Nie jesteś zalogowany.
W nowej opowieści samotny wojownik Colin Macleod podróżuje poprzez wieki z niezwykle mądrym duchem Amerganem, poszukując nieśmiertelnego tyrana Marcusa Octaviusa, który zabił ukochaną Colina na celtyckich równinach dziesiątki wieków temu. W trakcie wyprawy Macleod odkrywa, że Nowy Jork został zatopiony, a nad powierzchnią wody góruje monolityczna forteca.
(http://www.filmweb.pl)
Rozmiar - 699,9 MB
Czas trwania filmu - 1h 25m
Plik można pobrać z Megaupload:
part 1 http://www.megaupload.com/?d=VNU3KK5A
part 2 http://www.megaupload.com/?d=ZZRZ7BVZ
part 3 http://www.megaupload.com/?d=TCU6KXYF
A dzięki uprzejmości administratora Mangadome - ARQ, można go ściągnąć także stąd.
PS. Tak, to hardsub. Jest nawet karaoke :] Poza tym, napisy, które stanowiły źródło hardsuba można znaleźć tutaj (to dla tych, którzy mają raw i nie chce im się ściągać drugi raz ).
Edit
Screeny (na prośbę Maniack'a)
Colin
Karaoke (The Sacrament - HIM)
21:26
Odnośnie kodeków, powinny wystarczyć standardowe. Ja używam K-Lite Mega Codec Pack i wszystko działa.
21:48
@Karasu - raczej słabo orientuję się na anfo, nie wiem, gdzie miałbym to napisać, więc jeśli komuś by się chciało, to ma moją zgodę
Ostatnio edytowany przez Nevar (2007-06-16 22:54:23)
Jakies informacje techniczne? Screeny można prosić?
Edit:
Dzięki
Chodzi mi o informacje na temat kodeków itd. itp
@Songoku a TO? (BTW. O widzę że nowy release od ciebie wyszedł... )
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-06-16 21:23:50)
Wszystko fajnie tylko MU :/
Ja mam zmienne Ip i mam problem zeby cos stamtad pobrac (miedzy innymi tego twojego releasa), to co dopiero ci ze stalymi :/
Nie daloby rady cyknac tego na GS albo ewentulanie jakies inne distro?
BTW Wyprzedziles mnie, bo tez chcialem to zrobic, a tak sobie po prostu ogladne
Proponuję dodać projekt do bazy anfo ;] Zawsze to o jeden hardsub więcej
Ostatnio edytowany przez Karasu (2007-06-16 21:19:10)
Dzieki Nevar.
słaba czcionka
Ok Nevar wlasnie jestem po seansie. Anime bardzo mi sie podobalo. Juz nie pamietam kiedy wciagla mnie tak bardzo pelnometrazowa produkcja. Sub oceniam na dobry z WIELKIM minusem. Dlaczego? Brak kilku przecinkow i jednej kropki Poza tym brzydkie dzielenie zdan na wersy (screen ktory pokazales tez jest kijowo podzielony, moglas dac enter za przecinkiem a nie po "to" - to mnie wlasnie razilo najczesciej) oraz rozbijanie ich na 3 wersy (bylo pare takich). Kolejna rzecz to to, ze zdazyly sie nie przetlumaczone zdania (az dwa ). No i strasznie nawaliles z doborem czcionek. Chodzi mi o czcionke do dialogow i karaoke na koncu (tu tez kolor w ogole mi nie podchodzi). Chociaz powiem szczerze, ze myslalem iz czcionka dialogowa bedzie mnie draznic przez caly film, a tu jednak sie przyzwyczailem. Ogolnie good job, chociaz przydalaby sie v2
Ostatnio edytowany przez KAT (2007-06-18 01:29:33)
nieśmiertelny anime ehh szkoda że nie ma Lamberta ale na pewno zassam
już jest pora zobaczyć
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-06-18 15:06:43)
Po pierwsze dziękuję wszystkim za opinie, pokazanie błędów i za wszystko
A teraz chciałbym przejść do (najlepsze zostawiam na koniec ) odpowiedzi na post KAT'a
-4 to całkiem dużo, jak na pierwszy hardsub ^^, zamierzam doskonalić swój warsztat i następnym razem wydać porządne tłumaczenie (a i bez tego 1-klatkowego "decoder lag blablabla").
Co do nie przetłumaczonych zdań - zgadza się, kiedy puściłem film matce i zobaczyłem te 2 zdania, to nie wiedziałem co ze sobą zrobić (a film był już na serwerze) -_-', sprawdziłem i okazało się, że w napisach były te 2 linijki, ale ich czasy końcowe były wcześniej, niż początkowe.
Dobór czcionek - jest tak jak mówisz, na początku przebierałem w czcionkach tak, żeby znaleźć odpowiednią (a na dodatek z polskimi znakami). Miałem kilka typów, ale nie mogłem się zdecydować, więc postanowiłem robić na tej (ze screena),po chwili tłumaczenia tak się przyzwyczaiłem, że nie chciałem zmieniać xD
A co do karaoke - to było pierwsze moje zetknięcie z "czymś takim", więc można powiedzieć, że na tym tekście 'ćwiczyłem' i załapałem podstawy A kolor początkowo był inny i zmieniał się kilka razy (od niebieskiego po zielony, kończąc na aktualnym - czerwono-czarnym), mogę wrzucić screena, jak był niebieski xD
Za wszelkie uwagi jeszcze raz dziękuję i obiecuję, że w następnej 'produkcji' nie będzie takich błędów (będą inne xD - pół żartem, pół serio xD)
wow! wow! podziękować, podziękować *bije ukłony*
Tego nie ma i nie będzie w jap?
klimatem przypomina mi perełkę - Vampire Hunter D
EDIT
widzę, że nie ma póki co
poczekam i pewnie dorwę gdzieś z jap dubbingiem jak Vampire Hunter D
kłopot w tym, że tłumaczenie nigdy się wtedy nie zgadza niczym, wiadomo - optymalizacja pod dany język i napisy już co innego znaczą.
Niemniej wpisuję to na swoją listę poszukiwań co jakiś czas, nie omieszkam poinformować jak wyjdzie z jap dubbingiem i napisami do tego w engliszu może ktoś się skusi jeszcze raz to zrobić
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-19 00:21:16)
Z takim pytankiem.. ktoś posiada jeszcze na odmętach dysku i chciałby się podzielić? ^-^
Z takim pytankiem.. ktoś posiada jeszcze na odmętach dysku i chciałby się podzielić? ^-^
mam dam linke jak wrzuce na mega,
edit. bah nie mam softu do mega i leci przez chrome 300 kb/s pewnie z godzine sie bedzie wrzucac
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-04-12 22:16:57)
ara ara...
Tup napisał:Z takim pytankiem.. ktoś posiada jeszcze na odmętach dysku i chciałby się podzielić? ^-^
mam dam linke jak wrzuce na mega
Dziękuję!
Zapomnialem dodac to stary rak od ktorego moga ci peknac oczy trzymam to tylko z powodu sentymentu do niektorych bajek ktore zrobil Kawajiri Yoshiaki, Vampire Hunter D: Bloodlust ogladalem tyle raze ze nie potrafie nawet zliczyc
edit jak nic sie nie spierd.... to powinno byc ~23:15 +- 15 min
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-04-12 22:31:32)
ara ara...
Zapomnialem dodac to stary rak od ktorego moga ci peknac oczy trzymam to tylko z powodu sentymentu do niektorych bajek ktore zrobil Kawajiri Yoshiaki, Vampire Hunter D: Bloodlust ogladalem tyle raze ze nie potrafie nawet zliczyc
A to jest ten sam sub, co wisi na ANSI? Czy jakiś poprawiony? Bo tamten... Nie był najwyższych lotów
Kilgur napisał:Zapomnialem dodac to stary rak od ktorego moga ci peknac oczy trzymam to tylko z powodu sentymentu do niektorych bajek ktore zrobil Kawajiri Yoshiaki, Vampire Hunter D: Bloodlust ogladalem tyle raze ze nie potrafie nawet zliczyc
A to jest ten sam sub, co wisi na ANSI? Czy jakiś poprawiony? Bo tamten... Nie był najwyższych lotów
Nie mam pojecia nie sprawdzalem, a ogladalem to ostatni raz dawno temu, mialem rawa bo ma dub angielski ale podejzewam ze to samo, bo napisy i hardek w tym samym dniu wrzucony
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-04-12 22:40:26)
ara ara...
Właśnie nie mogłam znaleźć wersji do tych napisów. :d Aż tak źle one wyglądają? xD
linka bedzie aktywna z tydzien moze dwa https://mega.nz/#!HFVSxJiQ!-Tgl8o29dTht … Rc0Riz3n4o
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-04-12 23:31:00)
ara ara...