Nie jesteś zalogowany.
Próbowałem sam zrobić ale za nic mi nie wychodzi, może ktoś by zrobił w ramach treningu lub rekreacji i zamieścił na stronie. Ułatwiło by to życie nie jednemu i zaoszczędziło czasu w szukaniu. Takie serwisy anime jak Anib, AnimeSuki, i inne mają swoje pluginy….
Sądzę, że moja propozycja powinna się spodobać i ktoś się tym zainteresuje i zajmie.
Pozdrawiam
A przeciez jest opcja "dodaj wyszukiwarke"...
Jak znajdę dłuższą chwilę wolnego, to "zrobię" taką wyszukiwarkę dla Mozilli. pozdrawiam.
...
i dla Firefoxa oczywiście
Jupiiii!!!
No ja mogę dać od razu dla przeglądarki Opery
Metoda pierwsza to dodać do pliku search.ini w katalogu Opera/profile
[Search Engine XX]
Name=ANIMESUB
URL=http://www.animesub.info/szukaj.php?szukane=%s
Query=
Key=sub
Encoding=utf-8
Is post=0
Has endseparator=0
Search Type=0
VerbText=17063
gdzie XX to nr wyszukiwarki.
Metoda druga to zainstalowanie opsedsetup123.exe do pobrania z tąd
potem klikamy na dodaj pojawia sie okienko i wstawiamy tam nazwę np animesub i w polu URL to: http://www.animesub.info/szukaj.php?szukane=%s
i mamy wszukiwarkę napisów.
właśnie sobie zrobiłem taką wyszukiwarkę w operze fajna sprawa, dzięki.
no dobra ludziska, moze nie jestem jakims wielkim mozgiem ale cos tam udalo mi sie popelnic, a mozecie to sobie sciagnac <<<STAD>> dla tych wszystkich ktorym nie chce sie czekac na owoc pracy taipana. Przyznaje sie bez bicia ze po prostu przerobilem nieco inna wyszukiwarke Przetestowalem i u mnie dzialalo. Na wszelki wypadek powiem ze nalezy zawartosc przekopiowac do katalogu co sie zowie "searchplugins" i jest zabunkrowany gdzies w katalogu firefoxa.
Co prawda nie jestem pewien tego polecenia: queryCharset="iso-8859-1" bo w roznych pluginach sa rozne kodowania (bo to sa chyba rodzaje kodowania, prawda )
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
> Co prawda nie jestem pewien tego polecenia:
> queryCharset="iso-8859-1" bo w roznych pluginach sa rozne
> kodowania (bo to sa chyba rodzaje kodowania, prawda )
Tak to sa rodzaje kodowania w jakim zostanie wyslane zapytanie. Zeby nie wyskoczyly jakies krzaki. A jako ze animesub ma wlasnie taka strone kodowa to dobrze wpisales.
a nie przypadkiem taka strone kodowa: ISO-8859-2 ? Jak teraz się wpisze w tej wyszukiwarce np "ą" to sie dostaje na stronie "?"
waski_jestem jak poprawisz kodowanie to dodaj swoja wyszukiwarkę tutaj http://mycroft.mozdev.org/download.html
a gdzie w tytule jakiegoś Anime masz "ą" ? , ale jeśli ktoś chce to opcja EDYTUJ i mozna porawić ISO. @Waski dzięki! jakie to ładne, proste i skuteczne =]
np coboy bepop pukając do nie ba bram. A pozatym jaki jest sens uzywania innej strony kodowej niz jest dla naszego kraju. To jest standard a standardów się przestrzega. Microsoft wprowadza własnie "standardy" i robi tym samym bałagan. Nie pzrestrzeganie standardow jest zle , a tak wogole w innej liscie kodowej niz ISO-8859-2 nie ma liter naodowych wystepujacych w polsce.
Dobra, dobra jak juz mowilem ja sie zupelnie na tym nie znam a udalo mi sie to zrobic metoda "na idiote" zaraz poprawie z 1 na 2 i wszystko powinno byc dobrze. Co do wrzucania na jakas strone to wolal bym nie, bo zwyczajnie takimi rzeczami zajmuje sie taipan i wolal bym jemu pozostawic zrobienie ostatecznej wersji i wrzucenie jej gdzie trzeba.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
> a nie przypadkiem taka strone kodowa: ISO-8859-2 ?
Sorry wprowadzilem Waskiego w blad. Oczywiscie ze ISO-8859-2. Tak to jest ja sie po nocach siedzi
W podobny (a nawet prostrzy) sposób, można dodać animesub do wyszukiwarek w Mexthonie (dawne IE).
podobny do ktorego sposobu?? Suchy zapodaj tutaj to moze sie uda zrobic zbior wtyczek do wszystkich przegladarek