Nie jesteś zalogowany.
Dżibril napisał:Zaiste , dziwię się jak może stawiać wyżej Noein-a od Eureki.
Nie zapominajmy ze każdy ma swoje gusta i guściki.
Motywy, motywiki...
świetny poradnik dla początkujących i nie tylko. Jakiś mod powinien go przypiąć:D
Dla mnie najlepszym poradnikiem sa recenzje i znajomi ktorzy maja podobny gust do mojego.. i po czesci intuicja
Co do poradnika mbell-a bardzo fajny przyjemnie sie ogląda ale na pewno nie będę sie sugerowal tym co tam jest napisane
Wszystko zalezy od indywidualnego gustu. W poradniku na pewno razi mnie obecność FLCL bo to chyba jedyne Anime jakie do tej pory obejrzałem i żałuję, że kiedykolwiek miałem z nim styczność
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
FLCL jest bardzo bardzo bardzo nietypowe i nie dziwię się skrajnym opiniom.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Czekam na I połowę 2007 r. Hm... na pewno ten sam twórca stworzył DB co FMA, nie wiem czy to prawda
zapomniałem poprawić
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
Wreszcie jest rok 2005, tyle na niego czekałem :] . Wszystko fajnie. Tylko.... Dlaczego nie ma Trinity Blood?
To, że FLCL jest b.dobre to ja wiem bardzo wysokie oceny i pozytywne recenzje mowia same za siebie... Mi osobiscie prawie nic sie w nim nie podobało, kretynski/genialny (w tym wypadku to dokładnie to samo) humor, tysiace watkow w ciagu jednej chwili to jeden wielki bełkot. Napewno jest oryginalne... ale nie dla każdego
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Nie czytałam poprzednich postów, więc nie wiem, czy ktoś już zwrócił na to uwagę. W podanym spisie nie zauważyłam Hellsinga TV, co dla mnie osobiście jest zjawiskiem bądź co bądź osobliwym.
Ogólnie spis jest niczego sobie:)
(Ale Hellsing powinien się tam definitywnie pojawić:P)
Ostatnio edytowany przez Shinma86 (2007-06-21 21:20:02)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Bardzo słusznie w spisie znalazła się Eureka seveN, tylko trochę szkoda, że "za Murzynami". Przeczuwam, że w spisie tytułów z 2006 Black Lagoon (które mi osobiście lata gdzieś tam, w okolicach Triguna i Texhnolyze, czyli na średnio wysokim pułapie) będzie na samym topie, a Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, tudzież Ouran (tj. prawdziwe bomby z "prawie wszystkim") znajdą się na szarym końcu.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-06-21 22:10:07)
Obi, chyba mamy podobne gusta. IMO Haruhi i Ouran rządzą (moja ścisła czołówka), o tyle Black Lagoon jakoś tak w środku. Co do Hellsinga, to nie jest on, IMO, wybitnym dziełem. Ma swoich fanatyków, ale dla mnie to średniak.
"Skazany na zajebistość"
Wszystkim niestety dogodzić się nie da;) Mnie zdziwiło postawienie tak wysoko np. Saikano, ledwo co przebrnęłam przez te anime...
~mbell błędy tam Ci się wkradły, nie czytałam całego ale już je na początku widać xP
Ale ogólnie ciekawy poradnik, przyda się.
Nie jest wybitny , ale z pewnością jest ciekawy - zarówno pod względem fabuły jak i postaci , więc zasługuje na miejsce w czołówce.
Ouran i Haruhi faktycznie powinny zostać wymienione - komedie są rewelacyjne .
Mbell gratuluj kolejnej części przewodnika, który jak za rączkę prowadzi za "podstawowe (obowiązkowe) pozycje" z poszczególnych lat. Jak na razie w pełni zgadzałem się z zamieszczonymi pozycjami, jedynie co mi nie pasuje to umieszczenie Blood+ tam gdzie jest a nie w "Inne anime na które warto zwrócić uwagę". Seria jak dla mnie za bardzo zmarnowała potencjał jaki w niej tkwił, żeby była w "zalecanych pozycjach". Choć nie zaprzeczam, że anime jest całkiem dobre w początkowych odcinkach i warte obejrzenie dla fanów Blood the Last Vampire.
Co do roku 2006 to zapowiada się dla mbella ciężka przeprawa gdyż rok obfitował w serie o których panują skrajne opinie ( ja wyżej przytoczony Black Lagoon, Suzumiya Haruhi, Ergo Proxy czy Higurashi no naku koro ni ), Dlatego życzę wytrwałości i siły w dalszym prowadzeniu poradnika.
Ouran i Haruhi faktycznie powinny zostać wymienione - komedie są rewelacyjne .
Zgadzam się, zabawa była przednia:-D Szczególnie jeśli chodzi o Ouran'a.
No jak Higurashi sie tam nie znajdzie to sie zdziwie;P
Wszystkim niestety dogodzić się nie da;) Mnie zdziwiło postawienie tak wysoko np. Saikano, ledwo co przebrnęłam przez te anime...
SaiKano jest chyba dla chłopców, a i to nie wszystkich. Ci, którym lekcje języka polskiego padły na mózg, skłonni są nawet dopatrywać się w tym anime tzw. przesłania (podczas gdy ono nawet nie udaje, że ma jakieś przesłanie). Bah! Niektórzy nawet traktują Saishuuheiki Kanojo poważnie, co już samo w sobie jest mało poważne.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-06-21 23:02:57)
a ja nie wiem czemu nie ma komentarza do gungrave anime nie znane a genialne.Naprawde super poradnik
Ogromne dzięki za wasze zainteresowanie i opinie. Faktycznie będę musiał posiedzieć i powyłapywać błędy. Naprawdę nie wiem skąd się tam wzięły .
Co do Trinity Blood nie dałem rady przebrnąć przez tę serię. Mimo ogromnego potencjału i sporych nakładów ( animacja i rysunki na poziomie) wyszło coś koszmarnego ( dla mnie of course).
Z rokiem 2006 faktycznie będzie problem, albowiem oglądam coraz mniej ( brak kurde czasu normalnie ) i muszę nadrobić zaległości. Zarówno Ouran jak i Haruhi grzecznie czekają na swoje "5 minut". Muszę też zobaczyć do końca Ergo Proxy i Lagoon , oj uzbierało się tych " muszę zobaczyć"
Niestety Higurashi nie będzie jako, że to zupełnie nie moje klimaty (sorki). Anime po lekturze 2 epków omijam szerokim łukiem.
Zresztą pożyjemy , zobaczymy.
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
minimum 5 ep jest wymagane - po dwóch to mi sie nie podobało a jestem wielkim fanem tego anime.