Nie jesteś zalogowany.
Ponownie was witam tym razem postanowiłem, założyć osobny temat (osobny od transformersów oraz serii amazing) o MARVEL ULTIMATE. Nie zakładam osobnych tematów dla obu serii bo co za dużo to nie zdrowo a jeden powinien nam starczyć. Jak zwykle zarzucę wam linka z którego będziecie mogli ściągnąć zeszyty do czytania. Najpierw jednak :
Transformers G1- temat w którym komentujemy najnowszą serię komiksową o naszych kochanych robotach.
The Amazing Spider-man - jak nazwa wskazuje jest to mój temat w którym możecie wypowiedzieć się o starych dziejach serii Amazing
teraz jednak...
ULTIMATE X-MEN
Pliki .rar można otworzyć normalnym winrarem ale ja polecam otwierać je za pomocą programu Display i od razu czytać jak .pdf w pełnej rozdzielczości
Ściągnij program do czytania super komiksów
Serie objęte tytułem Ultimate przedstawiają historie świata Marvela w nowym, teraźniejszym świecie. Słowo "Ultimate" znaczy "ostateczny". Joe Quesada wybrał właśnie to słowo dla najnowszych serii komiksów o postaciach stojących na czele Marvel Comics. Wśród nowo narodzonych znaleźli się: Spider-Man, X-Men, Fantastyczna Czwórka, Daredevil, Elektra oraz Ultimates.
Info:
Bohaterowie tych serii umieszczeni są w świecie znanym czytelnikowi, w którym króluje Internet, MTV, oraz inne wynalazki dwudziestego wieku. jednym słowem MARVEL ULTIMATE to AKTUALNE KOMIKSY STOJĄCE NA POZIOMIE !!!!!
ULTIMATE IRON MAN
Ultimate Iron man to krótka historia której scenariusz napisał Orson Scott Card zaś na strony komiksu przeniósł ją Andy Kubert. Historia była wydawana na przełomie roku 2005-2006. Chociaż sama historia kończy się dwuznacznie, to jej kontynuacja jeszcze nie jest zapowiedziana.
Żona Howarda Starka ( producenta broni) zostaje zainfekowana super wirusem podczas pracy w laboratorium. By podkreślić dramat sytuacji dodam, że kobieta jest w ciąży. Chociaż dziecko bezpiecznie przychodzi na ten świat, matki nie udaje się uratować. Anthony Stark - bo tak na imię dostaje główny bohater komisu - nie jest zwykłym dzieckiem. Jest znacznie inteligentniejszy od swoich rówieśników. W dodatku jego ojciec pokrywa jego ciało specjalna warstwą organicznego pancerza który czyni chłopca niemal nieśmiertelnym. Młody Tony ma jednak własne plany...
DOWNLOAD
---
Nigdy nie lubiłem Iron mana jednak komiks bardzo mi się spodobał. Dopracowany scenariusz oraz swietne rysunki sprawiły, że przez godzine czytania bawiłem się świetnie. Godzinę! Bo właśnie tyle potrzeba na przeczytanie tej opowieści. Polecam gorąco...
Ultimate Daredevil and Elektra trilogy
Ultimate Daredevil and Elektra #1-4 (2003) -Dostępny-
Ultimate Elektra #1-5 (2004-2005) -Już wkrótce-
Elektra rozpoczyna naukę na studiach ^^ Wszystko powinno być ładnie i wspaniale. Elektra poznaje ślepego chłopaka, Mutta Murdocka. Elektra kocha jego a on kocha ją. Wszystko jest pięknie i wspaniale. Niestety na studiach jest jeden chłopaczek co to ma wysoko postawionego tatusia i musi się nad każdym pastwić. Dochodzi do niemiłego incydentu... rozpoczyna się kłótnia która zaraz przerodzi się w wojnę. Bezkarny chłopak może robić co tylko mu się podoba, policja go nie tknie. Elektra ma tego dość...
DOWNLOAD
---
Bardzo przyjemnie się czytało. Dla odmiany coś o nie Super Bohaterach w śmiesznych kostiumach. Przyjemny romansik dziewczyny i chłopaka (niestety) o rożnym poglądzie na "Sprawiedliwość świata". Pierwsza seria ma tylko 4 zeszyty druga dopiero mi się ściąga. Skoro to wszystko nosi tytuł Trilogy to pewnie bedzie też 3 część 3 lub 4 chapterowa. Polecam...
ULTIMATE SPIDER-MAN
Serie objęte tytułem Ultimate przedstawiają historie świata Marvela w nowym, teraźniejszym świecie. Słowo "Ultimate" znaczy "ostateczny". Joe Quesada wybrał właśnie to słowo dla najnowszych serii komiksów o postaciach stojących na czele Marvel Comics. Wśród nowo narodzonych znaleźli się: Spider-Man, X-Men, Fantastyczna Czwórka, Daredevil, Elektra oraz Ultimates.
Info:
Bohaterowie tych serii umieszczeni są w świecie znanym czytelnikowi, w którym króluje Internet, MTV, oraz inne wynalazki dwudziestego wieku. Tak na przykład Peter poszukuje informacji o pająkach w Internecie. Jak każdego młodzieńca dręczą go różne sprawy wiążące się z jego wiekiem, dziewczyną, pracą ,szkołą oraz życiem jako Spider-Man.
Różnice:
Między wydarzeniami znanymi z poprzednich serii komiksów ze Spider-Manem a serią Ultimate znajdziemy bardzo dużo różnic, m.in. kostium Venoma pochodził z Planety X, zaś w Ultimate został stworzony w celach naukowych przez ojca Petera i Eddiego Brocka. Sam Brock nie jest dziennikarzem, a naukowcem pracującym na Uniwersytecie Empire State. Gwen Stacy została zabita przez Zielonego Goblina, natomiast w nowym wydaniu została zabita przez Carnage'a, który został stworzony z próbki krwi Petera, a nie, jak to było wcześniej, pochodzi od kosmicznego symbiotu. Ben Reilly jest teraz zwykłym człowiekiem pracującym z Dr. Connorsem. Harry odkrył tożsamość Zielonego Goblina podczas walki Spider'a z Goblinem w apartamencie Osborna. Norman stawał się Zielonym Goblinem po zażyciu specjalnego serum.
- nie wszystkie opisy napisałem sam większość skopiowałem. Polecam www.spider-man.pl
ULTIMATE FANTASTIC FOUR
Reed Richard jest genialnym nastolatkiem który zostaje wypatrzony przez rządowych naukowców. Młody Reed Trafia do Baxter building (kto czytał iron mana ten już wie) gdzie może dalej prowadzić swoje badania. Reed postanawia przełamać barierę do innego wymiaru wysyłając tam zabawki i udaje mu się to! Drugą fazą teleportacji ma być przywrócenie przedmiotów do naszego wymiaru. Zadanie to jest o niebo trudniejsze. Reedowi w badaniach pomaga przyjaciel - Victor Van Damme. Mijają lata... rząd jest gotów do pierwszej próby. To przełomowe wydarzenie... jeżeli próba się powiedzie świat wejdzie w całkowicie nową erę... niestety ktoś zmienia koordynaty teleportacji tuz przed rozpoczęciem procesu...
DOWNLOAD
---
Nie lobie fantastycznej czwórki a powiem szczerze, że ten komiks ma szanse to zmienić. Jestem zaskoczony ponieważ jeszcze nie czytałem komiksu ULTIMATE który by mnie zawiódł. Na razie przeczytałem 4 zeszyty i szczerze mówiąc interesują mnie bardziej niż x-meni (na chwilę obecną) polecam zapoznać się z pierwszymi 3 zeszytami.
i jeszcze jedno...ekhem ekhem... to że większość komiksów nie została wydana w polsce nie znaczy, że nie możecie ich kupić -_-
Komikslandi może wam sprowadzić ze stanów każdy hardcover jaki wam się zamarzy...
Ostatnio edytowany przez kalamir (2007-09-01 15:13:33)
mam do ciebie pytanko ten downlad x-menów który zamieściłeś jest od samiusieńkiego początku historii o x-menach? jeśli nie to daj jakieś namiary albo porady jak zacząć
malkor kuźwa mać mniej dla mnie litośc... -_- nom podenerwowaliśmy sie a teraz...
seria ULTIMATE przedstawia HISTORIE opowiedzianą na nowo... wejdź na link który podałem i PRZECZYTAJ sobie ...masz wszystko w nazwach plików... zeszyt 1 zeszyt 2 zeszyt 3 i tak dalej - tak ...to jest od samego początku xD
miłego czytania
Pamiętam jeszcze jak Ultimate X-Men wydawało DK Naprawdę fajny komiks
Dzięki kalamir
Ultimate X-Men wymiatało (choć są lepsze serie o X-Menach), wkurzało mnie tylko że co chwilę zmieniali rysowników, przez co za jednym razem kreska wymiatała, a innym razem wołała o pomstę do nieba.
W ogóle szkoda że DK upadło, wydawali naprawdę porządne komiksy w przystępnych jak na polskie warunki cenach.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-08-25 14:25:29)
Ultimate X-Men wymiatało (choć są lepsze serie o X-Menach),
które są lepsze?
Muszę zaznaczyć, że nie przepadam za eksmenami innymi niż ultimate... jak dla mnie fabuła uncanny x-men była żałosna. W którymś momencie wszystko sprowadzało się do głupiej walki :/ owszem było parę perełek ale głupota serii dzisiaj wydaje mi się przytłaczająca. Nowa fabuła w ULTIMATE to dla mnie masa zabawy...obecnie czytam 21-22 serię HELLFIRE ale uploaduje juz dalsze kawałki...
ZABRASZAM DO DYSKUSJI
Hmmm... z serii Ultimate czytałem tylko X-menów (z DK)trochę Fantastic Four (nie zaciekawiło mnie zbytnio) i Iron mana (naprawdę fajna historia, fajnie przedstawione początki Irona-mana) no i kawałek spider-mana, czyli to co wystawiłeś... jakbyś miał jeszcze kilka numerów to wystaw. Gdzieś widziałem torrenta z odcinkami po ang, ale słabo szedł...
seria Ultimate X-Men jest najlepsza
umm....w związku z poważną awarią kompute i utratą wszelkich danych zawieszam iupload x-menów do momentu w którym nie ściągne ich znowu z eMula (kilka nocy) a na razie wrzucam wam ULTIMATE SPIDER-MANA.
No i dlaczego nikt sie nie wypowie o komiksie ? nikt nie czyta?
Ja czytałem to już trochę temu i muszę przyznać, że mi się podobało. Szczególnie akcja, gdy wojsko uprowadziło naszych głównych mutasów. A takie pytanko, Kalamir. Z tej samej serii były jeszcze Street Fightery. Masz takie coś?
BTW: Teksty Spidera rox Ulubiony: "Wow, jestem pod wrażeniem tego, jak użyłeś tej twardej, drewnianej deski do zamortyzowania upadku.".
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-08-26 10:46:49)
"Skazany na zajebistość"
Ja czytałem to już trochę temu i muszę przyznać, że mi się podobało. Szczególnie akcja, gdy wojsko uprowadziło naszych głównych mutasów. A takie pytanko, Kalamir. Z tej samej serii były jeszcze Street Fightery. Masz takie coś?
ale ja nie wrzucam DK tylko oryginały po angielsku... więc mozesz przeczytać do końca
Kolega wrzucał mi SF razem z tymi nie wydanymi w polsce http://seikaden.diinoweb.com/files/ chyba sie nie obrazi jeżeli podam linka
Dokładnie o to mi chodziło. Dzięki Jak przeczytam, to trochę sobie o tym pogadamy
EDIT: Jestem po lekturze Jedyne, co boli, to że tak mało. Vega wreszcie się popisał, choć byłem pewien, że scenarzysta zwali robotę i sprawi, że mój ulubieniec dostanie po papie. Ciekawi mnie też ten koleś na ostatniej stronie ostatniego zeszytu, bo jakoś nie potrafię dopasować go do którejś z postaci z serii gier. Masz pomysł, kto to może być?
EDIT 2: Dopiero skapowałem co to za pliki z rozszerzeniem .cbr XD Czytam więc dalej
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-08-26 14:16:35)
"Skazany na zajebistość"
Przeczytalem juz wszystkie spidermany które wrzuciłeś Kalamir i musze powiedziec ze kawał dobrej roboty odwaliłeś. Mam nadzieje ze nie przestaniesz wrzucac serii Ultimate Spiderman bo poprostu piekne to jest Nie moge sie doczekac
Przeczytalem juz wszystkie spidermany które wrzuciłeś Kalamir i musze powiedziec ze kawał dobrej roboty odwaliłeś. Mam nadzieje ze nie przestaniesz wrzucac serii Ultimate Spiderman bo poprostu piekne to jest Nie moge sie doczekac
Niedługo wrzucę nowe zeszyty // sam niedługo dostane oryginalne hardcovery ze stanów więc też spidera uwielbiam.
Jednak póki niema spidera proponuje ci X-men ULTIMATE... nigdy nie lubiłem x-menów jednak seria Ultimate jest prześwietna gorąco polecam
A wiesz moze ile tomów Ultimate Spiderman przetlumaczyli w PL??
ja mam do 32 ...resztę kupiłem. NIe tomów bo to nie mangi..każdy zeszyt jest samodzielnym komiksem który pojawia się w amerykańskich sklepach... z tego co wiem jest ok 10 harcoverów
ULTIMATE Spider-man 019 - DODANY
ULTIMATE Spider-man 020 - DODANY
ULTIMATE Spider-man 021 - DODANY
powiem ci kalamir ze czytam powoli tych x-manow i jak dla mnie zajefajne, jednakże troszkę przesadzają w niektórych momentach z moralnością. SPOILER ktoś ich przez pół roku gnębi a telepatka nagle stwierdza ze nie powinni zabijać /SPOILER Po za tym to wypas. Fajnie że dodajesz tą serie.
[b]WITAM I UWAGA[b]
NEWS PIERWSZY DODAŁEM ULTIMATE IRON MANA i gorąco go polecam !!!!!!
news - cała masa spidermanów do czytania...
NEWS 3 jeszcze więcej x-menów
ktoś moze przeczytał już blockbusters z x-mena ?
Hej śpicie? Nikt nie komentuje... a ja tymczasem dodałem DAREDEVIL and ELEKTRA