Nie jesteś zalogowany.
Wiemy jedno D. na pewno coś oznacza choć nie wydaję mi się żeby to oznaczało jakieś pokrewieństwo bo wątpię żeby luffy miał coś wspólnego z rogerem(może tylko tyle, że luffy zostanie kiedyś królem piratów:P). Bardziej mnie ciekawi dlaczego jak jest Monkey D. Luffy, Monkey D. Dragon czy Monkey D. Graph to Ace ma Portagas D. Ace a nie Monkey...
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Ace ma innego ojca, przynajmniej tak sądzę, dlatego jest Portgas, a nie Monkey. A co do D. Myślę, że na razie należy brać dwie możliwości pod uwagę:
1. D. to skrót od Davy Jones.
2. D. skrót od Devil - czyli Oz, który jako jedyny był przeszłości nazywany Diabłem, przez swoje okrucieństwo i liczbę przeciwników, których wykończył.
Najbardziej pasowałoby jednak to Davy. W końcu to najbardziej znany marynarz, w dodatku przeklęty - w sam raz by pasował do rodzinki Luffy'ego;]
W których momentach w One Piece występują fillery? I czy warto je oglądać.
Oczywiście, że warto w One Piece fillery to nie to samo co Naruto:P
Tu masz odcinki w których są fillery:
54-60
130-143
196-206
220-226
To są tylko całe historie fillerowe, poza tym jest też trochę fillerów wplecionych w pozostałe sagi.
Oto filler:
1. Ep 50-51
2. Ep 54-61(ale odcinek 61 tylko w połowie jest fillerem)
3. Ep 93(dłuższa część epka to filler)
4. Ep 98-99
5. Ep 101-102
6. Ep 131-135
7. Ep 136-138
8. Ep 139-143
9. Ep 196-206(Najlepszy)
10. Ep 213-216
11. Ep 220-226
12. Ep 279-283
13. Ep 291-292(Najgorszy)
14. Ep 303
15. Ep 317-?
Ogólnie to polecam oglądać fillery, bo są powiązane z wydarzeniami z mangi, albo się z nimi przeplatają(np. Ace w mandze zniknął od razu, a w anime... No właśnie, sami zobaczycie;). Natomiast epki 291-292 spokojnie można sobie odpuścić, ponieważ to specjale świąteczne - Luffy i załoga w feudalnej Japonii - Bleee.
Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-06-14 15:10:27)
Wielkie dzięki. W sumie to obecnie jestem po tych epkach ze smokiem i gdyby mi kumpel nie powiedział, że to są fillery to sam bym na to nie wpadł mam nadzieje że pozostałe nie są gorsze
Wielkie dzięki. W sumie to obecnie jestem po tych epkach ze smokiem i gdyby mi kumpel nie powiedział, że to są fillery to sam bym na to nie wpadł mam nadzieje że pozostałe nie są gorsze
Ja się jakoś domyśliłem, że to są fillery, nie wiem jak, później tylko potwierdziłem swoje przypuszczenia.
W tych epkach pojawia się jedna z rozbieżności[pierwsza?] odnośnie Zoro i co może przeciąć a co nie.
Starfox - twoja wiedz o OP mnie dobija
Zrób jeszcze listę rozbieżności manga/anime/fillery jak dasz radę.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-14 17:04:18)
Nevistus napisał:Wielkie dzięki. W sumie to obecnie jestem po tych epkach ze smokiem i gdyby mi kumpel nie powiedział, że to są fillery to sam bym na to nie wpadł mam nadzieje że pozostałe nie są gorsze
Ja się jakoś domyśliłem, że to są fillery, nie wiem jak, później tylko potwierdziłem swoje przypuszczenia.
W tych epkach pojawia się jedna z rozbieżności[pierwsza?] odnośnie Zoro i co może przeciąć a co nie.Starfox - twoja wiedz o OP mnie dobija
Zrób jeszcze listę rozbieżności manga/anime/fillery jak dasz radę.
Na pewno nie w najbliższym czasie - egzaminy mam i za dużo tego by wypisywać, ale w przyszłości - kto wie;D
A tak przy okazji czy w mandze załoga powiększy się o więcej niż postaci epizodyczne? Szczególnie interesuje mnie co z Frankim ?
Tak, Franky będzie jednym z nakama luffiego, na nawet sprawi nowy statek dla naszej załogi
___SPOILER___
.
.
.
.
.
.
Po tym jak w 313 going marry spłonęła? niechcący zobaczyłem RAW XD bo jestem na około 130.
.
.
.
.
.
.
___KONIEC SPOILERA___
PS: Dlaczego tag - [size=7][/size] nie działa?
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-20 17:04:30)
A mnie ciekawi jak ta cala historia sie zakonczy. Wg mnie na samym koncu dojdzie do WILEGACHNEJ BITWY miedzy piratami (Luffy i spółka a także ich kumple i sprzym,ierzeńcy) a światowym rządem (Marins i sprzymierzeńcy). Piraci beda walczyc o wolnosc i One Piece, mysle ze zapanuje miedzy nimi cos w rodzaju pokoju (ale tylko tymczasowago, tak na chwile zjednocza sily) i nie zdziwi nie gdy jeszcze raz zobaczymy gosci ktorych Luffy pokonał oczywiscie stojacych po stronie Luffego, wg reguły jesli nie mozesz kogos pokonac to sie do niego dołącz:). Oczywiscie bitwa rozegra sie na koncu Grand Land, na ostatniej wyspie gdzie znajduje sie One Piece. Takie sa moje przemyslenia, a jakie sa wasze?
Franky sam nie zbuduje okrętu, ale trzeba przyznać, że wymyślony przez niego system sterujący kolejnymi częściami nowego statku będzie imponujący:] No i ten trawnik na pokładzie - żyć, nie umierać;D To było pewne, że Franky dojdzie, bo Luffy potrzebował jakiegoś mechanika, więc z reguły dostaje to czego chce:]
Spojler:
Ale po Frankym dość szybko, bo w następnej sadze dojdzie, prawdopodobnie, długo oczekiwany członek z wymarzoną profesją Luffy'ego - MUZYKANT:D
Również sądzę, że ostatnia wielka bitwa/saga - wielka, bo o One Piece;] - rozegra się w 'The New World' na Raftel. Na 'The New World' są już Shanks, Whitebeard i pozostali Imperatorzy oraz prawdopodobnie Mihawk - nie jestem pewnie co do reszty Shichibukai. Smoker, Buggy też zmierzają na The New World. Blackbeard pewnie też się tam wybierze, jak dowie się, że Luffy tam płynie, więc nadchodzi Wielka Era Piratów, w której będą się liczyć tylko najsilniejsi piraci i tylko oni przetrwają, by zmierzyć się w ostatecznej bitwie o One Piece - jak zapowiadał Doflamingo na Jayi. Ostatnim przeciwnikiem Luffy'ego będzie albo stara załoga Gol D. Rogera - Shanks, Buggy, Mihawk itd. lub Blackbeard i jego świta. Bardziej stawiam na tych pierwszych, bo to przeciwnicy godni ostatniego starcia, ale One Piece nie zakończy się według mnie na jego zdobyciu przez Luffy'ego. Skończy się w Logue Town, na placu egzekucyjnym... Ach, wymarzona śmierć Luffy'ego. Będą to obserwować wszyscy pokonani przez niego przeciwnicy i jego załoga, a w tle będzie leciał utwór 'We Are' - idealne zakończenie tak wspaniałej serii, łezka na pewno w oku zakręci, jeśli do tego dojdzie:)
Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-06-15 13:52:26)
Starfox, Dr. Kureha była lekarzem w załodze Gol D. Rogera? I czy możliwe, że pozostali to nie przypadkiem Dragon, Olivia, Buggy, Mihawk, Zeff, Shanks, Tom? Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Btw: Fajne zakończenie xD ale czy takie zobaczymy...
A czy na skypie nie było wiadomości co by świadczyła że Olivia była w załodze? (muszę jeszcze raz po nią sięgnąć)
Ostatnio edytowany przez Mender (2007-06-15 13:22:47)
Trudno określi - na razie wiem, że w załodze Gol D. Rogera na pewno był Buggy i Shanks. Mihawka jestem pewien tak na 80%, bo zawsze rywalizował z Shanksem - coś mu miał do udowodnienia. Co do Kurehy, Dragona, Olivi, Zeffa i Toma - nie wiadomo. Chociaż Tom zbudował statek Rogera, a Kureha tajemniczo się o nim wypowiadała na Drum, więc kto wie:D Stawiam raczej, że Kureha i Mihawk byli w załodze, a Tom tylko zbudował statek, ale nie dołączył do załogi Rogera.
Edit:
Może była, ale już nie pamiętam:/ Muszę wrócić do tego chaptera.
Skoro już jesteśmy przy Olivi... Stawiam, że Nico Robin jest córką Gol D. Rogera, dlatego rząd i Marines chcą ją tak bardzo zabić:]
Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-06-15 13:52:57)
W sieci pojawił się 8 film one piece niestety jest to dvdscr z wielkim napisem sample w lewym górnym rogu jednak sam film jest super, udało im się skrócić alabaste do 90 minut w dodatku pięknie wygląda i pięknie się tego słucha polecam jak wyjdzie lepsza kopia, ale i tą da się obejrzeć
kurde szkoda ze niam napisow bo bym se poogladał
@Starfox
Rząd chce ją zabić bo jako jedyna aktualnie umie czytać Poneglyphy, na których jak wiemy są zawarte informacje o broniach z Blank Century.
Ja mam dwa pytania;P Pierwsze czy jest szansa że sie kiedyś pozbędą Robin??(wnerwiaaa mnie onaaa)Druga to kiedy sie zacznie porzadne młocenie;P(jestem przy koncówce Skypiea'i(dokladnie własnie Ten cholerny bóg rozwalił laki a Wirek i Zoro walczą z ohmem(który ma opory xD) pytam o porzadne młocenie bo Arabasta i Skypiea to nic ciekawego:/ od razu można sie skapnąć że:
SPOJLER(choć nie duży xD)
że na krokodyla podziała woda a na wtyczke elektryczną Luffy pomoże bo przecież Guma nie przewodzi prądu...