#1 2007-08-30 02:12:52

Muso_X
Użytkownik

One Piece Movie 8

[Oczekiwania]

W końcu. Czekałem na ten film z niecierpliwością. Saga Arabasty w jednym półtoragodzinnym filmie. Oglądając trailery zachwycałem się nowym wyglądem Vivi, myślałem, skoro jedna z bohaterek sagi została tak narysowana, to co będzie z resztą bohaterów? Po całkiem niezłym filmie 7 spodziewałem się, że będzie tylko coraz lepiej (każdy kolejny film był wg. mnie lepszy od poprzedniego), ale...

[Oglądacie na własne ryzyko]

Cóż wszystko zapowiadało, że będzie to tylko przypomnienie sagi Arabasty i na to się przygotowałem. Mówię trudno... znam sagę bardzo dobrze ale uwielbiam ten przechodzący po plecach dreszcz w finałowej scenie walki Luff`ego z Crocodilem, oraz smutek i współczucie      dla Vivi, gdy już wszystko wydawało się być stracone. Powiedziałem sobie: "Nareszcie" i czym prędzej odpaliłem stronkę z filmem "http://www.veoh.com/videos/v963468ZSPCseXT". Im dłużej jednak oglądałem tym bardziej czułem, iż ten film nie powinien w ogóle się pojawić. Początek filmu nie zapowiada tragedii z jaką przyszło mi przesiedzieć 1,5 godziny. Vivi wygląda dużo lepiej niż w oryginale, a i inne postacie prezentują się całkiem znośnie. Natomiast efekty specjalne... pamiętacie może tą króciutką scenę z 6 filmu gdy bohaterowie przechodzą przez dżunglę? Więc pewnie pamiętacie również jakże beznadziejnej komputerowej animacji tam użyto. W filmie 8 animatorzy katują nas tym czymś co parę minut co jest wg mnie totalną porażką, nie dość że wygląda to tragicznie, to jeszcze psuje klimat, nie przyłożyli się panowie. Dobra powiedzmy, że komuś się to spodoba. W porządku. Ale jeśli ten ktoś jest fanem "One Piece`a" i obejrzy dalszą część filmu to mu chyba nerwy puszczą, a mianowicie: Zapewne każdy pamięta scenę walki przed pałacem w Alubanie. Tak, ta sama gdzie Luffypo raz drugi został pokonany przez Crocodile`a. No cóż... TEJ SCENY W TYM FILMIE NIE ZNAJDZIECIE! Możecie sobie szukać jej nawet w napisach końcowych, ale znajdziecie tam tylko listę ludzi,którzy nie powinni brać się za animacje i remake`i dobrych historii. Bo jak wiecie albo i nie wiecie zapowiadany jest film 9. O czym? O sadze Drum. A sam film ma być wyprodukowany w podobnym stylu, a więc szykuje się kolejna cienizna smutny. Acha, zapomniano również o motywie z Ace`m, Smokerem i Tashigi, a i scena zamknięcia w klatce gdzieś się ukryła.

[No cóż... beznadzieja...]

Film został zrobiony dla fanów One Piece, pytanie tylko "po co?" przecież każdy kto ogląda tą wspaniałą serię na pewno zna historie księżniczki Vivi, która wraz z "Piratami Słomianego Kapelusza" walczy o swój kraj przeciwko Crocodile`owi i organizacji "Baroque Works", a ten kto nie zna lub chciałby sobie sagę przypomnieć, niech lepiej obejrzy całą historię od początku. Filmu "serdecznie" nie polecam. Nie ma w nim nic czego by nie było w  anime(no może poza pomieszanymi faktami, które wyłapuje sie gołym okiem i wyjątkowo kiepską animacją, ale tu chyba nie ma czym sie chwalić), a i tak sądzę że będziecie mieli dużo więcej frajdy oglądając anime niż tego niepotrzebnego crap`a. A więc kończę już pisać bo i tak "zjadłem" całkiem sporo przestrzeni;]

[Mam nadzieję, że textem nikogo nie uraziłem i wybaczycie mi za pominięcie niektórych faktów, ale jestem naprawdę zażenowany filmem, na którego tak długo czekałem][shithappens]

See YA!

#2 2007-08-30 08:27:58

mbell
Użytkownik

Odp: One Piece Movie 8

masz niestety rację smutny

gg - już działa
Google+     m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny

#3 2007-08-30 10:34:17

cieslak
Użytkownik

Nie wiem jak inni, ale jak oglądam tylko One Piece od K-F, ponieważ uważam, że ma najlepsze wydanie w porównaniu do innych grup. Co do samego filmu, to jeszcze nie oglądałem i nawet nie czytałem tego, co napisałeś, bo na pewno zniechęciłbym się. oczkod Więc uważam, że nie może być tak źle. oczkod

#4 2007-08-31 00:40:49

Muso_X
Użytkownik

Oj może być ;]. Napisałem tu swoje odczucia co do filmu i sądzę, że sporo osób podzieli moje zdanie na ten temat. A przynajmniej tak myślę ;] Kto wie. Obejrzyj i sam się przekonaj;] BTW. Masz rację. K-F Rządzą ;]

Stopka forum

© Animesub.info 2024