Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Ile jest właściwie anime w pełnym 3D??? Pierwszy był chyba "Final Fantasy: The Spirits Within" potem epizodzik AniMatrixa "Ostatni lot Ozyrysa" a teraz rewelacyjny "Final Fantasy VII - Adwent Children". Czy są jeszcze jakieś anime w 3D? Wiem że w drugiej części GITSa Innocence były elementy 3D ale nie było to pełne 3D.
W Appleseed jest sporo elementów 3D, (a przynajmniej tyle ile akurat trzeba by zepsuć przyjemnosc z oglądania)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Kaena - Było to opisywane w mangazynie jako "Francuskie anime w 3D" Wiec chyba można do anime zaliczyć chociaż na animenewsnetwork nie znalazłem info.
Ani FF:TSW ani Kaena to nie sa anime.
Ja widzialem nastepujace anime w 3D:
URDA, Appleseed, FFVII:AC
jest trochu np.Digimon X-Evolution
Run=Dim chyba jednoz pierwszych anime w pełnym 3D
> Ani FF:TSW ani Kaena to nie sa anime.
Ze Kaena, to nie jest anime, to sie zgodze (chociaz film mi sie podobal).
A dlaczego FF:TSW w/g ciebie nie jest anime?
Bo nie jest robione recznie a w calosci na kompach?
> A dlaczego FF:TSW w/g ciebie nie jest anime?
Bo nie bylo robione na rynek japonski tylko amerykanski.
> Bo nie jest robione recznie a w calosci na kompach?
Gdyby tak bylo to bym nie wymienil tych filmow co wymienilem. W koncu URDA, Appleseed, FFVII:AC sa wszystkie robione wylacznie technika 3D.
> Bo nie bylo robione na rynek japonski tylko amerykanski.
"Anime to japońskie filmy animowane....- informacje z Wikipedii"
Nie ma znaczenia na który rynek był robiony film, ale kto go zrobił (Squaresoft- taka JAPOŃSKA firma zajmująca się grami jRPG)...
"An anime is an animated, professionally produced, feature film created by a Japanese company for the Japanese market."
Definicja z AniDB.
Poza tym jesli by bylo tak jak mowisz to Dungeons & Dragons (ta stara kreskowke) tez by mozna bylo zaliczyc do anime, w koncu robilo ja Toei Animation.
A FF:TSW bylo robione nie przez Squaresoft tylko przez Squarefilms ktore bylo AMERYKANSKIM oddzialem filmowym Squaresoftu. Jezeli teraz wyszkoczysz ze Japonczycy tez brali udzial w produkcji to zle trafisz. Tak samo japonczycy brali udzial przy produkcji The Grudge (remake Ju-On) a jakos nie nazwal bym tego filmu filmem azjatyckim.
Strony 1