Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mógłby ktoś mi podać link z poradnikiem, w ktorym opisane jest jak stworzyć napisy specjalne tzn. kolorowe i z czcionką...Taki opis krok po kroku co i jak bo ja kolory wpisuje losowe bo nie wiem jaki jest kod do poszczególnego kolorku i jak wpisuję czcionkę to mi nie wchodzi...i ostatnia proźba możecie mi powiedzieć dlaczego ten kod nie działa: 00:00:01:{C:$BBW0SS}{Y:b}{F:Papyrus}Joł joł! Proszę o szybką odpowiedź.
Mógłby ktoś mi podać link z poradnikiem, w ktorym opisane jest jak stworzyć napisy specjalne tzn. kolorowe i z czcionką...Taki opis krok po kroku co i jak bo ja kolory wpisuje losowe bo nie wiem jaki jest kod do poszczególnego kolorku i jak wpisuję czcionkę to mi nie wchodzi...i ostatnia proźba możecie mi powiedzieć dlaczego ten kod nie działa: 00:00:01:{C:$BBW0SS}{Y:b}{F:Papyrus}Joł joł! Proszę o szybką odpowiedź.
1. Używaj ColSel lub SubtitleWorkshop do kolorowania
paletę podawaj nie w RGB tylko od tyło BGR
2. tag jaki podałeś stosuje się do mDVD a nie TMP
3. Wszystko dokładniej znajdziesz na stronach co ci podał Aaron
zajrzyj do FAQ tam sa podane strony na ktorych jest wszystko opisane( no moze nie wszystko ale duzo)
No to teraz mam coś takiego:
1.Ściągnąłem program ColSel.
2.Skopiowałem kod RGB do notatnika i przekształciłem na BGR.
3.I wyszło mi coś takiego: 00:00:01:{f:Haettenschweiler}BGR(208,205,134).
4.Mam problem bo o ile czcionkę mogę zmieniać to kolorek jest cały czas biały i nie chce się zmienić.
W napisach pojawia mi się w zmienionej czcionce: BGR(208,205,134)TEXT,TEXT,TEXT...
Proszę, powiedzcie w którym miejscu robię błąd.Jestem w tym zielony a próbuje się nauczyć.Z góry dzięki!
Jak kolorować tekst subkodami mDVD masz opisane w Podręczniku Fansubbera.
Przeczytaj sobie tam specyfikację mDVD.
Wątek zamykam.
Wystarczyło zajrzeć do FAQ i już byś wiedział gdzie szukać.
Strony 1