Nie jesteś zalogowany.
Zastanawiam się które z obecnie wychodzących tytułów warto pobierać. Co wybrać z listy poniżej?
[cytuj]
Baccano!
Black Jack TV
Buzzer Beater (2007)
Chokotto Sister
Code-E
D.Gray-man
Doujin Work
DT Eightron
ef - a tale of memories
El Cazador
Ginga: Nagareboshi Gin
Ginga Tetsudou Monogatari II
Gintama
Hayate no Gotoku
Higurashi no Naku Koro ni Kai
Idol Master Xenoglossia
Kakutou Bijin Wulong
Kami-chama Karin
Kateikyoushi Hitman Reborn
Kekkaishi
Kiddy Grade 2
Kin'iro no Chord
Kirarin Revolution
Koutetsu Sangokushi
Love dol: Lovely Idol
Lovely Complex
Lucky Star
Mamotte Lollipop
Moetan
Mononoke
Murder Princess
Mushiuta
Nanatsuiro Drops
Naruto Shippuuden
Ooedo Rocket
Ookiku Furikabutte
Potemayo
Reideen (2007)
Romeo x Juliet
Saint October
Sakigake!! Otoko Juku
Sayonara Zetsubou Sensei
School Days
Shakugan no Shana S2
Shigurui
Shining Tears X Wind
Shinkyoku Soukai Polyphonica
Sky Girls
Strike Witches
Tenbatsu Angel Rabbie
Wellber no Monogatari
Yes! Pretty Cure 5
Yuki no Joou
Zero no Tsukaima II
Zombie-Loan
_summer
[/quote]
D.Gray-man
Zero no Tsukaima II
Baccano!
Doujin Work
Gintama
Hayate no Gotoku
Higurashi no Naku Koro ni Kai
Kateikyoushi Hitman Reborn
Kekkaishi
Lovely Complex
Murder Princess
Naruto Shippuuden
Ookiku Furikabutte
PotemayoSayonara Zetsubou Sensei
School Days
Shakugan no Shana S2
Sky Girls
nie wszystkie wychodzące serie napisałeś
[cytuj]Gintama - bardzo śmieszne anime, taka trochę parodia bleacha, naruto i innych anime, ale potrafi też wzruszyć (ale nie licz na romans + school).
Hayate no Gotoku - Też całkiem śmieszne, ale obejrzałem tylko dwa epy, więc się nie wypowiadam
Higurashi no Naku Koro ni Kai - Pozycja obowiązkowa, oczywiście jeśli oglądałeś pierwszą serię, która także jest "must see"
Kekkaishi - podobno fajne, ale jeszcze nie oglądałem.
Lucky Star - nie wiem, co o tym myśleć, obejrzałem kawałek pierwszego odcinka i mnie odrzuciło (cały czas gadanie małych dziewczynek, w dodatku o jedzeniu rogala xD), ale nie usunąłem, bo podobno to też niezła parodia. Jak wyjdzie całość, to spróbuję jeszcze raz.
Naruto Shippuuden - N/C
School Days - Poczekam aż wyjdzie całość, gra była takim thrillerem/romansem (choć nie grałem) czy coś i tego samego oczekuję od anime.
Strike Witches - N/C xD
Zero no Tsukaima II - kontynuacja pierwszej serii, która trochę mi zalatywała Harrym Potterem, ale całkiem miło się oglądało. No i ta Louise.
[/quote]
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-09-03 08:22:12)
(..)[cytuj]Higurashi no Naku Koro ni Kai - Pozycja obowiązkowa, oczywiście jeśli oglądałeś pierwszą serię, która także jest "must see"(..)
Nie ale z chęcią zobaczę (txt pasują pod RAWa? ^^" )
Michaello pisałeś w kolejności czy losowo?
losowo, ale jak wrócę z roboty to mogę napisać w kolejności od najlepszych serii
Doujin Work - Fajna komedyjka - polecam!
ef - a tale of memories- Gdy tylko wyjdzie na pewno zobaczę.
Lucky Star - Warto zobaczyć!
Moetan - Oglądam każdy odcinek (gdy tylko wychodzą "inglisz suby"). Must see dla fanów magical girls.
Murder Princess - Warto zobaczyć!
Romeo x Juliet - Również warto zobaczyć.
Sayonara Zetsubou Sensei - Chyba the best komedia ostatnich lat!
School Days - Fajny romans - mi się podoba.
Shakugan no Shana S2 - Gdy tylko wyjdzie - oglądam.
Shigurui - Dla fanów anime w stylu Texhnolyze... ale o samurajach.
Sky Girls - Bardzo fajne.
Strike Witches - Oj, na to czekam i się doczekać nie mogę!:)
Zero no Tsukaima II - Must see!
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
ja oglądam Mushi-uta i Zombie Loan z tej listy, no i oczywiscie shippuudena i claymore...
Mushi-uta jest nawet fajne
Z aktualnych pozycji to...
Polecam Shigurui, ale to nie anime dla każdego. Poważna samurajska historia bez super wypaśnych mega bohaterów Ciężki klimat i ładna kreska potęgują napięcie
Poza tym, Darker Than Black - Czarny Kontraktor atakuje! Brama piekieł, niezwykłe moce, agencje wywiadowcze, spiski, Syndykat... kim są ci ludzie i dlaczego główny bohater dla nich pracuje, nie mówiąc już o tym, że potrafi zabić z zimną krwią, wydaje się człowiekiem bez uczuć, w sumie typowo dla kontraktora... ale... Czy rozwiążemy zagadkę tajemniczej bramy? Jak na razie na 20 odcinków wygląda że nie Pierwsze odcinki niezbyt ciekawe, ale z odcinka na odcinek robi sie coraz ciekawiej i aktualnie jest nawet bardzo ciekawo
Baccano! - zaskoczyło mnie to anime, świetny czarny gangsterski humor, mnogość bohaterów przyprawia o ból głowy, co więcej nie wiadomo na razie jaką rolę mają do odegrania. Pozycja dość brutalna, więc na pewno nie dla dwunastolatków
No i może jeszcze Higurashi Kai - kto widział pierwszą serie ten na pewno będzie oglądał kontynuacje.
Tyle z aktualnego sezonu oglądam (no jeszcze DMC) i w sumie mi starcza
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-09-03 16:38:03)
Wypowie się ileś osób, które wymienią wszystkie anime z tej listy (bo co się nie podoba jednemu, dla kogoś innego jest złotem), jak zwykle zresztą, i co wtedy?
To tak jak z tematami: dla jednych poszczególne wydają się niepotrzebne, innym się bardzo przydadzą.
W obecnym zdanie każdego jest dla mnie równie ważne tym bardziej, jeśli doda krótką notkę do tytułu jaki mu się podobał.
Jak offtopickiem pojechałeś.
Może dołączysz się podając które z tych anime Ty byś polecił?
Ostatnio edytowany przez Yaku (2007-09-03 12:33:23)
Mnie się temat podoba. Zaraz sobie zacznę ściągać Shigurui, dzięki opisowi Maniacka.
To się akurat zgadza, dwa pierwsze epki Shigurui są super
Higurashi no Naku Koro ni Kai - grzech nie zobaczyć, ale najpierw trzeba zobaczyć pierwszą serię
Lucky Star - świetna komedia, choć fakt, nie każdemu przypadnie do gustu
Murder Princess - trochę podobne do Slayersów, przez swoją pokręconą stylistykę seria przez jednych uwielbiana, drudzy jej nienawidzą.
Sayonara Zetsubou Sensei - najlepsza obecnie emitowana komedia i jedna z najlepszych w historii anime.
School Days - fajny romans, bez cudów, ale ogląda się przyjemnie.
Shakugan no Shana S2 - jak tylko wyjdzie to będzie must-see totalny, póki co jeśli ktoś ma zaległości to niech obejrzy pierwszą serię.
Shigurui - jednym się spodoba, drugich zanudzi, ja jestem wśród tych drugich (choć fakt, rysunki świetne).
Zero no Tsukaima II - w stosunku do poprzednika bardziej poszło w stronę komedii romantycznej, ale ogląda się nawet lepiej:D.
Wymieniłem tylko te serie które obecnie oglądam, pewnie wśród podanych na liście jest kilka takich które są warte uwagi ale się jeszcze za nie nie zabrałem.
Korzystając z tematu, co polecilibyście nowicjuszowi (z krótkim uzasadnieniem jeśli można ) z tej listy:
[cytuj]Medlax, Dna2, Otogizoushi, Neko No Ongaeshi, Tenjou Tenge, Tenjou Tenge Ova, Ragnarok The Animation, Midori No Hibi, Mouse, Ghost In The Shell 2, Whisper Of The Heart, Full Metal Alchemist, Cyber City, Gunsmith Cats, Chobits, Video Girl Ai, Rozen Maiden, Spriggan,
Neon Genesis Evangelion, Berserker, Battle Angel Alita, Witch Hunter Robin, Hellsing, Slayers Next, Slayers, Slayers Premium, Hack Liminality, Chrono Crusade, Green Green Ova, Green Green 2004, Fushigi Yuugi, Matantei Loki Ragnarok, Girls Bravo, W-Wish, Samurai Deeper Kyo, My Hime, Shingetsutan Tsukihime, Street Fighter Alpha,
Great Teacher Onizuka, Samurai Champloo, Rahxephon, Rahxephon Ova, Appleseed 2004, Laputa, Initial D 1-4 St Stage, Gungrave, Angelic Layer, Dear S, Iketeru Futari, Angels Egg, Peace Maker Kurugane,
BLUE GRENDER, ALITA, R.O.D THE TV, READ OR DIE, GUNSLINGER GIRL, GOLDEN BOY, SAIKANO, ROROUNI KENSHIN SEISOUHEN, ROROUNI KENSHIN OVA, MAKROS ZERO, DNANGEL,
DRAGON HALF, LAST EXILE, COWBOY BEBOP,
CANDIDATE FOR GODDESS, TOKYO UNDERGROUND, 3X3 EYES,
FULL METAL PANIC, FULL METAL PANIC FUMORU, LOVE HINA,
LOVE HINA AGAIN, OH MY GODDESS, WOLFS RAIN, TRIGUN,
TEXHNOLYZE, KIDDY GRADE, VANDREAD, VANDREAD SECOND STAGE, GREEN GREEN, YUMERIA, RECORD OF LODOSS VAR, ONEGAI TWINS, AVENGER, NOIR, HACK SIGN,
WIND NAMED AMNESIA, X-TV, IKKITOUSEN, AIR + MOVI, AZUMANGA DAIOH, SPEED GRAPHER, AISHITERUZE BABY, RIZELMINE, RAMNA MOVIE 2, VISION OF ESCAFLOWNE, FINAL FANTASY 7, HAPPY WORLD, HOWL`S MIVING CASTLE, URDA OVA, SPIRAL, SCRYED, RUNE SOLDIER, POTOPAN, MUGEN NO RYVIUS, GRENADIER, ICHIGO 100% + OVA, SCRAPPED PRINCESS, SAMURAI 7, IMMSE, AGENT AIKA, HANAUKYO MAIDS, PRETEAR, BLUE SUBMARINE, FLCL, 2X2 SHINOBUDEN, AH MY GODDESS
HACK - LEGEND OF THE TWILIGHT BRACELET + EXTRAS, SUZUKA, MAGIC KNIGHT REYEARTH,
THOSE WHO HUNT ELVES, FUTAKOI ALTERNATIVE, GIRLS BRAWO 2, TIDE LINE BLUE, VAMPIRE PRINCESS MIYO, TENJU TENGE THE PAST CHAPTER, BOTTLE FAIRY, KING OF BANDIT JING, MOHOU SENSEI NAGIMA, AI YORI A OSHI, AI YORI ENISHI, SHUFFLE!, FULL METAL PANIC! TRS, BEATING ANGEL DOKURU-CHAN,BANER OF THE STARS, HE IS MY MASTER, TSUBASA CHRONICLE, BUBBLEGUM CRISIS 2040, INU-YASHA + MOV,
Erementar Gerad, Get Backers, I'S Pure, Gundam Seed Destiny + OVA, Gundam Seed, Rahxephon MOV, Shakugen No Shana, Maburaho, Trinity Blood, Ghost in The Shell SAC 1 and 2 GIG, XXXHolic MOV, Bakuretsu Tenshi, Karin, Elfen Lied + OVA, E's Otherwise, Martian Successor Nadesico, Mohoromatic 1, Peach Girl, Mini Goddess, Phantom Quest Corp, Mai Otome + Extras, Magic Users Club, BPS, Oruchuban Ebichu, Beyond The Clouds, Black Cat, Tenchi Muyo Ryo-Ohki OVA, Tenchi Muyo GPX, Tenchi Muyo Uniwerse, Tenchi Muyo In Love, Manatsu No Eve, Iriya No Sora Ufo No Natsu
[/quote]
Pozdrawiam
W takim razie polecam poradnik z Anime za Free
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Korzystając z tematu, co polecilibyście nowicjuszowi (z krótkim uzasadnieniem jeśli można ) z tej listy:
[cytuj]Medlax, Dna2, Otogizoushi, Neko No Ongaeshi, Tenjou Tenge, Tenjou Tenge Ova, Ragnarok The Animation, Midori No Hibi, Mouse, Ghost In The Shell 2, Whisper Of The Heart, Full Metal Alchemist, Cyber City, Gunsmith Cats, Chobits, Video Girl Ai, Rozen Maiden, Spriggan,
Neon Genesis Evangelion, Berserker, Battle Angel Alita, Witch Hunter Robin, Hellsing, Slayers Next, Slayers, Slayers Premium, Hack Liminality, Chrono Crusade, Green Green Ova, Green Green 2004, Fushigi Yuugi, Matantei Loki Ragnarok, Girls Bravo, W-Wish, Samurai Deeper Kyo, My Hime, Shingetsutan Tsukihime, Street Fighter Alpha,
Great Teacher Onizuka, Samurai Champloo, Rahxephon, Rahxephon Ova, Appleseed 2004, Laputa, Initial D 1-4 St Stage, Gungrave, Angelic Layer, Dear S, Iketeru Futari, Angels Egg, Peace Maker Kurugane,
BLUE GRENDER, ALITA, R.O.D THE TV, READ OR DIE, GUNSLINGER GIRL, GOLDEN BOY, SAIKANO, ROROUNI KENSHIN SEISOUHEN, ROROUNI KENSHIN OVA, MAKROS ZERO, DNANGEL,
TEXHNOLYZE, KIDDY GRADE, VANDREAD, VANDREAD SECOND STAGE, GREEN GREEN, YUMERIA, RECORD OF LODOSS VAR, ONEGAI TWINS, AVENGER, NOIR, HACK SIGN,
WIND NAMED AMNESIA, X-TV, IKKITOUSEN, AIR + MOVI, AZUMANGA DAIOH, SPEED GRAPHER, AISHITERUZE BABY, RIZELMINE, RAMNA MOVIE 2, VISION OF ESCAFLOWNE, FINAL FANTASY 7, HAPPY WORLD, HOWL`S MIVING CASTLE, URDA OVA, SPIRAL, SCRYED, RUNE SOLDIER, POTOPAN, MUGEN NO RYVIUS, GRENADIER, ICHIGO 100% + OVA, SCRAPPED PRINCESS, SAMURAI 7, IMMSE, AGENT AIKA, HANAUKYO MAIDS, PRETEAR, BLUE SUBMARINE, FLCL, 2X2 SHINOBUDEN, AH MY GODDESS
THOSE WHO HUNT ELVES, FUTAKOI ALTERNATIVE, GIRLS BRAWO 2, TIDE LINE BLUE, VAMPIRE PRINCESS MIYO, TENJU TENGE THE PAST CHAPTER, BOTTLE FAIRY, KING OF BANDIT JING, MOHOU SENSEI NAGIMA, AI YORI A OSHI, AI YORI ENISHI, SHUFFLE!, FULL METAL PANIC! TRS, BEATING ANGEL DOKURU-CHAN,BANER OF THE STARS, HE IS MY MASTER, TSUBASA CHRONICLE, BUBBLEGUM CRISIS 2040, INU-YASHA + MOV,
Erementar Gerad, Get Backers, I'S Pure, Gundam Seed Destiny + OVA, Gundam Seed, Rahxephon MOV, Shakugen No Shana, Maburaho, Trinity Blood, Ghost in The Shell SAC 1 and 2 GIG, XXXHolic MOV, Bakuretsu Tenshi, Karin, Elfen Lied + OVA, E's Otherwise, Martian Successor Nadesico, Mohoromatic 1, Peach Girl, Mini Goddess, Phantom Quest Corp, Mai Otome + Extras, Magic Users Club, BPS, Oruchuban Ebichu, Beyond The Clouds, Black Cat, Tenchi Muyo Ryo-Ohki OVA, Tenchi Muyo GPX, Tenchi Muyo Uniwerse, Tenchi Muyo In Love, Manatsu No Eve, Iriya No Sora Ufo No Natsu
Pozdrawiam
Uzasadniać mi się nie chce (za dużo pisania:P), ale polecam:
Midori no Hibi, Ghost In The Shell 2, Full Metal Alchemist, Chobits, Neon Genesis Evangelion, Berserk, Witch Hunter Robin, Hellsing, Slayers Next, Slayers, Chrono Crusade, Shingetsutan Tsukihime, Street Fighter Alpha, Great Teacher Onizuka, Samurai Champloo, GUNSLINGER GIRL, ROROUNI KENSHIN OVA, COWBOY BEBOP, FULL METAL PANIC, FULL METAL PANIC FUMOFFU, LOVE HINA, LOVE HINA AGAIN, ONEGAI TWINS, NOIR, HACK SIGN, FINAL FANTASY 7, ICHIGO 100% + OVA, FLCL, FUTAKOI ALTERNATIVE, MOHOU SENSEI NAGIMA, SHUFFLE!, FULL METAL PANIC! TRS, Shakugen No Shana, Ghost in The Shell SAC 1 and 2 GIG, Elfen Lied + OVA, Beyond The Clouds.
Wypisałem tutaj jedynie bardzo dobre tytuły z tych które widziałem, ogólnie na tej liście jest niewiele słabych pozycji:D.
Pozdrawiam
polecać można dużo ale nie wiem co lubisz napisz coś
pozatym MADLAX nie MEDLAX
[fuj]to nie jedyny błąd[zly] przecytałeś te tytuły czy wrzucałeś jak leci
Ostatnio edytowany przez camel (2007-09-08 22:56:46)
Dodaj sobie Code Geass bo warto :]
Ostatnio strawiłem Samurai Champloo i nie stanęło mi kością w gardle.
Historyczna epoka EDO,samuraje,miecze katana (ponieważ właśnie w tej epoce następuje usystematyzowanie produkcji mieczy),oraz wiele wstawek z współczesnego świata z muzyką hip-hopową na czele.
Serdecznie polecam
Dzięki za rady wszystkim, ~mbell skorzystam z poradnika!:)
Ale ~camel, po co te nerwy, przecież ja wyraźnie napisałem że nie znam się na anime, więc nie mogę wiedzieć o literówkach i błednych tytułach, bo dostałem tą listę od kogoś. Nawet wielokrotne czytanie przeze mnie tej listy nie przyniosłoby efektów bo i tak nie znam tych anime .
Pozdrawiam