Nie jesteś zalogowany.
Niestety manga Bleach też schodzi na psy. Dobrze, że manga Naruto jeszcze się trzyma.
Niestety manga Bleach też schodzi na psy. Dobrze, że manga Naruto jeszcze się trzyma.
UWAGA SPOJLER
Ten trend zaczął się wraz z rozpoczęciem wyprawy naszej wspaniałej ekipy do Les Noches (jak źle nazwę napisałem, to możecie mnie poprawić) by uratować Inoue. W zasadzie juz nie czytam i nie oglądam Blecha, może powrócę do niego za pół roku... może za rok
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-07-01 13:36:26)
[cytuj=Maniack]Ten trend zaczął się wraz z rozpoczęciem wyprawy naszej wspaniałej ekipy do Les Noches (jak źle nazwę napisałem, to możecie mnie poprawić) by uratować Inoue. [/quote]
To spoiler? Jeśli tak to dzięki napewno chciałem to wiedziec :|
mam nadzieje że od następnego epka wrócą do pierwotnego wątku bo ostatni to był jeszcze filler[placze]
Ostatnio edytowany przez tanatos666 (2007-06-30 16:49:08)
mam nadzieje że od następnego epka wrócą do pierwotnego wątku bo ostatni to był jeszcze filler[placze]
Człowieku poczytaj poprzednie posty zanim coś powiesz -_-
~Roni1001 jak widzisz niektórzy nie czytają postów :/[klnie]
Nie będę zakładał nowego tematu więc napisze to tu.
Jaki jest prawidłowy podział na serie bleacha?
Znalazłem 2 różne podziały:
http://www.narutofan.com/plus/manga/series/bleach.html
http://www.bleachexile.com/bleach%20ani … loads.html
Ale serie czy sagi? Serie mają po 24 albo 26 odcinków, zmieniają się wraz z openingiem.
Sagi to wydarzenia w anime.
A to co podałeś, to tylko 2 link jest odnośnikiem do anime. Ten pierwszy to manga.
http://www.bleachexile.com/bleach%20ani … loads.html tu jest tak dziwnie podzielone bo w połowie seri zawsze zmienia się opening więc jest to podział na sagi ?
jeszcze trwają fillery... boshe, niedość, że następny ep za 2 tygodnie, to będzie to następny filler.... poziom tych fillerów jest żałosny.. kreska jakby rysowali na haju... znając życie jeszcze tych fillerów kilka będzie. Dobija mnie to. Od kiedy nie-Espada jest silniejsza od top Espady i od kiedy wszyscy mają takie problemy z jakimiś słabiakami -_-
Ostatnio edytowany przez gorczak (2007-08-09 10:55:30)
jeszcze trwają fillery... boshe, niedość, że następny ep za 2 tygodnie, to będzie to następny filler.... poziom tych fillerów jest żałosny.. kreska jakby rysowali na haju... znając życie jeszcze tych fillerów kilka będzie. Dobija mnie to. Od kiedy nie-Espada jest silniejsza od top Espady i od kiedy wszyscy mają takie problemy z jakimiś słabiakami -_-
Mówisz, że 136(Civil War in Hueco Mondo! Ulquiorra's death) epizod to jeszcze filler?? a następny epizod 137. The Malicious Battle, Aizen's Trap wyłazi za tydzień (2007-08-15) i wnioskuje po tytule, że 137 ep już nie będzie fillerem.
bardzo mi sie podobal filler z kendo
A mi żaden filler się nie podobał Czekam na napisy do 136 i mam nadzieję, że reprezentuje jakiś poziom
Psiamać, psiamać, psiamać! Zrobić takiego chamskiego fillera to po prostu przegięcie :/
Wtrynili Arrancaru z tyłka, że niby Ulquiorra nie żyje... Co jednak nie zmienia fktu, że poziomem daleeeko mu do oryginału. Walki drętwe jak jasny bat ;/
Haha Tarnum genialnie ujęte Ulquiorra, 4 Espada dostaje po dupeczce od jakichś żałosnych podarrancarów :| Którzy ukradli Hougyoku na dodatek... No chyba SS by ich zaatakowalo choćby wszyscy kapitanowie i porucznikowie, bo zdobyliby Hougyoku, no ale pewnie Ulquiorra przyjdzie i zakisi im tą superbroń :| Nędza
Na początek chcę powiedziec ze wiernie śledzę Bleach zarówno mangę jak i anime od początku. Niestety moje emocje dotyczące tego anime skończyły się na końcu sagi Soul society. Później to już nędza : Bountu to już dla zasady przeglądalem no może finał byl emocjonujący. Nadzieje odżyły kiedy zaczęły się wstawki z Arrancarami a obecna kolejna bliżej nieokreślona w swej rozciąglości partia fillerów znów moje nadzieje rozwiewa jak wiatr. Niestety w mandze nawet walki z Arrancarami (sory jeżeli ktoś ma to za filler) nie są już tak ciekawe choc może anime doda im więcej smaczku jeżeli rozsądnie twórcy podejdą do długości pojedynków i nie bedą ich rozklądac na 3 lub 4 epki i rozstrząsac się na pojedynkami na miny i pompatycznymi tekstami. Słowem Boję sie że niestety przychodzi czas na Bleacha którego twórcy przeginają niestety. Oddany fan może powiedzie że to tylko kolejna porcja fillerów któe w końcu się skończą, ja powiem po co one. Czy nie można zrobi sobie pauzy na pól roku a potem wyda przemyślaną serię drugą anime która odda ducha mangi w bardziej pokazowy sposób. Nie wiem moze na tym się mniej zarabia ale lepsze to niż dobicie serii i powolne wykruszanie się nią zainteresowanych aż do nieuchronnego upadku. Szkoda bo to naprawdę dobra pozycja a to się z nią wyprawia zaniża jej poziom i zaciera tak dobre wspomnienia jakie ma się z jej początków. Żałuję np. że nie kontynuowano Gantza , albo Berserka ktorych eksploatacja skończyla się na 24 epach a zakończenia były pomimo wielkiego uznania dla tych serii zenujące i ucięte do granic. Dobrze że byla manga bo niesmak pozostałby do dzis. Obecnie z wielkim zainteresowaniem śledzę Claymore który z epa na ep wciąż trzyma poziom a nawet go podnosi a historia klei się do kupy i nikt tam nie rozstrząsa historii życia każdego drugoplanowego bohatera i tego jakie mial wpływ na jego życie upadek przez rozwiazane sznurowadlo. Zwróccie też uwagę że ostatnio anime z wątkami fantasy i s-f są bardzo chwytliwe a sposób ich przedstawienia i raczej wartka akcja bardziej przyciąga widza. To tyle moich przemyśleń. Mam nadzieję ze dotrwam do końca obecnego wątku Bleacha nie popelniając harakiri na skutek dramatu spowodowanego kolejną porcją fillerów i beznadziejnych epków które wręcz dożynają te serie.
A teraz z innej beczki...
Możecie mnie nawet wyje... z tego forum!!! Za to co teraz powiem
Ale co się nie robi dla poprawienia własnego samopoczucia:D
Więc...
Prawdą jest to że moc hollowa jest niczym w porównaniu z naturalną mocą jaka posiada od urodzenia Ichigo... (oczywiście moc hollowa, która żyje w jego wnętrzu również)
Tak więc można już gdybać jakie może być zakończenie...
hehe oki też to powiem...
Aizen padnie od normal Ichigo [madrala][madrala]
P.s zapamiętajcie to co dziś przeczytaliście...
aha jeśli chcecie inne zakończenie to z petycja do autora tego anime...
powiedzcie tylko że ktoś zna jego zakończenie...
Sorki
SPOILER - (hehe wątpie)
Ostatnio edytowany przez Drizzt DoUrden (2007-08-09 21:33:17)
ShAd0w, 136 to jeszcze filler. Przeczytaj mangę i obejrzyj tego epka, to się przekonasz. W końcu jeszcze muszą zrobić fillera jak fillerowe słabiaczki zostają pokonani. A jak coś im jeszcze odbije to to się nie skończy w następnym epie. Ja już nie wierzę tytułom odcinków. Poprostu dają d**y z Bleachem.
w00h00! 138 to normalny epek, tytuły pasują do mangi!
138
Second move of Hueco Mundo! Hitsugaya vs Yammy ( ウェコムンド再動!日番谷vsヤミー / Hueco Mundo saidou! Hitsugaya vs Yamii )
139
Ichigo vs Grimmjow, 11 second battle! ( 一護vsグリムジョー、 11秒の戦い / Ichigo vs Kurimujo, 11 bou no tatakai! )
Yay! ;D