Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
1) FF VIII, IX, X, X-2 [nie grałem w VII a XII uważam za porażke]
2) Grandia 3
3) Onimusha Dawn of Dreams
4) MGS 1-3
5) Tales of the Abyss
6) Valkyrie Profile 2
7) hack GU Vol1 i Vol2 [czekam na vol3]
Uu to skoro nie grałeś w ff7 to trzeba obowiązkowo nadrobić, a co do FFXII to system walki jest świetny.
Moja 3 ulubione:)
1. Xenogears(najbardziej rozbudowany fabularnie jRPG na PSX).
2. Seria Metal Gear Solid.
3. Seria gier Tales of... od Namco.
final fantasy XII byl inny niz poprzeedniczki ale za to by rewelacyjny! teraz czekam na crisis core i XIII:)
1)chrono Cross
2)Chrono Trigger
3)FF III
4)FF VII
5)FF X
6)FF X-2
7)FF XII
8)Onimusha dawn of dreams
Okami - najbardziej Japońska gra
Uu to skoro nie grałeś w ff7 to trzeba obowiązkowo nadrobić, a co do FFXII to system walki jest świetny.
hmm masz racje a w VII troszke odstrasza grafika, a co do XII system walki był dobry ale fabuła słabiutka, zalatuje tandetnymi amerykanskimi filmami
Moje ulubione:
1) Kingdom Hearts 1 i 2
2) Onimusha Dawn of Dreams
3) Resident Evil (1-4)
4) Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2
5) Tekken 5
U mnie to jest dłuuuuuuga lista. Na pierwszym miejscu mam Devil May Cry 3 i Final Fantasy VIII, a potem w kolejności losowej (za długo by mi zajęło myślenie nad kolejnością):
FF VII, X
Grandia 2
Resident Evil 1-4
Silent Hill 1, 4 (inne też się pewnie na tej liście pojawią, ale te akurat przeszedłem)
Tekken 3, 5
Soul Calibur 2
Melty Blood Act Cadenza
Guilty Gear XX
Street Fighter 3rd Strike, Alpha 3
Onimusha Dawn of Dreams
Metal Gear Solid 3
King of Fighters XI
Dead or Alive 3, 4, XBV
Ikusagami
Golden Sun
Kingdom Hearts 2
Dragon Quest VIII
Nie wiem czy jeszcze coś później nie dojdzie, ale wszystkie te tytuły rewelacyjne i trudno mi powiedzieć który z nich jest najlepszy.
Golden Sun (FF-VII mimo pathów nie chce mi się uruchomić )
Golden Sun (FF-VII mimo pathów nie chce mi się uruchomić )
to graj na emulatorze epsxe.
Tyle że to wersja PC
to akurat sie latwo domyslec. sciagnij wersje na psx i graj na emulatorze
Final Fantasy VIII za 140 h grania, nieziemską animacje i fabułę która wciągnęła mnie do reszty. W końcu to bym mój pierwszy final i pierwszy jRPG w którego grałem, więc...
Należało by jeszcze wspomnąć o Metal Slugach, Chrono Trigger (dlaczego Chrono w cełej grze nie powiedział ani słowa? )Soul Calibur oraz Tekken 3 w którym umiałem prawie wszystkimi zawodnikami specjalny cios. Reszta finali juz mi sie tak bardzo jak ósemka nie podobała ( FFI - stare ale klimacik jest, FFIV - losowe walki są strasznie wk.ur... w tej części, FFV - bardzo fajne rozwiązanie z jobami, ale fabuła taka sobie..., FFVI - rewolucja na snesa, drugi zaraz po osemca final u mnie, ale jeszcze nie ukończyłem, FFVII - dobry, ale oczekiwałem czegoś więcej po tak bardzo lubianym i uważanym za najlepszego finala tytule. Końcowa walka ssie - za prosta - pffff Sephiroth to pipa, tylko nie piszcie mi o wapeonach bo nie chce mi się dyskutować na ten temat ;)a w inne finale nie grałem, albo grałem za mało bym mógł o nich pisać). No i jeszcze kultowy MGS na psx'a oraz Ikari III na NES'a (straszny shit, ale za gówniarza mi się podobało ;p)
Reszta... mało gram (w tym tygodniu kupiłem ps2 więc... FFX juz zakupiony i czeka sobie na półeczce )
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-08-28 16:09:45)
wstyd sie przyznac ale gralem chyba w wiecej j-game'ow niz obejrzalem serii anime z tych co bardziej zapadly mi w pamiec to beda:
FF VII, VIII, XII i Tactics (moim zdaniem VII rzadzi pod wzgledem fabuly ale w XII gralo mi sie najprzyjemniej); Golden Sun 1 i 2 (jedynke skonczylem, a w dwojka mnie przerosla ); Metal Slugi (mi tam wszystkie sie podobają); Samurai Shodown 3 i 4 (bo reszta sucks ); Chrono Trigger (od tej gry zaczalem przygode z emulatorkami); Onimusha 3; Dragon Balle rozne od PC-towych po GameBoy-owe; Naruto: Narutimetto Hero 3; Sengoku 2 albo 3 nie pamietam juz; KOF-y i moglbym tak wymieniac i wymieniac ale chyba wystarczy
Zapomnial bym o gierce na wskros japonskiej o ktorej chyba nikt jeszcze nie wspomnial mianowicie o Tenchu, moim zdaniem giera swietna (tylko zacinam sie w pewnym momencie i niewiem co dalej zrobic )
moje ulubione:
Soul Calibur 3
Soul Calibur 2 mi się bardziej podobało, i postacie lepiej wykonane, i system fajniejszy, SC3 tylko otoczeniem i tworzeniem postaci (IMO średnio udanym) się może w porównaniu z SC2 pochwalić.
Onimusha 3 - Dawn of Dreams
Onimusha 3 to Demon Siege ma w podtytule. Dawn of Dreams to w gruncie rzeczy też nigdy nie została oficjalnie oznaczona jako część 4, więc nie ma co jej podawać z jakimkolwiek numerem.
moje ulubione:
1 Pro Evolution Soccer(Seria)
2 FF VII,IX,X
3 Dragon Quest VIII
4 Resident Evil 4
5 Onimusha 2,Dawn of Dreams
6 Chrono Trigger
7 Parasite Eve 2
8 Shadow of collosus
9 Metal Slug
10 Gran Gurismo 2
Jeżeli kogoś zainteresuje, stronka na której jest masa "Dojin games" to proszę
Wystarczy sie tylko zarejestrować, mamy dostep do masy dojin games, rpg'i, bitki 2 i 3d, przygodówki.
Ogólnie masa tego
Teraz dopiero zajrzałem, ale naprawdę fajna stronka, zwłaszcza najnowsza część Touhou mi się bardzo spodobała.
EDIT: Obecnie gram w Valkyrie Profile 2 Silmeria i... wow, to chyba najlepszy jRPG od czasów FF X! I to niezależnie czy wziąć pod uwagę grafikę (nawet na next-geny póki co chyba nie ma lepiej wyglądającego jRPG), muzyki (poziom niewiele niższy niż w FF X), fabuły (tutaj to już nie jest poziom FF X... to poziom zbliżony do FF VIII!) czy systemu (system walki chyba najlepszy jaki widziałem w jRPGach, system rozwoju może nie aż tak rewelacyjny, ale i tak bardzo dobry).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-09-08 12:17:23)
Grał ktoś w wydaną przez Capcom przygodówko-zręcznościówkę na PS2 pt. Ōkami? Jakie wrażenia? Najwyraźniej w czasie, kiedy się ukazała, nie śledziłem konsolowych nowin, bo dopiero teraz ją przyuważyłem. Tymczasem generalnie oceniono ją bardzo wysoko, no i na obrazkach wygląda prześlicznie.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna