#41 2007-08-18 12:16:15

gorczak
Użytkownik

Odp: Ścigają za Anime

dkai2218 napisał:

A ja słyszałem, że jak robią taki nalot to oni nie maja nakazu więc ich nie wpuszczam, i gdy ida po nakaz i zanim wrócą szybki format dysku płytki schować i po kłopocie

Format nic Ci nie da wstyd jak już mówiłem istnieje oprogramowanie dzięki, któremu mogą odzyskać zawartość dysku od jego nowości do teraz, mimo wielokrotnego formatowania itp. Dlatego musiałbyś się pozbyć też swoich HDD. A poza tym nie byli by na tyle głupi, żeby robić nalot bez nakazu.

Mariko napisał:

Jeżeli ściąganie anime (i innych rzeczy) z neta jest zabronione to po co można je z łatwością pobrać za pomocą najzwyklejszego programu do ściągania (to jeden wielki bezsens)

bo ludzie dość mają zawyżonych cen i ryzykują wystawiając różne filmy, gry itp. żebyś ty czy ja mógł sobie ściągnąć i pograć/obejrzeć jeżeli Cię nie stać. Mnie nie stać na płacenie 200 zł za gry/filmy, które potem okazują się jednym wielkim syfem i kasa idzie w błoto (a w Polsce zarobki są malutkie). Żeby jeszcze zawsze udostępniali demka/sample do gier/filmów, a tu nic. Trafi się czasem demko do jakiejś gry, w telewizji czasem puszczą do jakiegoś filmu zapowiedź (która prawie zawsze nie oddaje klimatu filmu) i to wszystko, a potem wydajesz 10-20 zeta na bilet do kina i wracasz zawiedziony.
O anime już lepiej nie wspominać. Wydają parę tytułów jeszcze badziewnie wykonane, cenę sobie żądają wysoką i zadowoleni.

Mariko napisał:

Zamiast zajmować się tzw. piractwem policja mogłaby się zająć łapaniem prawdziwych przestępców...

Otóż to. Jest im łatwo dlatego wolą udupić paru piratów (pamiętam jak czytałem, że kolesia udupili za bodajże 20MB muzyki na kompie O_o) niż zajmować się tymi co szmuglują narkotyki, sprzedają ludzi za granicę, czy nawet tych co stoją pod bramami i tylko czekają aż wieczorem, któs będzie przechodził, albo tych co niszczą co popadnie po przegranym meczu ich drużyny. A poza tym ścigają piratów, a sami ostro zasysają filmy i inne rzeczy i tak samo ich dzieci, które myślą, że są bezpieczne, bo tatuś pracuje w Policji (znam takiego jednego).
Ehh to jest po prostu paranoja. Dobra starczy tych wypocin, bo można pisać i pisać, a nic to nie zmieni.

#42 2007-08-18 12:40:36

Kurisu
Użytkownik

niedługo będzie tak jak na bashu gosc napisał: wchodzi grom do domu i pyta: GDZIE SĄ TWOJE SIMSY KU**O~!!!!
smile_big:D:D

#43 2007-08-18 14:24:13

RA6
Użytkownik

Trzy podpowiedzi:
1. Szyfrowanie dysku,
2. Privoxy,
3. Dobry adwokat lub lepiej kancelaria prawnicza.

Chcę aby naprawdę zrobili masowy nalot powiedzmy na ten 1.000.000 polskich internautów. Gwarantuję, że zaostrzenie prawa to najlepsze lekarstwo na zmianę podejścia społecznego do życia politycznego. Potrzebujemy impulsu do zjednoczenia się i rewolucji w życiu publiczno-społecznym.

Wielu obecnie rządzących i starszych osób boi się zmian. Wprowadzenie innowacji technologicznych, inwestycje w naukę i przemysł są odkładane na rzecz doraźnych pseudo socjalnych i pro rozwojowych działań. Po co są nam huty, kopalnie węgla czy stocznie jak to tylko ogranicza rozwój kraju. Mówi się o spadku bezrobocia więc teraz jest najlepszy moment na zmniejszenie niedochodowych gałęzi gospodarki. Kopalnie powinny być wykorzystywane na potrzeby tylko naszego przemysłu. Inne należy pozamykać, to by zaowocowało zwiększeniem zapasów surowca strategicznego. Politycy nie zauważają tego że zapasy minerałów są ograniczone i należy jak najmniej je eksploatować. Produkcja stali i statków dobrze tylko, że bez udziału kapitału państwa. Sprywatyzować podnieść normy i dowalić odpowiedni podatek za zanieczyszczanie środowiska. Należy się jak najszybciej restrukturyzować. Emerytury, renty to skandal, a jak ja przejdę na takowe świadczenia będzie jeszcze gorzej. Zarobki śmiech na sali, moja emerytura zapowiada się masakrycznie a pracuję równie wydajnie co inni za granicą. Nie dziwię się lekarzą i ich popieram. Chciał bym, aby wszyscy lekarze solidarnie 1 października zrezygnowali z pracy. Niech państwo się martwi. Nalerzy jak najszybciej zastosować terapię wstrząsową bo po wyborach będzie za późno.

Co do kontroli popieram, jak najwięcej i najczęściej. Najpierw u decydentów i w przemyśle. Potem u nas, w krótkim czasie ludzie by zrezygnowali z komercyjnego śmiecia. Windows i inne programy własnościowe zastąpiło by Open Source np.: Linux wraz z masą oprgramowania już dziś dostępnego. Książki, filmy i muzyka też wydawane są na otwartych licencjach (gorzej z ich tłumaczeniem i wyszukiwaniem). Nie mówię że wszystko powinno być za darmo, lecz jedynie ze materiały o charakterze niematerialnym powinno się inaczej wyceniać. Obecnie wiele utworów, patentów przynosi taki zysk pośrednikom, że lepiej nie mówić. Autorzy zarabiają mniej, ale co dziwne wielu popiera ten system. Materiały TVP należą do nas, powinno się więc umożliwić zdobywanie ich. Teraz chcąc zobaczyć film przedwojenny np.: "Ada to nie wypada" czy obejrzeć fragment "kabaretu starszych panów" trzeba szukać w zapomnianych filmotekach szkolnych. To nie żart ostatnio z kilkoma znajomymi nauczycielami sprawdzaliśmy stary magazyn. Znaleźliśmy tam prawdziwe perełki, najbardziej mi zapadł w pamięci film z czasów PRL na lekcje wychowawcze o narkomani. Pokazano tam ogólnie jak przygotować kompot z maku. Aż dziw bierze, że narkomania w Polsce w tamtych czasach się nie przyjęła. Pewnie to zasługa tzw. lekcji wychowawczych oczkod

#44 2007-08-18 14:31:30

a3trigs
Użytkownik

Dystrybutor filmów namierza użytkowników BitTorrenta

Singapurska firma Odex, zajmująca się dystrybucją japońskich filmów animowanych, namierzyła kilka tysięcy internautów, udostępniających w sieci BitTorrent jej filmy - informuje serwis Torrentfreak.com. Przedstawiciele firmy zamierzają wysłać do nich listy, w których zażądają natychmiastowego wypłacenia odszkodowania w wysokości 3,5 tys. USD
Wśród tytułów, do których prawa ma Odex, są m.in. "Bleach", "Fullmetal Alchemist", "Mobile Suit Gundam" oraz "Chrono Crusade". Przedstawiciele firmy kilka miesięcy temu zorientowali się, że ich tytuły są bezprawnie dystrybuowane w Internecie - rozpoczęli wtedy monitorowanie sieci P2P, w celu namierzenia osób rozpowszechniających pliki. Jak się okazało, najwięcej kopii filmów Odex rozsyłano za pośrednictwem sieci BitTorrent. Wynika to ze specyfiki tego protokołu - w BitTorrencie każda osoba, która pobiera dany plik, jednocześnie wysyła jego fragmenty innym użytkownikom.

Przedstawiciele Odex namierzyli kilka tysięcy takich osób ( tzn. adresy IP ich komputerów ). Następnie zgłosili się do firmy StarHub - singapurskiego dostawcy usług internetowych, z którego usług korzystała największa liczba namierzonych internautów ( ok. tysiąca osób ) - i zażądali od niej ujawnienia personaliów tych osób. Firma początkowo deklarowała, że nie spełni tych żądań - jednak zmusił ją do tego nakaz sądowy.
Odex zapowiada, że kolejnym krokiem będzie wysłanie do tych osób listów, zawierających żądanie natychmiastowego wypłacenia odszkodowania w kwocie 3000 - 3500 USD. Adresat takiej wiadomości będzie miał 9 dni na podjęcie decyzji - po tym terminie Odex zamierza skierować sprawę do sądu.
Przedstawiciele dystrybutora zapowiadają, że mają już przygotowaną listę, zawierającą adresy IP kolejnych 2000 użytkowników sieci BitTorrent - firma wkrótce zamierza wystąpić z żądaniem ujawnienia personaliów tych osób do kolejnych dostawców usług internetowych.

:S

#45 2007-08-18 14:37:47

Michaello
Użytkownik

~a3trigs co Ci dał ten post????

#46 2007-08-18 14:45:19

Roni1001
Użytkownik

My wszyscy już to wiemy i umiemy klikąc w tzw. hyperłącze smile

#47 2007-08-18 14:59:39

Kisiel
Użytkownik

który to już raz dowiaduję się, że jestem przestępcą oczkod

a skomentuję to tak: "co kraj to obyczaj"

10721827ve.gif

#48 2007-08-18 15:04:49

Hyuga
Użytkownik

co ma byc to bedzie:) nie jedna wojne wygralismy:)

#49 2007-08-18 15:11:50

iglasty
Użytkownik

spoko moko najwyżej każdy sobie qpi neostrade najtańszą zresetuje połączenie i już bedzie miał inne IP a ten żółty gej niech sie pieprzy na koszt państwa!!!

Ostatnio edytowany przez iglasty (2007-08-18 15:12:08)

I love spaghetti but I got shhit on it!

#50 2007-08-18 15:55:22

Pallka
Użytkownik

Ja słyszałam że Neostrada będzie robiła dla każdego osobne IP, tylko ciekawe kiedy to zrobią ;p

banner1.gif

#51 2007-08-18 16:08:40

khadzad
Użytkownik

Brawo iglasty:/ Sądze że oni zapisują KIEDY spisali to ip a Neozdrada rejestruje dokladną historie IP każdego użytkownika. Ktoś pisał o formacie...co prawda za 3 albo 4 mogłbys poczuc sie bezpiecznie ale...po co?? są programy które kasują pliki całkowicie bez możliwosci odzyskania ich. I uwierzcie mi że jeśli kiedykolwiek wejdziemy w strefe Euro to wszystko stanieje...no przynajmniej teoretycznie...(co prawda bedziemy zarabiać jeszcze mniej ale ceny filmów gier itp spadną do 50€)

Stopka forum

© Animesub.info 2025