Nie jesteś zalogowany.
Ludzie czy wy zawsze musicie sobie oglądanie Anime tak psuć. NIE wspominając innych.
Mi się podoba Anime.
Może dlatego że nie oglądałem Mangi.
Ja bym powiedział że czytałeś no chyba że oglądasz tylko obrazki:P:P:-D(tak jakoś nie mogłem się powstrzymać):P:)
Ludzie czy wy zawsze musicie sobie oglądanie Anime tak psuć. NIE wspominając innych.
Mi się podoba Anime.
Może dlatego że nie oglądałem Mangi.
Po to by wiedzieć że clare z ostatniego odcinka wcale nie była po 4 dniowej imprezce tylko jakis idiota skopał rysowanie;P
Po to by wiedzieć że clare z ostatniego odcinka wcale nie była po 4 dniowej imprezce tylko jakis idiota skopał rysowanie;P
Gdybym nieznał mangi to interpretował bym to troche inaczej.
Clare intensywnie myśli: "mogę ją pokonąc, ale potrzebuję więcej siły, a więc musze zjesć Rakiego, ale czy to nie oznacza, że jestem Awakend Being, nie nie jestem, więc nie moge go zjeść... a może jednak? Nie jeśli to zrobie to organizacja bedzie chciała mnie zgładzić i co wtedy, przecież jeszce nie zemściłam się na Prescilli..."
etc.
Cholercia, kreska naprawdę zaczyna ulegać degeneracji. Tła, póki co, prezentują wciąż wysoki poziom, ale postaci (vide wyraz twarzy Clare przy pocałunku) coraz bardziej szwankują. A akcja z ucięciem nóg i cały pomysł "gry" był dość "ciekawy":o No i jeszcze jedna wada: cała postać tej, jak jej tam, Ophelii, jest dla mnie trochę zbyt walnięta.Dosadnie wyraziła się moja koleżanka podczas wspólnego seansu " Kobita jest twórczo jebnięta"[shithappens]. Ale co tam... i tak mi się podobało i nie moge doczekać się kolejnych epków. Wie ktoś może ile seria ma ich liczyć?
Zaczyna się robić coraz gorzej jeżeli chodzi o rysunki i wcale mi tu nie chodzi o wygląd postaci. Niektóre sceny szybkiego ruchu wyglądają jakby ktoś je we flashu zrobił (w stylu: statyczny rysunek postaci porusza się na statycznym tle). Ogólnie wzrosła też liczba statycznych kadrów na których poruszają się tylko usta postaci.
Pisałem wcześniej że ma być podobno 26 odcinków ale nie wiem jak to zrobią...skoro przy 12 sa tak daleko...albo skończą pierwszą serie przy 13 epie albo niedługo bedzie odejscie od mangi...
niechce nikogo upominac ale to temat zwiazany z anime a nie z manga wiec prosze se poszuakc lub załozyc odpowiedni temat
jutro odcinek , juz mnie sciska na sama mysl ze wychodzi
niechce nikogo upominac ale to temat zwiazany z anime a nie z manga wiec prosze se poszuakc lub załozyc odpowiedni temat
Ale on tylko spekuluje, przecież nie zdradza szczegółów.
Mam nadzieję, że prędko nie odejdą od mangi, tylko skończą anime w odpowiednim momencie.
BeAsTMaStEr napisał:niechce nikogo upominac ale to temat zwiazany z anime a nie z manga wiec prosze se poszuakc lub załozyc odpowiedni temat
Ale on tylko spekuluje, przecież nie zdradza szczegółów.
Mam nadzieję, że prędko nie odejdą od mangi, tylko skończą anime w odpowiednim momencie.
moga se pisac spoilery wszystko oczywiscie z odpowiednimi oznaczeniami
ale niech nie porownoja mangi do anime bo wiadomo ze w anime kreska jest inna itd
i niech nie wychwalaja mangi nad anime bo to temat z anime a nie z mangi
no poprostu rozwaliło mnie to.
edit.
ale niech nie porownoja mangi do anime bo wiadomo ze w anime kreska jest inna itd
anime jest robione na podstawie mangi, więc jak można nie porównywać? oczywiście nie mam tu na myśli jakości animacji, tylko wierność fabuły i odwzorowania pierwotnej kreski (co do tego drugiego claymore trzyma poziom, a nawet przewyższa oryginał [oczywiście, gdyby nie te później - jak myślę - dorobione fragmenty, które zabijają cały klimat]).
Ostatnio edytowany przez Farfarello (2007-06-26 21:10:30)
lol to załz termat "manga a anime" ja ty chce słyszec cos o anime a nie ciagle a anime jest gorsze od mangi, manga jest lepsz bo ma to... bo ma to... bo ma to.... to jest wlasnie jak anpisales na podstawie i wiadomo ze jest gorse ale poco oni zniechecaja przyszłych odbiorcow ( bo takim czyms zniechecaja)
lol to załz termat "manga a anime" ja ty chce słyszec cos o anime a nie ciagle a anime jest gorsze od mangi, manga jest lepsz bo ma to... bo ma to... bo ma to.... to jest wlasnie jak anpisales na podstawie i wiadomo ze jest gorse ale poco oni zniechecaja przyszłych odbiorcow ( bo takim czyms zniechecaja)
FAKT
jak to wiadomo, że gorsze? taki GITS w wesji papierowej to takie gówno, że sie na to patrzeć nie chce.
pozatym jeśli ktoś pisze, że manga podoba mu sie bardziej, niż anime, to co tego?! do diabła, przecież pisze o anie właśnie, a nie o arabskich liniach lotniczych.
wyrażam swoją opinie. a robiąc to musze mieć jakiś skale porównawczą. skoro wyszło do tej pory 12 odcinków, to oceniam, że 12 nie trzyma poziomu poprzednich 11, a anime z dziwnymi wstawkami podoba mi się mniej niż manga. dodatkowo wersja papierowa jest pierwowzorem (jak już siła ludzi mówiła) i idealnie nadaje się na punkt odniesienia do oceny tego anime; "chce poznać historie claymore, co będzie najlepszym sposobem na jej poznanie".
edit. pomijam już fakt (albo i nie), że w mandze zobacze historię pełniejszą, bogatszą w szczegóły i co najważniejsze CAŁĄ (oczywiście jeśli anime będzie miało 26 a nie powiedzmy 126 ocinków).
Ostatnio edytowany przez Farfarello (2007-06-26 22:18:23)
moga se pisac spoilery wszystko oczywiscie z odpowiednimi oznaczeniami
Ale przecież nikt nie pisał spoilerów. Cóż złego jest w czystym spekulowaniu? Chyba chcesz wiedzieć, czy oglądasz zapychacze, czy anime związane z fabułą mangi.
Ostatnio edytowany przez Szual (2007-06-26 22:29:34)
BeAsTMaStEr napisał:lol to załz termat "manga a anime" ja ty chce słyszec cos o anime a nie ciagle a anime jest gorsze od mangi, manga jest lepsz bo ma to... bo ma to... bo ma to.... to jest wlasnie jak anpisales na podstawie i wiadomo ze jest gorse ale poco oni zniechecaja przyszłych odbiorcow ( bo takim czyms zniechecaja)
jak to wiadomo, że gorsze? taki GITS w wesji papierowej to takie gówno, że sie na to patrzeć nie chce.
pozatym jeśli ktoś pisze, że manga podoba mu sie bardziej, niż anime, to co tego?! do diabła, przecież pisze o anie właśnie, a nie o arabskich liniach lotniczych.
wyrażam swoją opinie. a robiąc to musze mieć jakiś skale porównawczą. skoro wyszło do tej pory 12 odcinków, to oceniam, że 12 nie trzyma poziomu poprzednich 11, a anime z dziwnymi wstawkami podoba mi się mniej niż manga. dodatkowo wersja papierowa jest pierwowzorem (jak już siła ludzi mówiła) i idealnie nadaje się na punkt odniesienia do oceny tego anime; "chce poznać historie claymore, co będzie najlepszym sposobem na jej poznanie".edit. pomijam już fakt (albo i nie), że w mandze zobacze historię pełniejszą, bogatszą w szczegóły i co najważniejsze CAŁĄ (oczywiście jeśli anime będzie miało 26 a nie powiedzmy 126 ocinków).
wlasnie o tomi chodzi ty zas robisz z anime gorsza zecz jak chcesz na temat mangi rozmawiac i gorszyc to anime to weź se załuz osobny temat ok tu powiny byc informacje dotyczace tylko i wylacznie anime wiec daj jzu se spokuj
i oceniasz anime a nie mange wiec jeszcze raz z kolei napisze nie porownoj mi anime i mangi bo to dwie rozne rzeczy
BeAsTMaStEr napisał:moga se pisac spoilery wszystko oczywiscie z odpowiednimi oznaczeniami
Ale przecież nikt nie pisał spoilerów. Cóż złego jest w czystym spekulowaniu? Chyba chcesz wiedzieć, czy oglądasz zapychacze, czy anime związane z fabułą mangi.
neichodzi mi o spekulowanie spoilerowanie itd tylko oto co napisalem wyzej
neichodzi mi o spekulowanie spoilerowanie itd tylko oto co napisalem wyzej
W takim razie, o co ta cała kłótnia? Zakończmy tą kłótnię, bo wynikł tylko z tego Offtop.
Mnie po ostatnim odcinku tchnęło do przeczytania mangi, bo ta kreska mi się nie spodobała. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy spadek jakości. Cóż, jutro się przekonamy.
Czyleci znami admin?? Skończcie ten niepotrzebny spam.
Y&D troche ostatnio zwolnili przez co i ja musiałem zwolnić z oglądaniem przez co jestem do tyłu jednak sądze, że pierwsza seria skończy sie na 13 odcinku, potem będzie troche przerwy i kolejne 13 z zakończeniem. Jednak czy bedzie wierne mandze czy też "wyssane" z palce tego niestety nie wiadomo.
Y&D troche ostatnio zwolnili przez co i ja musiałem zwolnić z oglądaniem przez co jestem do tyłu jednak sądze, że pierwsza seria skończy sie na 13 odcinku.
Tak się zastanawiam i... o jakiej ty pierwszej serii mówisz? Gdzie ty wyczytałeś, że ma być jakiś podział na serie? Zrobią timeskip i tyle, nie będą się bawić w żadne odstępy.
[cytuj=Nevistus]Raczej na 13 nie skończą bo już są podane tytuły do 14 i 15 epka.
Czytanie ze zrozumieniem...
[cytuj=khadzad]potem będzie troche przerwy i kolejne 13 z zakończeniem.
Ostatnio edytowany przez Szual (2007-06-26 23:39:13)
Czyleci znami admin?? Skończcie ten niepotrzebny spam.
Y&D troche ostatnio zwolnili przez co i ja musiałem zwolnić z oglądaniem przez co jestem do tyłu jednak sądze, że pierwsza seria skończy sie na 13 odcinku, potem będzie troche przerwy i kolejne 13 z zakończeniem. Jednak czy bedzie wierne mandze czy też "wyssane" z palce tego niestety nie wiadomo.
Raczej na 13 nie skończą bo już są podane tytuły do 14 i 15 epka.