Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Inaczej tłumaczą.
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
ja mowie ludzie są śmieszni jak chcą nam dać karę za cos czego w Polsce dostać nie idzie :D:D po prostu śmiać mi się chce
:D tu to niema praw autorskich wiec chyba np. takiego tytułu jak Fruit Basket nie będą poszukiwać
a jak wywala ze to piractwo to będzie trzeba robić rzutki grupami maniaków i z Japonii sprowadzać anime oryginalne
:D jak dla mnie to to nie przejdzie
Pozdrawiam Zmora
Nie wiem jak w Azji, ale w Polsce ściąganie jest legalne. Po lekturze CHIP można tak wywnioskować, przecież nowy standard ściągania P2M jasno o tym mówi. Ściągać można, oby nie udostępniać innym A co do artykułów, a niechaj piszą i w Radiu Maryji też o tym otrąbią. W ten sposób ANIME zyska nową widownię, bo przecież owoc zakazany najlepiej smakuje
A swoją drogą, jak użytkownik eMulka ma wiedzieć, że nie ściąga filmiku reklamowago tepsów, a o zgrozo jakiś wypasiony hicior? Przecież eMulek nie oferuje podglądu w standardzie? Czyli bezwiednie można zostać PRZESTĘPCĄ, no może nie tak "uczciwym" jak nasi włodarze. Ale już jakiś kroczek w kierunku Sejmu już będzie na koncie
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2007-08-18 01:21:51)
Zaoszczędziliście na anime, wiec powinno was być stać na dobrego adwokata .
Ostatnio edytowany przez snakepol (2007-08-18 01:40:36)
Widziałem całkiem sporo adwokata w osiedlowym supermarkecie. Stali sobie w rządku i całkiem tanio, jakieś 1/6 ceny "legalnego" przestarzałego anime
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2007-08-18 01:23:53)
A swoją drogą, jak użytkownik eMulka ma wiedzieć, że nie ściąga filmiku reklamowago tepsów, a o zgrozo jakiś wypasiony hicior? Przecież eMulek nie oferuje podglądu w standardzie? Czyli bezwiednie można zostać PRZESTĘPCĄ, no może nie tak "uczciwym" jak nasi włodarze. Ale już jakiś kroczek w kierunku Sejmu już będzie na koncie
W świetle prawa, nie ma znaczenia (jedynie w wymiarze kary) czy popełniasz przestępstwo świadomy czy w niewiedzy, przestępstwo jest przestępstwem. Mimo, że to brzmi sarkastycznie w Polsce jest to codziennością.
p.s.
Nie zrozumcie mnie zle, wcale nie jestem prawym człowiekiem i ściągam anime na potęgę .
Ostatnio edytowany przez snakepol (2007-08-18 01:43:05)
No to chyba fundnę sobie tego adwokata (z półki sklepowej, bo tylko na takiego stać) I już więcej auta od kumpla nie będę pożyczał, bo a nóż kradziony i oskarżą mnie o paserstwo
Sciągać można?? Otóż nie xD jednak kara jest dużo lżejsza:) poprostu masz obowiązek ZAPŁACIĆ ale za to co sciagnałes(masz piracką gre?? to płacisz tyle ile jest warta w sklepie) tak gdzies ostatnio czytałem;)
ja mowie ludzie są śmieszni jak chcą nam dać karę za cos czego w Polsce dostać nie idzie
:D:D po prostu śmiać mi się chce
:D tu to niema praw autorskich wiec chyba np. takiego tytułu jak Fruit Basket nie będą poszukiwać
a jak wywala ze to piractwo to będzie trzeba robić rzutki grupami maniaków i z Japonii sprowadzać anime oryginalne
:D jak dla mnie to to nie przejdzie
![]()
Pozdrawiam Zmora
Ależ tam nie ma nic o Polsce, tylko o Singapurze.
"Skazany na zajebistość"
[Ależ tam nie ma nic o Polsce, tylko o Singapurze.
Ciiiiii cicho bo shitrixa nam zrestartują
nie muszą wiedzieć o "TYM"
Spoko luda nic nam nie grozi[gwizdze]
wiem ze nic nie pisze o Polsce ale wiesz trzeba myśleć naprzód jak by się cos stało :D ale właściwie Polskę to ominą bo u nas nawet 1/100000 anime niema co w Japonii
:D
Ja mam pomysł. Kupmy sobie wszyscy jakieś zaj*biste książki o hipnozie (zawsze mniejszy wydatek niż na adwokata) i nauczmy się technik w nich zawartych. Jak trafimy do sądu to zrobimy szybkie "raz-dwa-trzy-śpisz" i zrobimy im mukę, że są nam winni odszkodowanie za straty moralne i naruszanie spokoju. Głupi pomysł? Myślę, że lepszy niż sprowadzanie orginałów z Japonii:D
BTW ja tam już zaczęłam na kumplu ćwiczyć. Chwilami myśli, że mnie sobie wymyślił, i że jestem jego alter-ego
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
schowa kompa i powie że to nie on bo niema na co ściągać.
Teraz tak gadasz. Jakby Ci taki list przyszedł to byś panikował i nie wiedział co robić... Tymbardziej jakby to były naloty na chaty bez uprzedzenia. Co najwyżej zdążył byś wcisnąć reseta w kompie. Poza tym nie ma takiego dysku na którym nie był chociaż jeden nielegalny plik.
Najgorsze jest w Polsce to, że robią naloty na przypadkowych userów, żeby tylko poprawić sobie statystyki pod publiczkę, bo tak jest im wygodnie. I właśnie dlatego zabierają się do roboty od d**y strony. Ścigając pojedyńczych użytkowników to tak jak by zabijali pojedyńcze mrówki, które oddaliły się od mrowiska. Anyway co ja się będę rozpisywał. Tak czy siak w Polsce takie coś byłoby nie do przyjęcia.
Nie wiem jak tam, ale gdyby w Polsce wydawali tytuły, które by mnie interesowały i gdyby ogólnie ceny filmów, gier itp. były adekwatne do zarobków to bym nie było problemu, bo i piractwo nie było by takie duże (jestem tego pewien, bo i wówczas bardziej ścigali za to), a tak nie ma szans, żeby przeciętny polak mógł sobie pozwolić na więcej, bo mujsi wiązać koniec z końcem.
Hm, ciekawe czy np. jak używam programu Peerguardian, to czy też namierzą moje IP?
peer guardian niby chroni przed organizacjami anty p2p i innymi śmieciuchami blokując ich, ale co to za problem dla nich jakies inne ip sobie wziąć, które nie jest na liście blokowania i sprawdzić twoje.
Ostatnio edytowany przez gorczak (2007-08-18 09:03:38)
Kolejna głupia nagonka, która do niczego nie prowadzi. Jakaś banda w Singapurze, robi sobie jaja i myśli, że coś zdziała. Teraz pewnie i tak połowa ściągających anime narobiła w gacie i już nigdy nie spojrzy na torrenta ze strachu. (więc po części ich plan się udał)
Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-08-18 09:15:23)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
A ja słyszałem, że jak robią taki nalot to oni nie maja nakazu więc ich nie wpuszczam, i gdy ida po nakaz i zanim wrócą szybki format dysku płytki schować i po kłopocie
Ja tam się żadnego nalotu nie boję. Mój kumpel takowy miał i tylko zarekwirowali mu kompa na rok czasu (i nic więcej). Po za tym u nas w Polsce bardziej polują na osoby, które ściągają filmy i sprzedają na giełdzie, a nie ściągających anime do własnego użytku (czyli takich jak ja). Jeżeli ściąganie anime (i innych rzeczy) z neta jest zabronione to po co można je z łatwością pobrać za pomocą najzwyklejszego programu do ściągania (to jeden wielki bezsens). Zamiast zajmować się tzw. piractwem policja mogłaby się zająć łapaniem prawdziwych przestępców... A tamci w Singapurze wymyślili sobie jak łatwo zarobić, bo na pewno część z tych osób, które dostały te listy ze strachu zapłaci tą karę i jeszcze pewnie już nie będą ściągać tylko kupować (bo to legalne).
Mariko napisał:Ja tam się żadnego nalotu nie boję. Mój kumpel takowy miał i tylko zarekwirowali mu kompa na rok czasu (i nic więcej).
Mój kumpel też miał nalot na chatę, zarekwirowali mu HDD i musiał zapłacić 3000 pln + kara za nielegalnego Windowsa.
A jakie miał oskarżenie? Że co zrobił?
W różnych regionach Polski widać robią inaczej. Mojemu znajomemu też wzięli z tym, że nie zapłacił kary, ale kompa też nie odzyskał. Najlepiej mają ci, co nie posiadają zewnętrznego IP. Raczej wykasowanie z dysku nic nie da. Jak będą mieć twoje ip to nikt się ciebie nie będzie pytał, czy to masz na kompie czy nie, ściągałeś, to płać. Zresztą... gdzie Singapur, a gdzie Polska. Do nas tak łatwo sie nie dobiorą, bo anime w Polsce nie jest tak popularne, jak w innych regionach świata. Póki co mogą nas gonić za nielegalne oprogramowanie i ściąganie filmów, czy muzyki, a anime postawiłabym przy końcu listy.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna