Nie jesteś zalogowany.
31 sierpnia w Japoni został wyemitowany special, w którym zostały przedstawione dalsze losy bohaterów, wywiady z twórcami itp.
Na isohunt znalazłem torrenta co waży 1.6 GB.
Ma ktoś może namiar na plik o mniejszej pojemności ??
moge zassac i przekonwertowąć zaraz lookne
edit:
obawiam sie, że nie będzie tak łatwo, poszło 60% z predkoscia 1,5 MB/s,ale zwolniło, bo jest 1 seed, podejżanie to wygląda
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-02 16:01:37)
Kiedyś przeczytałem, że ten special ma trwać 3 godziny, i chyba dlatego tyle miejsca zajmuje.
Witam
Anime "Death Note", na którym spędziłem ostatnie chwile wakacji (a raczej noce ) bardzo mi się podobało, lecz mam pare zastrzeżeń . Ale o tym później, najpierw plusy. Ogromny plus to postacie, przebiegły Light, inteligentny L, głupiutka Misa-Misa no i niedoceniany (ale ja go polubiłem) Matsuda. Drugi plus to oczywiście fabuła, do pewnego czasu jest świetna, zaskakująca i pełna zwrotów akcji, wciąga jak ruski odkurzacz i nie chce puścić, do czasu gdy oczy zaczynają już wysiadać (jak oglądasz tak jak ja, po nocach). Kolejny plus to muzyka, naprawde jest świetna, ale jeszcze jako fan-amator anime nie spotkałem się ze złą oprawą muzyczną w anime więc to raczej norma . Kreska, momentami brzydka, lecz bardzo mi się podobały te przerywniki podczas rozmyślań Lighta, kiedy gasły wszystkie kolory i pozostawała czerwień Lighta i Niebieskie włosy L, klimatyczne. Czas na minusy. Tutaj znowu fabuła, SPOILER tak jak mówiłem w pewnym momencie znacznie traci na wartości (nagle 6 lat do przodu , Near i Mello który mnie zmierził ). Jakby się uprzeć można dać do minusów Ryuuka, który w późniejszych momentach zaczyna być wkurzający (Tylko łazi, żre jabłka i głupawo się śmieje) jednak ogółem jest sympatyczny . Ostatni minus to Opening i Ending ver2. To jest oczywiście rzecz gustu jednak ja już nie lubie takich klimatów, a w tym anime taka muzyka moim zdaniem oczywiście nie pasuje. A już wogóle na łopatki rozłożyło mnie polskie tłumaczenie OP (Ty człecza sku*rwiozo ).
Podsumowując - dobre anime, polecam każdemu
31 sierpnia w Japoni został wyemitowany special, w którym zostały przedstawione dalsze losy bohaterów, wywiady z twórcami itp.
Na isohunt znalazłem torrenta co waży 1.6 GB.
Ma ktoś może namiar na plik o mniejszej pojemności ??
Special ma mieć 3 godziny... Więc policz sobie, jeśli zwykle godzinny film waży 700 MB to 1.6 GB i tak jest dobrą wagą.
ten special na 90% trwa 30 min.
A takie info ma pan z...?
Ostatnio edytowany przez Szual (2007-09-02 20:16:21)
ten special na 90% trwa 30 min.
DirectorsCut? Are you sure ;>? Bo tamten o któtym my mówimy właśnie taki jest.
Ja uważam, że kreska Death Note jest świetna i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń.
Ostatnio edytowany przez Tenshi1991 (2007-09-02 21:12:04)
[cytuj]poszło 60% z predkoscia 1,5 MB/s[/quote]
pozazdrościć łącza
Fajnie jaby ktos to sciągnął, podzielił na mniejsze fragmenty (typu osobno anime, osobno wypowiedzi twórców), przekonwertowal na rmvb i umiescil gdzies
Po co dzielić i konwetować o rmvb (zakazane słowo)? Najlepiej niech będzie w całości. Tylko dobrze by było, żeby się ktoś podzielił komentarzem po ściągnieciu tego speciala.
Ostatnio edytowany przez pawello86 (2007-09-02 23:05:53)
ściągnięcie tego z torrenta graniczy z cudem (obecnie mam 86.5%)...
jedynie co z podglądu udało mi się zobaczyć, to wstęp w którym mamy coś ze świata shinigami...
edit
udało mi się coś więcej wycisnąć... macie screeny z początku
[URL=http://img101.imageshack.us/img101/176/snapshot20070903115322xc3.png][/URL] [URL=http://img101.imageshack.us/img101/176/snapshot20070903115336dj5.png][/URL] [URL=http://img101.imageshack.us/img101/176/snapshot20070903115628gn9.png][/URL]
SPOILER ep prawdopodobnie kończy się śmiercią L KONIEC SPOILERA
edit2
film ten trwa ponad 2 godziny, a nie trzy...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2007-09-03 12:14:18)
no i diupa jetsem do końca wrzesnia bez szybkiego necika więc nie pomoge już chyba, że sie wstrzymacie miesiąc
Puiscilem dzis specjala do sciagniecia. Sciagnal sie w kilka godzin wiec sciagniecie z cudem nie graniczy xD. W specjalu umieszczone zostaly dodatkowe sceny ktorych w anime nie bylo oraz kilka zmodyfikowano ( Spojlerek!!! np: L bral Misie telefon i kiedy Raito dzwonił to L odbierał z komórki Misy. A w specjalu dzowni ale L odbiera odrazu komorke swoja i mowi ze zlapano Mise) Po spojlerku!!
Streszczone jest w ciagu 2h i 10 minut 25 epow anime wiec nie ma sie czym przejmowac, szkoda tylko ze bez eng subow i nie wiedzialem o co chodzi xD
Ostatnio edytowany przez Xeros (2007-09-04 14:27:23)
Ja polecam film:)
Jest z tego roku i jest podzielony na 3 odcinki po około 1,5h.Różni się trochę od pierwowzoru, ale jakoś fabułę skrócić musieli:D
Jak dla mnie zakończenie o wiele ciekawsze niż w anime;P
Puiscilem dzis specjala do sciagniecia. Sciagnal sie w kilka godzin wiec sciagniecie z cudem nie graniczy xD.
się nie dziwie, skoro jest już sporo seedów...
Ja polecam film:)
Jest z tego roku i jest podzielony na 3 odcinki po około 1,5h.Różni się trochę od pierwowzoru, ale jakoś fabułę skrócić musieli:D
Jak dla mnie zakończenie o wiele ciekawsze niż w anime;P
z tego co wiem to są tylko dwa filmy i są z zeszłego roku...
Sciagnalem z PT cala serie Death Note i poprostu wgniotlo mnie w fotel... od czasu Monstera nie widzialem nic tak dobrego ^^ po 8 odinckach jestem normalnie zachwycony
skąd można go szybko pobrać ?
Wlasnie... jak dla mnie seria powinna zakonczyc sie jak w tamtym momencie ; d . I ten smiech jest cudowny razem z jego buźką ^^
Zaraki san napisał:Ja polecam film:)
Jak dla mnie zakończenie o wiele ciekawsze niż w anime;Pz tego co wiem to są tylko dwa filmy i są z zeszłego roku...
Przepraszam.Film rzeczywiście jest z zeszłego roku i części są 2(ja ma 2 część ["The Last Name"] podzieloną na 2 części )
Wlasnie... jak dla mnie seria powinna zakonczyc sie jak w tamtym momencie ; d . I ten smiech jest cudowny razem z jego buźką ^^
Hehehehe uśmiech pierwsza klasa, ale w sumie zakończenie lepsze bo Kira w taką panikę nie wpada jak w anime, co mi do niego wogóle nie pasowało
Ostatnio edytowany przez Zaraki san (2007-09-04 17:00:49)