Nie jesteś zalogowany.
Wersja: Devil May Cry - 01 (D-WOWOW 1280x720 x264 5.​1ch AAC).​mkv
pochodzi z Winny od d558jJoPJW, ktore znam i wiem, ze wersja nie bedzie dostatecznie ostra (lubi zbyt mocno rozmyc obraz
Wersja od SLF pochodzi z Winny od ao67JiYGHk, ktorego nie znam. Pierwszy raz widze ten trip, ciezko wiec powiedziec, czego mozna sie spodziewac.
Zreszta najlepiej porownac screeny i bedzie wszystko wiadomo.
Ostatnio edytowany przez Zatoichi (2007-06-15 11:22:59)
Virus napisał:strusic napisał:A już niedługo, czyli prawdopodobnie rano wyjdzie coś takiego: [SLF-Raws]Devil_May_Cry_01_(D-WOWOW_WMV9_1280x720_AAC_5.1ch).mkv
na toshokanie jest juz w h264... wole ten kodek... wmv9 ssie... szczegolnie w MPC, gdzie pojawia sie bialy pasek @_@.
To nie ściągaj bosh... Dla ciebie wszystko, co ma ogólną opinię, to taka jest prawda. Ktoś powie, że wmv ssie, to ty, że ssie, a h.264 jest najlepsze, bo na najlepszą kompresję, ka? Więcej zależy od cżłowieka, który to koduje raczej... i kodeki poprawnie zainstaluj:-D
Zaciągnąłem tą wersje i jest wszystko git - obraz jak żyleta, no i zaciągnęło jak burza[ej]... a to że pojawia się "biały pasek" w MPC to stwierdziłem sam... WMV to ujowy kodek, rawy w nim sciagam tylko wtedy, gdy nie ma nic innego ;] . Po drugie SubEdit nie odpala filmów zakodowoanych tym kodekiem... same wady jak widać...
@strusic: czegoś w większej rozdzielce poszukaj ;]
moze zamiast podniecac sie ktory kodek jest lepszy ktoś w koncu napisze czy to anime jest W OGOLE warte sciagania
Ostatnio edytowany przez Kibagami_G (2007-06-15 11:32:37)
Hatake napisał:Virus napisał:na toshokanie jest juz w h264... wole ten kodek... wmv9 ssie... szczegolnie w MPC, gdzie pojawia sie bialy pasek @_@.
To nie ściągaj bosh... Dla ciebie wszystko, co ma ogólną opinię, to taka jest prawda. Ktoś powie, że wmv ssie, to ty, że ssie, a h.264 jest najlepsze, bo na najlepszą kompresję, ka? Więcej zależy od cżłowieka, który to koduje raczej... i kodeki poprawnie zainstaluj:-D
Zaciągnąłem tą wersje i jest wszystko git - obraz jak żyleta, no i zaciągnęło jak burza[ej]... a to że pojawia się "biały pasek" w MPC to stwierdziłem sam... WMV to ujowy kodek, rawy w nim sciagam tylko wtedy, gdy nie ma nic innego ;] . Po drugie SubEdit nie odpala filmów zakodowoanych tym kodekiem... same wady jak widać...
To mi nie gadaj, że ujowe i ujowe, tylko udowodnij WHY, a może dlatego, cze ktoś nie może go poprawnie użyć?:-D A po drugie SubEdit odpala i to jak najbardziej, wystarczy WMV9 VCM. Wady to ty masz w tym swoim komputerze i tym co piszesz. xD
Btw rozdziałki: co mu to da? Niech upscala zrobi może.
Dobra: serii nie widziałem, ale patrzałem na trailer i stwierdziłem, że to kolejna seryjka z gatunku typu właśnie Hellsing czy Trinity Blood, czyli demony, pistolety chyba wampiry itp.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-06-15 11:43:12)
Wersja od SLF pochodzi z Winny od ao67JiYGHk, ktorego nie znam. Pierwszy raz widze ten trip, ciezko wiec powiedziec, czego mozna sie spodziewac.
Nasza wersja nie pochodzi z Winny tylko z Share.
Zreszta najlepiej porownac screeny i bedzie wszystko wiadomo.
Chciałeś, więc masz. Paczka screenów.
Spakowałem 19 screenów, gdyż nie chciało mi się po kolei wgrywać na imageshack
Nasza wersja nie pochodzi z Winny tylko z Share.
To i to japonskie p2p.
Mi to nie potrzebne i tak tego nie sciagam. Trzeba było tylko pare screenow z tej wersji i dokladnie takich samych z wersji x264 wrzucic na imageshack dla porownania. Po co toczyc bezproduktywne klotnie, jak mozna wszystko zobrazowac ladnie.
strusic napisał:Nasza wersja nie pochodzi z Winny tylko z Share.
To i to japonskie p2p.
Ale różnią się trochę zasobami.
Trzeba było tylko pare screenow z tej wersji i dokladnie takich samych z wersji x264 wrzucic na imageshack dla porownania.
Niestety nie mam wersji x264.
Po co toczyc bezproduktywne klotnie, jak mozna wszystko zobrazowac ladnie.
Jakie kłótnie.
Ostatnio edytowany przez strusic (2007-06-15 12:42:32)
Można już tego rawa (najlepiej w HD) ściągnąć już z jakiegoś ftpa bądź http?
Hej:) Chciałbym zapytać czy byłby ktoś w stanie zrobić napisy do wersji HD?
Virus napisał:Hatake napisał:To nie ściągaj bosh... Dla ciebie wszystko, co ma ogólną opinię, to taka jest prawda. Ktoś powie, że wmv ssie, to ty, że ssie, a h.264 jest najlepsze, bo na najlepszą kompresję, ka? Więcej zależy od cżłowieka, który to koduje raczej... i kodeki poprawnie zainstaluj:-D
To mi nie gadaj, że ujowe i ujowe, tylko udowodnij WHY, a może dlatego, cze ktoś nie może go poprawnie użyć?:-D A po drugie SubEdit odpala i to jak najbardziej, wystarczy WMV9 VCM. Wady to ty masz w tym swoim komputerze i tym co piszesz. xD
Btw rozdziałki: co mu to da? Niech upscala zrobi może.Dobra: serii nie widziałem, ale patrzałem na trailer i stwierdziłem, że to kolejna seryjka z gatunku typu właśnie Hellsing czy Trinity Blood, czyli demony, pistolety chyba wampiry itp.
CCCP z lutego 07 + WMV codec pack (WM9Codecs) + Real i QT Alternative. Więc kodeków wina to nie jest... co do kompa to wątpię, żebym miał wady... w dodatku WMV robi problemy przy przesówaniu filmu (efekt kilkusekundowej akceleracji), a jak już film jest w tym formacie to dupa zimna. Po prostu WMV ssie i tyle. W moich notowaniach jest jeszcze nizej niz XviD xD
Po co toczyc bezproduktywne klotnie, jak mozna wszystko zobrazowac ladnie.
Hmm... u nas to normalka w grupie, wiec prosze nie zwracac uwagi[hehe].
Trzeba bylo spisac czasy to bym porobil, no ale juz na tych screenach widac ze x264 jest gora... nie ma tych plam i ziarnistosci (szczegolnie na ludzkich mordach to widac[kombinuje]), a obraz jest esencja soczystosci. Nice Try
Chciałbym zapytać czy byłby ktoś w stanie zrobić napisy do wersji HD?
LOL, a z czego ty bys chcial zrobic, jak dopiero co w nocy rawy ujrzaly swiatlo dzienne... wroc, nocne xD . A o angielskim przekladzie nie mowiac... Z tego co mi wiadomo to Kuroushi ma zamiar tlumaczy i Osuwari (do harda). Moze za tydzien beda... przy dobrych wiatrach xD
Ostatnio edytowany przez Virus (2007-06-15 15:04:39)
CCCP z lutego 07 + WMV codec pack (WM9Codecs) + Real i QT Alternative. Więc kodeków wina to nie jest...
A właśnie, że jest
Trzeba bylo spisac czasy to bym porobil, no ale juz na tych screenach widac ze x264 jest gora... nie ma tych plam i ziarnistosci (szczegolnie na ludzkich mordach to widac[kombinuje]), a obraz jest esencja soczystosci. Nice Try
Podczas odtwarzania praktycznie nie widać żadnych śmieci. Specjalnie ściągnę wersję w x264, która zapewne będzie mi się fajnie przycinać WMV9 ma mniejsze wymagania od x264
Virus napisał:CCCP z lutego 07 + WMV codec pack (WM9Codecs) + Real i QT Alternative. Więc kodeków wina to nie jest...
A właśnie, że jest
To moze polecisz jakis inny shitopack? Wiesz, ja nie mam czasu ustawiac godzinami jednego duperela w codecach, zeby mi sie 1 pixel gdzie indziej wyswietlal --" . Instaluje packi, i poki wszystko chodzi to jest git. Wszystkiego nie pogodzisz ;]
Virus napisał:Trzeba bylo spisac czasy to bym porobil, no ale juz na tych screenach widac ze x264 jest gora... nie ma tych plam i ziarnistosci (szczegolnie na ludzkich mordach to widac[kombinuje]), a obraz jest esencja soczystosci. Nice Try
Podczas odtwarzania praktycznie nie widać żadnych śmieci. Specjalnie ściągnę wersję w x264, która zapewne będzie mi się fajnie przycinać WMV9 ma mniejsze wymagania od x264
Ma mniejsze wymagania no i gorzej wyglada. Wiesz, ja mam swira na punkcie jakosci i do kazdego duperela sie potrafie przyczepic.
PS> A XBOX ci nie odpali?
Przecież jest wersja z angielskimi napisami(http://www.tokyotosho.com/details.php?id=75631)
Ostatnio edytowany przez Jamatano Orotchi (2007-06-15 17:13:28)
Ja bym nie polecał powyższego.
Już jest v2
Ja bym nie polecał powyższego.
Już jest v2
a co oznacza v2?
Skoro sie tak licytujecie na rawy, to ja jeszcze dorzuce: Devil May Cry - 01 - 「Devil May Cry」 (WOWOW 1920x1080 DivX 6.6.1 5.1chAAC).avi
A mozesz podac linka do tego? I skad ten Nick? Cos mi mowi ale nie pamietam co:p