Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem czy wielu z was czyta to czasopismo ale ja tak i w ostatnim numerze zaskoczylo mnie to ze mozna tam znalesc wzmianki o anime.:)
Najpierw czytam AR(listy czytelnikow do czasopisma), pewna osoba podpisujaca sie nickiem igus10(ktory to? ujawnij sie;)) proponuje aby w CDA zamieszczac... kacik zwiazany z anime, no nie wiem jaki zwiazek maja gry do anime ale coz widac ze ludzi interesujacych sie anime jest coraz wiecej
Nastepnie przegladam strony i trafiam na reklame... Samurai Champloo w wersji DVD, Anime Gate (szok, sa nawet patronaci Eska, Interia, 4fun i inni) strona 67, pierwszy raz widze reklame anime w tym czasopismie(poprawka - no tak ponad 5 lat temu reklamowalo sie tam Kawaii), w sumie to w zadnym do tej pory nie widzialem.
Ostatni wzmianke o anime znalazlem w artykule z Ubidays, jest tam nawet zdjecie z Naruto na ekranie na jakiejs wystawie i opis ze przedstawiono tam gre action-adventure o nazwie Naruto i tu wzmianka w nawiasie "na podstawie mangi bijacej rekordy popularnosci w Stanach i Japoni) strona 44.
No gdzie jak gdzie ale spodziewalem sie znalesc tylu wzmianek o anime w CDA... w dodatku to wszystko w jednym numerze.
Ostatnio edytowany przez robak (2007-06-15 17:30:25)
Chory jesteś na głowę? Takie listy to ja pamiętam jeszcze z numerów z roku 2001
a w środku reklamował się kawaii i jeszcze u nich w (zg)redakacji był Mr.Jedi
Często też w ich opisach o tragach E-3 był wzmianki o grach opratych na m&a
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-15 17:02:44)
W koncu Mr Jedi tam tworzy(ł}
Ostatnio edytowany przez budyn (2007-06-15 17:02:59)
W koncu Mr Jedi tam tworzy
Następny rąbnięty XD
Od lat go tam nie ma!
To chyba świadczy o tym, iż coraz więcej osób zaczyna interesować się tematyką anime:D. Co do reklamy Samurai Champloo, to ową widziałem już w PC Formacie:P
Bodajże w tej samej redakcji powstwało CD-Action, Action PLus, Kawaii, PC Format
Nie wiem jak jest dziś
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-15 17:04:19)
Od tamtej pory Kawaii upadlo, tak jak anime w Polsce, Mr Jedi dawno juz nie redaguje.
I moze ty jestes chory na glowe :/
Od tamtej pory Kawaii upadlo, tak jak anime w Polsce, Mr Jedi dawno juz nie redaguje.
I moze ty jestes chory na glowe :/
anime w polsce upadło? gdzie? kiedy? upadło jedno pismo i tyle
zaraz po tym pojawił się MANGAzyn z Dżedajem i resztą
głowę mam na swoim miejscu i wiem co piszę chociaż
Jedyne znane dla mnie pismo o mandze i anime to bylo Kawaii, moze sie malo interesuje ale nic innego sobie nie przypominam. Kawaii juz nie istnieje ...
O upadku w sensie ze malo sie pisze a nie malo osob sie interesuje.
Ostatnio edytowany przez robak (2007-06-15 17:08:38)
Może chodzi o to że TV już nie tak chętnie emituje Anime. Mam na myśli te poważniejsze niż pokemony i tego typu.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2007-06-15 17:13:21)
Jedyne znane dla mnie pismo o mandze i anime to bylo Kawaii, moze sie malo interesuje ale nic innego sobie nie przypominam. Kawaii juz nie istnieje ...
O upadku w sensie ze malo sie pisze a nie malo osob sie interesuje.
Animegaido wywodzący się z secret service[z rubruki o anime ktróa tam była potem powstało osobne pismo], Kawaii, Mangazyn, Otaku, Anime+
i cała masa zinów na konwentach - niektóre bardzo proesjonalne
Może chodzi o to że TV już nie tak chętnie emituje Anime. Mam na myśli te poważniejsze niż pokemony tego typu.
Niestety TVN nienawidzi anime a polsat uważa to za bajki
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-15 17:13:40)
Może chodzi o to że TV już nie tak chętnie emituje Anime. Mam na myśli te poważniejsze niż pokemony tego typu.
Emituje sie tylko na kanalach dla dzieci i przedstawione to wszystko jest pod najmlodszych... ten dubbimg. W Polsce to wszystko jest zaszufladkowane jako bajki. A wiadomo dzieci nie umieja czytac albo nie zarabiaja to po co pisac o tym
PS. Pozdrowienia z TBN
~Kisiel mieszkam w ponad 100 tysiecznym miescie i nie spotkalem sie nigdy na pulkach z magazynami o M&A, za to tomy mang mozna spotkac w emipiku jedynie.
Ostatnio edytowany przez robak (2007-06-15 17:19:58)
Niestety TVN nienawidzi anime a polsat uważa to za bajki
Tylko co by mogło przekonać taka telewizje? Chyba jedynie oglądalność i jakaś presja telewidzów. Ale z tym to trudna sprawa bez jakiejś tam jedności.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2007-06-15 17:17:12)
Więcej wzmianek o m&a, jak i gier na podstawie anime znajdziecie w czasopismach konsolowych. Co tu dużo mówić, konsole więcej mają takich gier.
Może chodzi o to że TV już nie tak chętnie emituje Anime. Mam na myśli te poważniejsze niż pokemony i tego typu.
Na Hyper'ze nie leciał Last Exile, GTO, Chobits, Wirtualna Lain... nie wcale....
Baa jest to jedyny kanał, który nie szufladkuje Anime jako Bajki !
~Kisiel mieszkam w ponad 100 tysiecznym miescie i nie spotkalem sie nigdy na pulkach z magazynami o M&A, za to tomy mang mozna spotkac w emipiku jedynie.
Czyli Płock sux XD tomy mang można tutaj dostać w co trzecim kiosku na bank w kolporter i ruch
Tylko co by mogło przekonać taka telewizje? Chyba jedynie oglądalność i jakaś presja telewidzów. Ale z tym to trudna sprawa bez jakiejś tam jedności.
Gdzieś kiedyś było mówione, żę szefowie TVN nie lubią anime i nie będą puszczać, do polsatu nie raz były wysyłane petycje i nic to nie dawało. Nie ma na co liczyć
Więcej wzmianek o m&a, jak i gier na podstawie anime znajdziecie w czasopismach konsolowych. Co tu dużo mówić, konsole więcej mają takich gier.
Na złość zapomniałem Polecam NEO i NEO+
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-15 17:38:40)
Baa jest to jedyny kanał, który nie szufladkuje Anime jako Bajki !
Chociaz jeden "madry" kanal...
robak napisał:~Kisiel mieszkam w ponad 100 tysiecznym miescie i nie spotkalem sie nigdy na pulkach z magazynami o M&A, za to tomy mang mozna spotkac w emipiku jedynie.
Czyli Płock sux XD tomy mang można tutaj dostać w co trzecim kiosku na bank w kolporter i
No niestety, widocznie w wiekszych miastach latwiej dostac, gorzej z tymi miejszymi.
a co do czasopism to z tego co wiem jest takie czasopisemko jak "otaku" myle sie??:P i Arigatou mialo wyjsc na wiosne ale ja siedzie w angli wiec nie wiem co z ta gazetka ostatnio na jnecie o tym cisza! A po co omu Anime w tv?? przeciez nawet jakby cos zakupili np.polsat to i tak niczym by nas nie zaskoczyli czego mysmy nie ogladali
a co do czasopism to z tego co wiem jest takie czasopisemko jak "otaku" myle sie??:P i Arigatou mialo wyjsc na wiosne ale ja siedzie w angli wiec nie wiem co z ta gazetka ostatnio na jnecie o tym cisza! A po co omu Anime w tv?? przeciez nawet jakby cos zakupili np.polsat to i tak niczym by nas nie zaskoczyli czego mysmy nie ogladali
O Otaku pisałem wcześniej, zresztą wejdźcie na http://otaku.pl/
Arigatou jak na razie było jedynie słychu i wydali demko - które wygląda jak gazety typu BRAVO
Polsat? np hentai w godzinach nocnych