#1 2007-06-23 03:05:06

Zjadacz
Użytkownik

Problem - gra Langrisser I PC

Hejka
Mam nadzieje, że znajdzie się na tym forum osoba zdolna mi pomóc smile Otóż ściągnąłem z tokyotoshokan grę Langrisser I na peceta, ale gdy ja odpalam, to robi się, jednym słowem, kupa. Grafa świruje, co widać na tym screenie. Próbowałem tryby zgodności, zmianę rozdzielczości, DOSBoxa itp., ale nic nie pomaga. Gra ma dla mnie wielkie znaczenie, bo darzę ją ogromnym sentymentem. Będę wdzięczny za każdą pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
BTW Przepraszam za niski poziom posta, ale ostro popiłem w pracy jezor Na szczęście jest autokorekta w Firefoxie.

"Skazany na zajebistość"

#2 2007-06-23 03:43:25

_KiRA
Użytkownik

Odp: Problem - gra Langrisser I PC

Hmm... jak wszystko zawodzi to masz dwa wyjścia zazębiające się między sobą... pierwsze to zainstaluj Win98 (wbrew pozorom system wiecznie żywy i dazony przeze mnie sentymentem... jako ze da sie grać w starsze gierki;)), drugi spośób nieco podobny, ale wymagający trochę większej zabawy... otóż musisz zaopatrzyć sie w soft emulujacy inne systemy operacyjne na win XP (w jednym okienku inny system, a możesz emulaować ich w cholere) i emulować Win98 (chyba ze gra jest na Win95, to wtedy ten xD ). Jeśli to nie pomoze... coz... dupa zimna xD , musisz o gierce zapomniec. Gambatte!!

#3 2007-06-23 10:03:49

songoku
Użytkownik

Odp: Problem - gra Langrisser I PC

Jesli chodzi o gry dosowskie to korzystalem (juz raczej nie korzystam, bo czasu malo, no i sie nie chce) z tego emulatora: VDMSLaunchPad 1.0.0.7, a do emulowania dzwieku soundblsterkow:VDMSound-2.0.4-WinNT-i386.
W sumie nigdy nie mialem problemow z zarzucaniem jakichs gier ;]

Stopka forum

© Animesub.info 2025