Nie jesteś zalogowany.
[cytuj]tu masz jak zainstalowac modemy bez sterow TP ktore smierdza
lol a tak w ogole to po chu tyle tych sterow programow od neo?! ja mam kablowke i jedyne co wpisuje to ip i śmigam ;|
jak sie ma modem do neo z ethernet to nie trzeba nawet ip wpisywac
Jak kiedys mialem neo, a byly to poczatki neo w polsce, wszyscy plakali ze dziwnie chodzi, zwiesza sie itp, a ja poszukalem na necie i neo odpalilem bez programow z TP i 0 problemow przez 2 lata, ten program tpsy to smiec niesamowity
btw. upgrade firmware nie zaszkodzi, moze pomoc, ale jakos niechce mi sie wierzyc ze modem zew. moze zawieszac kompa zreszta przyczyn moze byc wiele
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-08-15 03:23:42)
ara ara...
Witam ja się pod-trzepie do pytanie o torrent tylko u mnie to wygląda tak. Włączam utorrent i powiedzmy ściągam jakieś pliki co mają mało seedow i peerow i się ściąga dobrze, ale jak włączę sobie jakiegoś torka co ma po 899 seedow i wiadomo 5x więcej peerow to mi net siada w sensie jakby się rozłączyć a zwykle mało seedowe torki mi ściąga bez tego błędu tak długo aż ściągnie :)no jak siądzie musze wziąsc i resetowac routera jak co mój router to PLANET WRT-414 i mam Internet radiowy a ludzie od neta są spoko bo mi odblokowują nawet porty jakieś jak potrzebuje wiec problem mój to rozlanczanie neta gdy jest dużo połączeń z seedami i peerami (tak mi się zdaje) czyli chyba chodzi o router wiec co mogę z tym zrobić (jak co to nie wina sieci, u kumpla ściągałem ten sam plik i siedziałem tam aż się nie ściągnął i wszystko git było) wiec proszę o pomoc, a właśnie co do ściągania to tak wszystkie torrenty jakie mam z duża ilością seedow i peerow z góry dziękuje.
Pozdrawiam Zmora
~Zmora, a próbowałeś bawić się ustawieniami w tych zakładkach?
# 1http://img205.imageshack.us/my.php?image=screenhunter0185rd.jpg
# 2http://img157.imageshack.us/my.php?image=screenhunter0181nr.jpg
W innych programach do ściągania torrentów też się to dzieje?
Posprawdzałem wszystko (firmware, stery, oszczędzanie energii na USB) i problem dalej występuje. Już mnie to dobija... Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Zmora, bez offtopa proszę w moim temacie. A ty, Van, postępowałbyś chociaż zgodnie ze swoją sygną
Witam ja się pod-trzepie
Litości XD
Pozdrawiam Zjadacz
"Skazany na zajebistość"
~Zmora, ustaw w programie torrenta mniejsza ilosc polaczen na plik, byc moze duza ilosc nawiazanych sesji podwiesza ci net. btw napisz jakim programem sciagasz, jesli chcesz wykluczyc "wymagania sprzetowe" sprobuj utorrenta.
Posprawdzałem wszystko (firmware, stery, oszczędzanie energii na USB) i problem dalej występuje. Już mnie to dobija... Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Zmora, bez offtopa proszę w moim temacie. A ty, Van, postępowałbyś chociaż zgodnie ze swoją sygną
zmora150 napisał:Witam ja się pod-trzepie
Litości XD
Pozdrawiam Zjadacz
A próbowałeś w końcu odinstalować program od TP'sy i łączyć się z netem przez XP, albo jakiś zewnętrzny program??
BTW: Mój drogi, ten mały off to w dobrej wierze jest[szpan]
~Zmora, ustaw w programie torrenta mniejsza ilosc polaczen na plik, byc moze duza ilosc nawiazanych sesji podwiesza ci net. btw napisz jakim programem sciagasz, jesli chcesz wykluczyc "wymagania sprzetowe" sprobuj utorrenta.
Przecież napisał, że używa uTorrent'a
Ostatnio edytowany przez VanTheTandeta (2007-08-15 09:40:17)
A próbowałeś w końcu odinstalować program od TP'sy i łączyć się z netem przez XP, albo jakiś zewnętrzny program??
Tak.
BTW: Mój drogi, ten mały off to w dobrej wierze jest[szpan]
Tak? A ja tam widzę tylko post, który żyje swoim życiem, tzn. nie ma żadnego powiązania z tematem, a do tego zadaje własne pytania. To tak, jakbym w temacie o Naruto spytał, kiedy wyjdzie School Rumble 3, a wszyscy nagle zaczęliby mi odpowiadać.
A teraz nowość:
Komp zawiesza się także przy aktualizacjach automatycznych...
"Skazany na zajebistość"
topic w naruto o school rumble niestety to nie to samo a co do połączeń to chyba zmniejszę ilość z 9999 tylko na ile żeby git działało a Zjadacz jak chodzi o neo to oni się wycwanili kumplowi dziwnie torrent się rozłącza albo wina tego szajstwa modema (jak co testowane na kilku rodzajach torrenta) właściwie neo mi do życia nie potrzebne a z wiarygodnego źródła (brachol co w tym pracuje mieli rozmowę ze niedługo robią na każdego klienta jedno ip) wiem ze już niedługo nie będzie już zmiennego IP :D wiec wszyscy co maja neo maja już wtedy przej*bane :D A co do tego "pod-trzepie" to sprawdzałem to w wordzie bo mi truło mózgownice wiec sorki jak nie po polsku
Pozdrawiam Zmora
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2007-08-15 10:16:48)
A teraz nowość:
Komp zawiesza się także przy aktualizacjach automatycznych...
Microsoft przygotował uaktualnienie dla systemu Windows XP, którego zadaniem jest usunięcie zgłaszanego już od miesięcy przez użytkowników problemu, pojawiającego się podczas korzystania z systemu automatycznego aktualizowania OS-u. Problem polega na zawieszaniu się Windows XP - niestety, z pierwszych relacji internautów wynika, iż najnowszy patch wciąż go nie rozwiązuje...
Przedstawiciele microsoftowego zespołu ds. aktualizacji (Windows Server Update Services Team) przyznają, iż sprawa jest im znana - według nich, problem dotyczy procesu svchost.exe. Jego symptomy są standardowe - podczas próby sprawdzanie, jakie aktualizacje dostępne są dla systemu Windows XP, obciążenie procesora gwałtownie zwiększa się do 100% i maszyna przestaje odpowiadać.
Problem pojawił się już kilka miesięcy temu - od tego momentu co miesiąc po udostępnieniu kolejnej porcji uaktualnień Microsoftu na firmowych forach pojawiają się doniesienia o zawieszaniu się Windows XP podczas próby ich pobrania. Problem można łatwo rozwiązać, wyłączając mechanizm automatycznej aktualizacji - wtedy jednak wszelkie patche trzeba pobierać "ręcznie", a takie rozwiązanie jest nie do przyjęcia dla wielu użytkowników (np. administratorów sieci korporacyjnych).
Microsoft przygotował już uaktualnienie, które powinno rozwiązywać problem. W tej chwili można je pobrać ze strony firmy i zainstalować samodzielnie - w ciągu kilku tygodni ma zostać ono wprowadzone do systemu automatycznej aktualizacji. Do pełnego rozwiązania problemu niezbędne będzie także pobranie klienta WSUS (Windows Server Update Services) w wersji 3.0 (powinni to zrobić nawet ci użytkownicy, którzy na co dzień nie korzystają z WSUS). Więcej informacji na ten temat można znaleźć na stronie koncernu.
Niestety - z pierwszych relacji użytkowników, którzy zdecydowali się na zainstalowanie udostępnionej właśnie poprawki, wynika, że nie rozwiązuje ona problemu. "Zainstalowałem patcha i klienta WSUS i nic. Nie wydaje mi się, żeby w jakikolwiek sposób rozwiązało to problem, który występuje u nas w firmie na wielu maszynach" - napisał na forum Microsoftu użytkownik o pseudonimie Itpolaris. "Wątpie, aby można to było nazwać poprawką. Dzięki za coś, co nie działa..." - ironizuje inny internauta - jaded_admin.
~znalezione w necie.
Tak? A ja tam widzę tylko post, który żyje swoim życiem, tzn. nie ma żadnego powiązania z tematem, a do tego zadaje własne pytania. To tak, jakbym w temacie o Naruto spytał, kiedy wyjdzie School Rumble 3, a wszyscy nagle zaczęliby mi odpowiadać.
Dobrze, przepraszam, już nie będę.
Ostatnio edytowany przez VanTheTandeta (2007-08-15 10:16:32)
Chyba nie ma sensu tworzyć nowego tematu więc się tutaj spytam. A mianowicie, jestem u kuzynów, też mają Neozdradę, ale raczej ich problem nie wynika z jej istnienia. Zauważyłem że nie mają zainstalowanej karty graficznej, więc spróbowałem ją zainstalować, ściągnąłem stery nvidii i... instalator nie może rozpoznać żadnej karty graficznej. Ich karta to GeForce 4 MX, cała reszta sterów jest zainstalowana chyba poprawnie, inna sprawa że system jest podobno zainstalowany od ponad pół roku i obecność masy wirusów widać na pierwszy rzut oka. Wie ktoś jak może tą kartę zainstalować? Potrzebna mi dość szybka odpowiedź bo jutro rano wyjeżdżam.
PS. Pewnie bym im zrobił reinstalkę systemu, ale nie wziąłem ze sobą Windowsa, poza tym mam mało czasu.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-08-15 10:23:43)
Czyli jest jakis konflik, moze robi go jakis program, albo stery. Przyznam szczerze, ze nie lubie tego polecac, ale byc moze najszybciej i najprosciej bedzie zainst. wszystko jeszcze raz (nawet Winde jak trzeba) i powoli metoda prob i bledow dogrywac stery i programy. Wtedy bedziesz wiedzial, co ewentualnie robi blad.
Nie raz jest tak, ze szukanie przyczyny trwa dluzej niz postawienie wszystkiego od nowa ;]
~Zmora mam wlasnie tez router Planet i lacze radiowe, gdy wpuszczasz wiecej polaczen, to sie blokuje. Sprobuj najpierw zmniejszyc, jak ktos wyzej wspomnial, ilosc polaczen wchodzacych\wychodzacych, jak nie pomoze to nowy firmware wgraj, mnie to wlasnie pomoglo.
Moj problem byl taki, ze jak wpuscilem ok. 1000 seedow, to zawieszala sie przegladarka, nie mozna bylo zalaczac www, po wgraniu nowego firmware jest wsystko ok., chcoaz i tak nie wpuszczam wiecej niz 1000 polaczen.
~zergadis0 rozumiem, ze niezainst. to na domyslnych sterach microsoftu chodzi ;]
W takim razie sciagnij jakis Detonator (zobacz, ktory byl ostatni do tych GeForcow, moze to juz nawet byl Forceware) i zainst go.
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-08-15 10:30:17)
Tja, tyle że to nie są stery Nvidii dostarczone przez Microsoft, tylko po prostu jako Karta graficzna VGA jest ten GeForce rozpoznawany.
W windowsie chodzi karta na sterowniku domyslnym, sciagnij i zainst. to co napisalem i problem z glowy.