Nie jesteś zalogowany.
kiedy chce odtworzycna tym media playerze jakiś film o rozszerzeniu ogm albo mkv i chcę do tego uruchomić napisy wyskakuje bład i pisze żę musze zmienic opcje redingu itd itp...klikam w opcjach wszystko co sie da VMR7 VMR9 itd etc nic....pozatym pod różne anime mam różne ustawienia bo kiedyś udało mi się ustawićpod czarodziejki z księżyca i napisy działały...a jak chciałem na tych samych ustawieniach texholyze to znowu ten błąd....da sie jakoś to obejść albo jest jakiś program któy odtwarza te formaty bez tego durnego problemu?? czy muszę pod każde anime kombinować inne konfingi??
Po pierwsze nie dubluj tematów (nie dawaj 2x takich samych tematów).
A co do problemu, to troszkę dziwne, że Ci o tym pisze przy odtwarzaniu.. powinno przy próbie wyświetlania napisów
No cóż.. włącz tryb renderowania: OverlayMixer, a napisy wyświetlaj za pomoca VSFilter (rozwiązanie dające też dobrą jakość obrazu oraz napisów i najszybsze działanie).
Teraz odnośnie samego błędu: aby wyświetlać napisy za pomocą MPC musisz mieć (no nie musisz, ale jest to b. mocno zalecane ) zainstalowany DirectX9 oraz w ustawiony silnik renderowania na VMR9 Renderless. Nie mniej lepsza alternatywa jest nie wyświetlac napisów w MPC lecz za pomocą VSFilter.
To, że raz te napisy miałaś, a raz nie , może być spowodowane róznymi przyczynami. Od różnej postaci tychże napisów (wmuxowane lub jako osobny plik) poprzez różne filtry i ich ustawienia (np G400, VSFilter, czy też ten wbudowany w MPC), a skończywszy na tym czy dane napisy sa wrenderowane czy też nie.
Innymi słowy za mało informacji nam podałaś.
Nie wiem nawet co masz zainstalowane. Jakie kodeki, filtry itd.
Najlepszym rozwiązaniem jest odinstalowac wszystko i zainstalować CCCP posiadający najnowszy FDDShow.
Jest to paczka zawierająca FFDShow, VSFilter, splittery Matroski (MKV) i OGM oraz dekoder WMV9.
FDDShow będzie odpowiedzialny za wyświetlanie filmów skompresowanych większością kodeków, poza WMV9 (tutaj pomoże dekoder WMV9).
VSFilter wyświetli napisy niezależnie od playera i jego ustawień
A splittery umożliwą poprawne otworzenie plików MKV i OGM w każdym playerze.
sory zsa zdublowane tematy...ale to musiała być wina przeglądarki czy coś bo ja nic nie robiłem....
więc tak mam zainstalowane ffshow i matroske direksa mam 9.00 a możesz mi podać stronke tego cccp? bo widziałem gdzieś to na forum ale znaleść niemoge a jak szukam na necie cccp to mi o ruski wyskakuje
Dubel usunięty. CCCP trzeba było poszukać na forum, bo tutaj jest mowa tylko o 1 CCCP. No i trzeba wywalić wszystko inne i zainstalować CCCP. Tam masz od razu MPC i zoomplayera. A reszte to rób tak jak ci suchy podał.
cccp.kickassanime.org/