Nie jesteś zalogowany.
Chce zabezpieczyć mieszkanie przed włamaniem.
Potrzebuję alarmu jednak nie znam się na sprzęcie tego typu.
Szukałem aktualnego forum gdzie mogli by mi poradzić co i jak jednak na NIC nie trafiłem. Pozostaje mi spytać was ^^
Znacie jakieś forum?
Wiecie z kim mogę obgadać jaki alarm najlepiej nadaje się do mojego mieszkania (Kraków/internet) ?
A może sami stosujecie zabezpieczenia i macie/znacie coś dobrego oraz wypróbowanego
Kup sobie jakiegoś psa do ochrony mieszkania.
Ja myślę, że pies to jednak nie jest dobry pomysł... Koledze się chyba spieszy z tego co widzę, a tresura psa wymaga czasu... Myślę, że po prostu powinienes sie przejsc do jakiejs firmy ochroniarskiej i tam popytac?
Jedziesz na wakacje? Po prostu ubezpiecz mieszkanie (podobno koszt dodatkowego ubezpieczenia od włamania to około 150 zł na przeciętne mieszkanko, gdy masz już ubezpieczenie pożarowe i inne podstawowe), poproś sąsiadów (zaufanego), żeby zapalił czasami światło i wyciągał listy ze skrzynki.
Wysokość kwoty ubezpieczeniowej jest różna, dokładnie wyjaśni agent ubezpieczeniowy (czasami fajne laski pracują ).
A co do alarmu, idź do sklepu, pogadaj z profesjonalistami.
Ostatnio edytowany przez Winged (2007-06-28 19:02:58)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Kup sobie jakiegoś psa do ochrony mieszkania.
Mam psa.. właściwie to pieska.. jest wow.. jest kawaii.. jest psytulaśny i nie sposób się od niego odkleić, jednak na ochroniarza się nie nadaję - to go trzeba ochraniać xD
Kiedyś miałem kota.. (no właściwie dalej mam ale nieco innego ).. ten to był agresor. Co ktoś przyszedł zaraz się na niego rzucał...............
Ja myślę, że pies to jednak nie jest dobry pomysł... Koledze się chyba spieszy z tego co widzę, a tresura psa wymaga czasu...(..)
..a i tak na nic się zda wobec odpowiedni wyposażonego człowieka:P
(..)Myślę, że po prostu powinienes sie przejsc do jakiejs firmy ochroniarskiej i tam popytac?
Myślisz podobnie do mnie jednak wydaje mi się że firmy ochroniarskie bardziej nastawiają się na ochronę ludzką. Ja potrzebuje tylko alarmu którego nie będzie sie dało łatwo unieszkodliwić. Za ścianą mieszkaniem mam weterana wojennego. Facet jest równie niesamowity co nieobliczalny. Wiem że mogę na niego liczyć gdy rozlegnie się dźwięk alarmu.
Jedziesz na wakacje? Po prostu ubezpiecz mieszkanie (podobno koszt dodatkowego ubezpieczenia od włamania to około 150 zł na przeciętne mieszkanko, gdy masz już ubezpieczenie pożarowe i inne podstawowe), poproś sąsiadów (zaufanego), żeby zapalił czasami światło i wyciągał listy ze skrzynki.
Rzadko jestem w domu :/ Już drugi raz widzę jak ktoś mocno podejrzany się koło niego kręci. Gliniarze nic nie robią nawet gdy ktoś leje faceta obok nich wiec na nich nie ma co liczyć.
Poza tym nie sądzę by jakiekolwiek ubezpieczenie mogło mi wynagrodzić utraconą kolekcję anime czy dane z dysku twardego (jestem zatwardziałym otaku - nie mam w domu nic cennego dla normalnego polaka poza kompem [który też już ma parę lat] )Winged napisał:(czasami fajne laski pracują ). /cytuj]
Mocny tekst xD Gdyby nie to co napisałem wyżej pewnie bym po nim uległ.Winged napisał:A co do alarmu, idź do sklepu, pogadaj z profesjonalistami.
Nigdy nie zauważyłem takiego sklepu ^^"
Lol, na tym forum to już się chyba o wszystko pytają:P.
Dobra, pogooglałem trochę. Ale jak masz cenne tylko dane na dysku to weź go ze sobą. Mang nikt nie gwizdnie, chyba że jakiś fan. Telefonów, adresów szukaj w książce telefonicznej. Ja znalazłem takie:
Alarm Service
tel. 0 12 425 50 55
30-565 Kraków, Kamieńskiego 31
DX-Enforcer. Alarmy - systemy zabezpieczające
tel/fax. 0 12 636 50 13
Kraków, Chełmońskiego 11
Aldys. Autoryzowany zakład instalacji alarmowych
tel. 0 601 57 99 43
30-653 Kraków, Kordiana 68 lok.71
Garda-Bit. Elektroniczne systemy bezpieczeństwa
tel/fax. 0 12 422 31 99
31-051 Kraków, Berka Joselewicza 11
Dyskam. Sp. z o.o. Systemy alarmowe, ochrona osób i mienia
tel/fax. 0 12 637 80 20
30-059 Kraków, Reymonta 22
Microtec. Systemy zabezpieczeń. Indyka W.
tel/fax. 0 12 418 32 40
31-425 Kraków, al. 29 Listopada 42c
Z tego co widzę jest ich znacznie więcej, więc myślę, że któryś spełni Twoje wymagania. Z tych co podałem, to na strony nie wchodziłem, nie wszystkie sklepy pewnie takowe posiadają. Net mi wolno chodzi.
Ostatnio edytowany przez Winged (2007-06-28 20:01:09)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Lol, na tym forum to już się chyba o wszystko pytają:P.
Bo po to takie forum jest:D Zeby jedni pomagali innym...
Co do pytania, to u mnie w miescie jest taka firma ochroniarska (Skorpion czy jakos tak...), ktora zaklada wlasne systemy alarmowe, podlaczone do ich glownego komputera, czy cos w tym stylu... I kiedys system wyczuje jakies zagrozenie, wysyla impuls do siedziby firmy. Ochroniarze przyjezdzaja niemalze natychmiast (serio- kiedys kumpel wprowadzil nas do swojego sklepu ,ale o alarmie zapomnial, a Skorpion przyjechal doslownie za 5 minut...)
Musialbys sie na serio dokladniej podpytac. No i idz do sasiada:D:D Skoro jest takim weteranem, to moze ma jakies sprawdzone ,domowe pomysly:)