliku wideo
EDIT
O ile pamietam, to DeathNote 34 (nie te od Nevara) miały dużo błędów składni, dlatego mogą Ci sie nei wyświetlać.
Pomóc może też konwersja na SRT
Jesli to wersja playera, o ktorej wspomnialem, to SRT nie czyta :]
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-06-11 02:39:14)
Jeśli jest obraz i dźwięk to SubEdit(z kodekami<-lecz jeśli wszystko oprócz napisów działa nie polecam wersji z kodekami)
/jeśli nie to Mplayer.
W SubEdicie napisy wył/wł literką "N" na klawiaturze, a przeźroczyste tło literką "M".
W Mplayerze (GUI) napisy wł. prawym przyciskiem myszy na okrągłe menu na panelu kontrolnym "Open subtitle".
SubEdit otworzy napisy i wyświetli je, nawet jeśli mają błędy w składni.
btw. Pozatym nastepnym razem nie musisz pisać na połowe strony jak ty żałosny jesteś xD.
Kazdy ma problemy, a my jesteśmy po to aby pomóc ^^.
Choć powiem, że jak czytałem to się uśmiałem, także za humor masz 8pkt/10 xD.[yahoo]
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-06-11 03:03:19)
~Kopiko proponuję tobie (i nie tylko) uruchomić problematyczne napisy w "crystal player" - ten player na to do siebie, że zawsze wypisuje błędy i ich przyczyny (np, niewłaściwe kodeki, 'nieznany' format pliku napisów, uszkodzenia plików...); zarówno w napisach, jak i samym filmie. Jeżli coś nie będzie chodzić - crystal to wychwyci.
Taka sugestia;)
PS.
btw. Pozatym nastepnym razem nie musisz pisać na połowe strony jak ty żałosny jesteś xD.
Kazdy ma problemy, a my jesteśmy po to aby pomóc ^^.
Choć powiem, że jak czytałem to się uśmiałem, także za humor masz 8pkt/10 xD.
za dużo słońca, czy jak?...
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-06-14 23:14:06)
Działa, działa! Euforia, po prostu, tak strasznie się cieszę! ^^
Nie wiem, jak Wam dziękowac! Mam wielki dług wdzięczności (o taaaaki). Pozwolę sobie zacytowac jak zwykle niezawodnego Allena; "Czuję, że strasznie Was lubię. Nie mogę tego wyrazic słowami. Powiem Wam prosto z serca, że jesteście niesamowitymi istotatmi. Chlubą swojej rasy."
Słońce przygrzewa, nic się robic nie chce, a drgawek dostaję na myśl, że DN mogłabym nie obejrzec.
Dzię-ku-ję raz jeszcze! A mrr, tutiturumtu i w ogóle. Dziękuję! ^^
Pozdrawiam
Kopiko Zawsze Żałosna
PS: Dziękuję!
Mam problem. Mam cala serie(do 19ep znaczy sie) Honey und CLover od GLS i wszystkie odcinki POZA 9 dzialaja. Odcinek numer 9 sciagalem dwa razy z emule, raz z MU. Jak zalaczam w SE to sie kwadraciki robia, obraz czarny ale sciezka dzwiekowa jest okej i leci sobie jakby nigdy nic. Rozmiar pliku jest ok. Probowalem tez w innych pleyerach ale wciaz to samo. W MPC nawet nie rusza. Czy to blad te ep czy to u mnie cos nie tak. HELPPPPPPP!!!!!!!
odpal w AviPreview lub Mplayerze, jesli tam sie odtworzy oznacza, że jest on błędny u seeda i ściągnij z innego źródła.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-06-14 23:01:53)
~budyn czytaj mojego poprzedniego posta;)
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-06-14 23:06:13)
Napisy do Death Note na grupę [Kuro-Hana] są zwykłym mDVD. Mi tam pod SubEdit'em idealnie chodzą.
Doradzam przesiadkę na SubEdita (spodoba ci się pasek postępu odtwarzanego anime w rogu ekranu - Dlaczego w innych odtwarzakach tego nie ma? Hm...) Poza tym łatwiej będzie ci konwertować napisy, dopasowywać pod względem fps, przesuwać czas i inne duperelki związane z dopasowywaniem i poprawianiem napisów Wiem, że będzie ciężko, bo ja jako początkukący użytkowałem Vplayera, później AllPlayra, no i zatrzymałem się na SubEdit. Co nie oznacza, że od czasu do czasu nie zarzucam VLC(czasami trzeba, gdzy plik jest uszkodzony), czy MPC (zwłaszcza do plików mkv)
Sprawdze ten crystal player, dzieki:)
Strony 1