Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
[cytuj="~Eternit"]virus, pasek overdrive'a nie ma nic wspólnego z zamnato bo i tak prawie na 100% go nie wykona. Atak ten zależy ile mu zapłacimy, oczywiście na bossów trzeba zapłacić o wiele więcej nawet czasem kilka milionów niż na zwykłego stworka, pozatym ten zamnato z overdrive wychodzi tylko na słabszych i średnich potworkach a na innych już nie.[/quote]
NIe wiem jak, ale mi sie udawał zanmato za każdym razem... zawsze miałem pelny pasek overdriva, a w łapę dawałem mu od 1000 - 10000 gili. Zawsze mi się udawało.
Mam mały problem przy przechodzeniu FF XII, a nie ma sensu zakładać nowego tematu więc się tutaj zapytam: Jak dostać się do Pharos at Ridorana - Subterra?
musis pozbierać odpowiednią ilość black orb i załadować nimi wszystkie 4 postumenty aż nie będziesz mógł już ich więczej ładować. Jak je załadujesz yto będziesz mógł zjechać windą na niźsze piętro gdzie będzie trzeba zrobić to samo, na następnym też.
http://www.k-ff.com/index.php - tu jest opis do Final Fantasy X; XII i innych części, i są inne informacje o Final Fantasy.
Ok, dostałem się. Tak przy okazji - chyba już wiem czemu w niektórych opisach mówią aby tam iść z postaciami powyżej 70 levelu (nie chodzi nawet o poziom przeciwników, ale o ich ilość, moją drużynę z 54 levelami rozwalają w 2-3 minuty, nawet jak wszyscy bubble belty mają założone).
Co do opisów - jeżeli chodzi o wszystkie części do FF X-2 to rzeczywiście KFF nie ma sobie równych (choć nie zawsze się z nimi zgadzam, patrz: opis walki z Omegą Weapon w FF VIII), ale jeżeli chodzi o opis do FF XII to wolę http://squarezone.pl/ (nie tylko główny wątek opisany, ale również ukryte espery itp).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-08-30 13:06:59)
jeśli chcesz to moge ci wysłać na e-maila o wiele lepszy opisz niz ten z kff czu squareZone. Jest w nim wszystko ( wszystkie mapy, sekrety, strategie, espery, bronie, magie itd. a opisz jeszt napisane w taki sposób który mówi ci co masz robić krok po kroku i opisuje fabułę).
Więcz jak chcesz to podaj numer meila.
Zepewne poradnik z serwisu gry-online. Ci to maja swoj poradnik wypqasny (398 stron - moze sobie kiedys wydrukuje ), szkoda ze do X nie maja .
BTW: to w FFX sa levele? @_@ Z tego co wiem to tam upu robi sie na sfergridzie @.@
zergadis0@gmail.com, z góry wielkie dzięki .
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-08-30 15:59:38)
ja też chcę jeśli nie sprawi ci to problemu holian@interia.pl
niezły mam transfer ładowania pliku równy 2kb:D zanim się załaduje minie godzina.
Dlatego też jeśli ktoś jeszcze chce ten poradnik to niech pyta się zergadisa bo mi się niechce czekać tak długo.
Ostatnio edytowany przez Eternit (2007-08-30 16:27:53)
BTW: to w FFX sa levele? @_@ Z tego co wiem to tam upu robi sie na sfergridzie @.@
Levele są jak najbardziej
FFX jest świetny, natłukłem 324h, zdobyłem wszytko co było możliwe, nawet w PSX Extreme nagroda wpadała za wyniki, próbowałem grać drugi raz ale przeraziłem się, że ponownie będe musiał spędzić tyle czasu z tą grą[baka]
właśnie ze w ffx nie ma leveli.
zergadis0 napisał:Jak lista dla mnie części na psx i ps2 w kolejności od najlepszej do najgorsze wygląda tak:
1. FF VIII (najlepsza gra jaka kiedykolwiek powstała, jedynie DMC3 może się z nią równać)Jak najbardziej popieram i zgadzam się w 100% (może poza tym DMC3 ). Final Fantasy VIII to najlepsza część FF w jaką grałem (a grałem we wszystkie oprócz 11).
o0 Widzę że nie tylko ja jestem wielkim fanem FFVIII, kocham ta grę od pierwszego momentu, właściwie od cudownego intra i niezwykłej muzyki (chórek rox ). Zachwyciła mnie cudownymi animacjami GF'ów (Diablos, Bahamut i Odin rox, Eden był za długi ) i wstawek filmowych (Doliet i Quistis z minigunem miażdży). Rozrywka była dla mnie czystą przyjemnością (system Junction imo najlepszy w całej serii FF), zdobywanie GF'ów, miniquesty (Triple Triad wymiata - chociaż bardzo późno załapałem reguły... najwięcej męczenia było ze zdobyciem karty Laguny... oj ta okropna zasada Random ) i w ogóle fabuła (pominę fakt, że pierwszy raz grałem po niemiecku i nic nie rozumiałem - ale gre ukończyłem) zasługuje na podziw. W żadnego innego finala tak dobrze mi sie nie grało (nie grałem w te na PS2 - ale już niedługo, FF9 - bardzo mało) i choć zarzuca się ósemce brak MP (system Draw osobiście mi się podobał) i to że główny bohater jest snobem (nie no... przecież przez długi czas, Squall ze swoim Gunbladem był moim idolem ) to gra dla mnie jest fantastyczna i niepowtarzalna i z wielką chęcią (bardzo ogromną ) chciałbym remakea lub kontynuacji, albo jakiejś animacji (film, anime, cokolwiek ). No i spędziłem z tą grą w końcu 140h (nie licząc loadingów i momentów gdzie po prostu utknąłem czasami nawet na tydzień - oj nieznajomość języka sux), a czar Aura i limit Lion Heart niszczy! Na FFVII trochę się zawiodłem, tylu fanów, a jakoś mnie nie zachwyciła (może za późno w nią grałem bo jakieś 3-2 lata temu ), ale ogólnie całkiem fajnie się gra (grafika niszczy ).
Dodam jeszcze, że dzięki kuzynowi mam tą gre... starszy miał mi kupić w Niemczech siódemke, ale kuzyn stwierdził, że jest stara i wziął ósemkę i flaszka mu za to (jeszcze mu nie postawiłem... kiedyś będę musiał )
PS. Ostatnio kupiłem zegarek FFVIII, teraz poluje na łańcuch Squalla
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-08-30 19:00:52)
Co do tego opisu to rozwiązanie jest proste:
http://rapidshare.com/files/52300214/Fi … 2.rar.html i po problemie .
Przeszedłem FF X dwa razy, i ani razu nie było z ostatnim bosem żadnego problemu:) Poprostu hmm.. Na tym etapie gry postacie powinny być juz na tyle "podpakowane" ze jedynie ciemne Aeony moga im nawalić W sumie jedyny problem w grze to zawsze była Yunalesca, a tak banał No ale jak masz problem, to jak już tu ktoś napisał, wytrenuj postacie, albo na arenie, albo w jaskini. Pozdro!
Nie chcę zakładać nowego tematu wiec zapytam sie tu gram w ff 12 i mam problem probuje zdobyc espera Cúchulainn wiec zrobiłem z tymi śluzami a tu nic woda z głównej sali gdzie ma być esper dalej jest przeczytałem nawet w poradniku do fajnala http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=62 … 100&PAGE=1 zrobiłem tak jak pisze i nic czy ktoś wie czemu ?
nie chce zakładać nowego tematu i mam nadzieje, że nikt się nie obrazi jak tutaj o tym napiszę:) a chodzi mi o remake FF7 na ps3, a wszystko zostało tu napisane:)
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2007-09-13 09:21:37)
Nie będę robił nowego tematu żeby forum nie zaśmiecać, ale mam pewien problem w Valkyrie Profile 2 Silmeria podczas walki z Lezardem i Silmerią (kiedy są homonculusami), a mianowicie Lezarda rozwalam bez większego problemu, ale Silmeria... ładuję wszystkim postaciom czary na 150% ataku, atakuję razem ze specialami, schodzi jej prawie całe życie, a ta od razu się leczy i znowu ma 100% HP. Nie wiem, może po prostu za niskie statsy mam i muszę poexpić (drużyna średnio ok. 50 lvl), ale jak jest jakiś inny sposób to bym się ucieszył.
Mam pewien problem z zdobyciem Ultima Weapon w FF: VII, a dokładniej nie mogę znaleźć tego weapon'a.
Czy aby go zabić muszę znać już omnislasha przed walka w Midel w której ucieka?
Ostatnio edytowany przez Mender (2008-03-15 18:37:49)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna